Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki + Tracze ---> na tył

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych grupowiczów.

Czy możecie potwierdzić, że klocki i tarcze hamulcowe na tył są takie same do wszystkich modeli Stilo. Zamierzam wymienić tarcze i klocki na EBC tylko problem w tym, że EBC ma ten sam model do wszystkich Stilaków a facet w ASO powiedział, że były zmiany ale tak naprawdę nie wie. Możecie to gdzieś sprawdzić ?!!!

pozdrawiam

Stilo 1.4

Napisano

> Czy możecie potwierdzić, że klocki i tarcze hamulcowe na tył są takie same do wszystkich modeli Stilo.

Skoro w Ferodo są takie same, to w EBC tylne klocki też pewnie będą jednakowe do wszystkich stilaków. zlosnik.gif

KLIK do katalogu

Klocki Ferodo:

FDB 1466 silniki 1.2, 1.6 (3D i 5D)

FDB 1467 silniki 1.6 (MW), 1.8, 1.9 (80, 115)

FDB 1468 silnik 2.4

FDB 1469 wszystkie modele tył

Tarcze Ferodo:

DDF762 silniki 1.2, 1.6 (3D i 5D)

DDF220 silniki 1.6 (MW), 1.8, 1.9 (80, 115)

DDF1122 silnik 2.4

DDF066 wszystkie modele tył

Gdybyś był zainteresowany materiałami oryginalnymi z ASO, to zajrzyj na stronę Carserwisu.

Napisano

> Gdybyś był zainteresowany materiałami oryginalnymi z ASO, to zajrzyj

> na stronę Carserwisu.

Caqrserwisu powiadasz wpysk.gifwrrr.gifhahaha.gif

Najgorszy serwis jaki znam !! tuk.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Caqrserwisu powiadasz

> Najgorszy serwis jaki znam !!

Ale to nie znaczy, że od razu trzeba tam cokolwiek kupować. zlosnik.gif Mnie chodziło o podanie numerów katalogowych części. zlosnik.gif

Napisano

Dołączam się do pytania. Od kilku dni mam bicie na kierownicy tylko gdy hamuję. Klocki były wymieniane przy 80 kkm, a obecnie mam ponad 100. Czy moje tarcze hamulcowe skończyły żywot??? Jeśli tak to czy mogę wymienić same tarcze - czy trzeba jeszce dodatkowo zakładac nowe klocki??? Bo słyszałem że przy wymianie tarcz - trzeba również zakładać nowe klocki.

PS Czy polecacie jakieś oferty z allegro?? Czy lepiej kupować w sklepie????

Napisano

Ja kupiłem na allegro klocki Ferodo bo u mnie nikt nie prowadzi ich sprzedaży. Przejechałem na nich juz kilka tysięcy i moge je spokojnie polecić. Do tego kup tarcze brembo i bedzie git. ok.gif

Napisano

A gdzie Szanowny Kolega zakupił tarcze brembo?? Na allegro, czy w sklepie??? I jak cenią sobie brembo??? O wiele drożej niż oryginały????

Napisano

Tarcz nie zmieniałem bo po zmierzeniu ich suwmiarką wyszło że jeszcze trochę przejadą. Kupowałem jedynie klocki, przyszły za kilka dni razem z paragonem. Polecam kupowanie na allegro tylko od supersprzedawców - mniejsze ryzyko. Klockami i tarczami handluja przeważnie sklepy.

Brembo z tego co wiem są tańsze od oryginałów

Napisano

>> Brembo z tego co wiem są tańsze od oryginałów

I dużo gorsze! smile.gif Zresztą był niedawno wątek więc poszukaj, na pewno znajdziesz wszystko co Cie interesuje! ok.gif

Napisano

> I dużo gorsze! Zresztą był niedawno wątek

co prawda na razie nie myślałem o zmianie tarcz, ale wydawało mi się że są ok, zawsze były chwalone na kąciku hmm.gif

Napisano

Oto ceny które zaproponował mi sprzedawca z allegro -

Ceny za tarcze wyglądają następująco:

- tarcze brembo cena 178zł szt

- lucas 120zł szt

- aye 147zł szt

- kager 110zł szt

- mikoda 100zł szt

przesyłka 21zł po wpłacie na konto

Napisano

> Dołączam się do pytania. Od kilku dni mam bicie na kierownicy tylko gdy hamuję. Klocki były wymieniane przy 80 kkm, a obecnie mam ponad 100. Czy moje tarcze hamulcowe skończyły żywot???

Całkiem możliwe, że stały się zbyt cienkie i się powichrowały. crazy.gif

> Jeśli tak to czy mogę wymienić same tarcze - czy trzeba jeszce dodatkowo zakładac nowe klocki??? Bo słyszałem że przy wymianie tarcz - trzeba również zakładać nowe klocki.

Dobrze słyszałeś. smile.gif Robi się to z tego powodu, że klocki, które masz teraz są ułożone do starych tarcz i ich wżerów. Gdybyś założył te klocki do nowiusieńkich tarcz, to natychmiast zrobią się na nich takie same wżery jak na starych tarczach. A wszystko przez nierówności na klockach. Nowe klocki są gładziutkie, nowe tarcze też. I pasują do siebie jak ulał. 893goodvibes.gif Obecnie używanych klocków nie musisz jednak wyrzucać - będziesz je mógł zamontować ponownie gdy zużyją się te nowe klocki, a tarcze już będą trochę pofrezowane.

> PS Czy polecacie jakieś oferty z allegro?? Czy lepiej kupować w sklepie????

Na allegro często jest drożej niż w sklepie, więc IMO warto porównać oferty. zlosnik.gif

Napisano

Jeden z mechaników powiedział mi dzisiaj - że bicie na kole kierownicy przy hamowaniu może być spowodowane również przez luzy w zawiasie. Ale według mnie to raczej mało mozliwe - bo tłukło by się coś cały czas, a jest cisza...

Napisano

> Jeden z mechaników powiedział mi dzisiaj - że bicie na kole

> kierownicy przy hamowaniu może być spowodowane również przez

> luzy w zawiasie. Ale według mnie to raczej mało mozliwe - bo

> tłukło by się coś cały czas, a jest cisza...

Krzywość tarczy można sprawdzić unosząc auto i kręcąc kołem.

Jak będzie krzywa to usłyszysz nierównomierne tarcie o klocki.

Napisano

> Krzywość tarczy można sprawdzić unosząc auto i kręcąc kołem.

> Jak będzie krzywa to usłyszysz nierównomierne tarcie o klocki.

Tak tez uczynię, żeby mieć pewność...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.