Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy poszła uszczelka pod głowicą CC 700

Featured Replies

Napisano

Koledzy mój kolega ma problem zagotowała mu sie woda w chlodnicy mial popsuty czujnik temperatury i teraz do wody przedostaje sie olej czy jakis syf i w zbiorniczku wyrownawczym gromadzi sie cisnienie. Ja nie bardzo znam sie na mechanice wiec pytam jaka moze byc przyczyna Pozdrawiam

Napisano

cisnienie to tam zawsze bendzie zlosnik.gif ale syfu podobnego do oleju niemoze byc!! hmm a autko dobrze ci odpala?? i dymi sie strasznie z rury na biało czy tak jak zawsze?

Napisano
  • Autor

> cisnienie to tam zawsze bendzie ale syfu podobnego do oleju niemoze

> byc!! hmm a autko dobrze ci odpala?? i dymi sie strasznie z rury

> na biało czy tak jak zawsze?

Wlasnie odpala bez problemu i silniczek pracuje bardzo ladnie, co do rury wydechowej tez jest wszystko ok zadnych dymow nie ma , mm trudno mi powiedziec czy jest to olej w kazdym badz razie jest tam jakis syf patrzalem na olej i z nim jest wszystko ok jest czysty. moze to jakies spaliny ? wczesniej mialem uszkodzony czujnik temp. w mozliwe ze przegrzalem silniczek i cos moze sie przepalilo w nim i z tad ten syf ale dalej nie wiem skad on sie tam wziol cisnienie w tym zbiorniczku po odkreceniu korka jest dosyc duze strasznie syczy dzis np. sposcilem z niego calkowicie wode i wlalem czysta po przejechaniu 10 km temp. byla w normie nawet jak pod maske zajrzalem tez bylo ok wracajac do domu i wjechaniu na parking przejechalem moze z 1 km patrze pod maske a tam mi wode z pod korka wytrtslo czy to moze dlatego ze bylo jej zaduzo wlane ?

Napisano

hmm to jak wszystko posprawdzales i niema zadnych objawow padnietej uszczelki to hyba szkoda sie martwic, co do cisnienia to my w autkach tak mamy ze musi tam byc cisnienie i wody niemoze nam zagotowac przed 130*(dlatego tez mymy wskaznik do 130* a inne auta tylko do 100albo koło 100) chyba ze mamy jakas nieszczelnosc lub poprostu na goracym silniku odkrecimy korek i spuscimy to cisnienie wtedy bedzie ładny gejzer ze zbiorniczka wyrownawczego zlosnik.gif hmm a co do twojej wody to tam masz skale na zbiorniczku masz MIN i MAX a wody powinno byc w połowie , hmm a co do korka to po odkreceniu go zauwaz ze on ma taki zaworek na sprezynce i jak masz za duzo wody albo zbyt wielkie cisnienie to zaworek sie poprostu podnosi i to co niepozadane z tamtad ucieka

Napisano
  • Autor

> hmm to jak wszystko posprawdzales i niema zadnych objawow padnietej

> uszczelki to hyba szkoda sie martwic, co do cisnienia to my w

> autkach tak mamy ze musi tam byc cisnienie i wody niemoze nam

> zagotowac przed 130*(dlatego tez mymy wskaznik do 130* a inne

> auta tylko do 100albo koło 100) chyba ze mamy jakas

> nieszczelnosc lub poprostu na goracym silniku odkrecimy korek i

> spuscimy to cisnienie wtedy bedzie ładny gejzer ze zbiorniczka

> wyrownawczego hmm a co do twojej wody to tam masz skale na

> zbiorniczku masz MIN i MAX a wody powinno byc w połowie , hmm a

> co do korka to po odkreceniu go zauwaz ze on ma taki zaworek na

> sprezynce i jak masz za duzo wody albo zbyt wielkie cisnienie to

> zaworek sie poprostu podnosi i to co niepozadane z tamtad ucieka

No dobra ale dalej nie znam przyczyny skad bierze sie ten syf w tym zbiorniczku wlalismy czysta wode zrobilem maly tescik na miejscu silnik pracowal z 4 minuty i patrze na ta czysta wode a ona juz zielona z jakims syfem dodam tez ze uszczelka byla wymieniana juz tam 2x a czy jest sprawna to nie wiem tego teraz nie sprawdzalem bo to kupa roboty

wes to wszystko przeanalizuj co napisalem te wszystkie posty w tym temacie i wystaw mi jakas swoja teorie co jest grane. z gory dziekowac smile.gif

Napisano

> No dobra ale dalej nie znam przyczyny skad bierze sie ten syf w tym

> zbiorniczku wlalismy czysta wode zrobilem maly tescik na miejscu

> silnik pracowal z 4 minuty i patrze na ta czysta wode a ona juz

> zielona z jakims syfem dodam tez ze uszczelka byla wymieniana

> juz tam 2x a czy jest sprawna to nie wiem tego teraz nie

> sprawdzalem bo to kupa roboty

> wes to wszystko przeanalizuj co napisalem te wszystkie posty w tym

> temacie i wystaw mi jakas swoja teorie co jest grane. z gory

> dziekowac

moze masz syf w chłodncy nie z tej ziemi... kup cos na czyszczenie chłodnicy i potem zrób próbe ale zalej juz go samą destylowaną bo szkoda talara .. wink.gif

Napisano

mogla pojsc ja wlasnie takie objawy mialem plus spadek mocy btw zobacz czy niemsz wody w oleju (taki bialy olej sie zrobi) i czy nieprybylo wody lub oleju a i jeszcze jeden objaw mi z odmy (mam osobny filtr do stozka) wylatywala para wodna. Pozdro i radze ci kupuj 900 niebaw sie w naprawy bo na to samo wyjdzie cenowo.

Napisano

Pozdro i radze ci kupuj 900 niebaw sie w naprawy bo na to samo wyjdzie cenowo. z_lol1.gif hehe no jednak trohe inaczej cenowo wychodzi bo zmienic UPG w 700 to wychodzi 30zł planowanie glowicy 30zł nowa UPG 30zł nowy płyn 70zł nowy olej wychodzi 160zł no hyba ze niechcesz sie bawic to mechanik 100zł policzy to masz 260zł noo dajmy 300 gora za wszystko za kupienie silnika 900 i wszczepienie go w ta 700 to troszke jednak drozej wyjdzie noo hhyba ze kazałes koledze kupic sam blok z 900 to moze kolo 300zł wyda ale na tym sie akcja zakonczy hahaha.gif

Napisano

> Pozdro i radze ci kupuj 900 niebaw sie w naprawy bo na to samo

> wyjdzie cenowo. hehe no jednak trohe inaczej cenowo wychodzi

> bo zmienic UPG w 700 to wychodzi 30zł planowanie glowicy 30zł

> nowa UPG 30zł nowy płyn 70zł nowy olej wychodzi 160zł no hyba ze

> niechcesz sie bawic to mechanik 100zł policzy to masz 260zł noo

> dajmy 300 gora za wszystko za kupienie silnika 900 i

> wszczepienie go w ta 700 to troszke jednak drozej wyjdzie noo

> hhyba ze kazałes koledze kupic sam blok z 900 to moze kolo 300zł

> wyda ale na tym sie akcja zakonczy

a liczyles sie z tym ze za 500 sprzeda stary silnik a dolozy ze stowke lub dwie i gotowe i watpie zeby cala operacja wymiany UPG 300 kosztowala jak ma wode w oleju to tzra caly silnik rozbierac i czyscic bo sie to moze zle skonczyc a wtedy za sama robocizne zaplacisz 500zl jak niewiesz i sie nieznasz to niegadaj, bo w tym to mam troche doswiadczenia wiecej niz ty. a poza tym lepiej miec 900 niz 700

Napisano

A nie używałeś nigdy uszczelniacza w proszku do chłodnicy? On powoduje wytrącanie mazi. Może kiedyś ktoś używał takiego patentu bo gdzieś coś ciekło? Pozdro

Napisano

Ja tylko powiem że 700 czy 900 to jeden ch...! Jaki jest sens pakowania 900 do 700? Jak już swapować to 1.1 bo 900 po roku jazdy nie wystarcza. Szkoda kasy, pracy i nerwów.

Napisano

nie no sens z 700 zrobic 900 napewno jest ale jak ta 700 juz od kilku lat lub miesiecy jezdzila na totalnym wykonczeniu a nie jak padła UPG bo to smiech z_lol1.gif a pozatym swapowac z 700 na 900 -1.1-1.2 wyjdzie ta sama cena tzn prawie bo zalezy w jakiej cenie kupi silnik ale 900 a 1.1 roznica jest chyba 100zł smile.gif ale hyba kolega wyzej niebawił sie nigdy w swapa i niewie ile z tym roboty i jaki tego koszt mowiac ze lepiej swapowac niz wymienic UPG hehe.gifok.gif

Napisano

no to prawda że taniej coś naprawić niż zmieniać na nowe 893goodvibes.gif

ja zmieniałem kilka dni temu UPG i wyszło mnie niespełna 150zł.

Plan 20, uszczelka 50, olej 55, inne uszczelki 20 - ceny bez robocizny bo sam sobie liczył nie będę.

Jeśli chodzi o remont silnika to jak wielu pamięta zmieliło mi dół i z wymianą bloku, tłoków, wału korbowego, popychaczy + UPG + wymiana zaworów + wymiana łańcucha rozrządu + płyny wszelkie wyszło mnie 735zł! Na wszystko mam rachunki 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.