Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgubione dokumenty

Featured Replies

Napisano

Co mam zrobić gdy zgubiłem dokumenty? Pewnie wyrobić duplikat, czy wiecie ile sie na to czeka?

Czy teraz mogę jeździć z sama kartą pojazdu?

Napisano

Musisz zgłosic w wydziale komunikacji że zgubiłes dowód rejestracyjny i prawo jazdy oraz w urzędzie miasta lub gminy zgubienie dowodu. Im szybciej tym lepiej dla ciebie. Dostaniesz wtórnik a jak dokumenty się nie znajdą (najczęściej przychodzą pocztą bez kasy jak była) to otrzymasz nowe za które oczywiście trzeba zapłacić. Bądź dobrej myśli pozdro

Napisano

> Co mam zrobić gdy zgubiłem dokumenty? Pewnie wyrobić duplikat, czy

> wiecie ile sie na to czeka?

> Czy teraz mogę jeździć z sama kartą pojazdu?

Z samą kartą to raczej nie możesz jeździć, jeśli chodzi o dowód rejestracyjny to na miejscu powinni wydać nowy ale to kosztuje oczywiście, dowód osobisty czelkasz około miesiąca tak samo na prawo jazdy, także miesiąc bez autka ci pozostaje, najpierw należy iść na policję żeby zgłosić że zagubiłeś dokumenty, na policji mogą ci powiedzieć że nie przyjmują zgłoszen o zagubieniu, jak się wykłócisz to cię przyjmą, ja jak nie mogłem nic zdziałć poszłem po południu jak była inna zmiana i powiedziałem że mi ukradli, troszkę mnie przesłuchiwali na komisariacie co i jak, ale miałem świstek że mam zgłoszenie o kradzieży dokumentów, doradzili mi żeby wstrzymać sie z wyrabianiem nowych ze 2 dni, po jednym dniu dokumenty przynieśli mi jakieś łebki, oczywiście portfel pusty i 500 zł poszło się je...ć.

Napisano

> Z samą kartą to raczej nie możesz jeździć, jeśli chodzi o dowód

> rejestracyjny to na miejscu powinni wydać nowy ale to kosztuje

> oczywiście, dowód osobisty czelkasz około miesiąca tak samo na

> prawo jazdy, także miesiąc bez autka ci pozostaje, najpierw

> należy iść na policję żeby zgłosić że zagubiłeś dokumenty, na

> policji mogą ci powiedzieć że nie przyjmują zgłoszen o

> zagubieniu, jak się wykłócisz to cię przyjmą, ja jak nie mogłem

> nic zdziałć poszłem po południu jak była inna zmiana i

> powiedziałem że mi ukradli, troszkę mnie przesłuchiwali na

> komisariacie co i jak, ale miałem świstek że mam zgłoszenie o

> kradzieży dokumentów, doradzili mi żeby wstrzymać sie z

> wyrabianiem nowych ze 2 dni, po jednym dniu dokumenty przynieśli

> mi jakieś łebki, oczywiście portfel pusty i 500 zł poszło się

> je...ć.

Z policją to nie wiem czy jest konieczne jeśli sam zgubisz, ale zawsze lepiej iść i zgłosić można spać spokojniej . A co do kasy to łebki pobrały opłate manipulacyjną od kolegi za dostarczenie dokumentów grinser006.gif

Napisano

Ja to przerabiałem i wiem co to znaczy to jest KOSZMAR. Musisz udać się do ubezpieczyciela po kopię polisy OC,AC nastepnie udajesz się do wydziału komunikacyjnego po złożenie wniosku na prawko ( teraz jest termin wydawania starych praw jazdy tak że będziesz czekał jakis miesiąc mad.gif ), i dowodu rej. teoretycznie nie możesz jeździć z karta pojazdu bo to nie jest dokument potwierdzający dopuszczenie go do ruchu chyba że pojedziesz na stacje diagnost. i zrobisz przęgląd a diagnosta wystawi ci zaświadczenie o dopuszczeniu samochodu do ruchu. I czekasz na papierki. Ale ty nie możesz prowadzić chyba że robisz to na swoją odpowiedzialność bo nie posiadzasz dokumentu uprawniającego do prowadzenia pojazdu mandacik do 500 zł , ale ja wyjścia nie miałem i musiałem tak jeździć grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki koledzy za informacje.

Dokumenty się znalazły a powyzsze informacje na pewno komuś się przydadzą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.