Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interwały Leon Cupra ST 300 4 driver 2019r

Featured Replies

Napisano

Cześć, szukam informacji na temat interwałów serwisowych, głównie skrzynia biegów (DSG7 bodajże dq381) oraz Haldex.

W instrukcji nie znalazłem takiej informacji, może ktoś wie gdzie szukać lub ma takie auto i już to robił. Wiem że najprościej zadzwonić do ASO, ale info potrzebne na już.

Jeśli możecie to poratujcie :-D

pozdr

Wysłane z mojego QUEST przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ile chcesz tym jeździć? Jak nie ma książce to nie przewidują wymiany… skoro wymiana oleju w ASO to 800 to strach myśleć ile to kosztuje. 

Jak auto na dłużej to wymienić po 60 kkm poza ASO i problem z głowy.

Napisano
  • Autor

Pytam bo z okazji BF obniżone są ceny pakietów serwisowych, taki pakiet 24m 20kkm/rok kosztuje 999zł i myślę czy mi się to opłaca [emoji848]
A gdybyś zajrzał do książki to byś wiedział że tam nie ma żadnych informacji o jakichkolwiek interwałach [emoji12]
Dzwoniłem do ASO, olej w DSG co 120kkm w Haldex co 3 lata. W skrzyni mnie nie dotyczy bo mamy w tej chwili przebieg ok 43kkm a Haldex czeka mnie w przyszłym roku - koszt ok 450zł.
Do tej pory woziłem swoje filtry i oleje a wymieniałem u nich że względu na 5 lat gwarancji, gdyby olej w DSG był co 60kkm to pakiet byłby bardzo atrakcyjny (obejmuje wszystkie oleje, filtry i świece zapłonowe)

pozdr.

Wysłane z mojego QUEST przy użyciu Tapatalka

Napisano

A Cupra się łapie w tę przeglądy? Gdzieś na Fejsie widziałem post że raczej nie. Trzeba zadzwonić na infolinię i się upewnić.

Napisano

999zl za co? https://www.cupraofficial.pl/serwis/pakiety-serwisowe.html 

Skoro nie ma info to nie przewiduja :hehe: Nie slyszalem zeby na gwarancjji do 5 lat w tym pakiecie wymieniali olej w dyfrze i w DSG im sie to po prostu nie oplaca. 120tys to dosc duzo. Jak masz zamiasr jezdzic dluzej to tak jak pisalem wymienic po 60kkm jak nie to olac i trzymac sie 120.

Edytowane przez wujek

Napisano

DSG na bank co 60kkm. O dyfrze nie wiem...