Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

aisan pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie do właścicieli cc na aisanie. Jeden z siłowników podciśnieniowych (nr.2 na rysunku) nie chodzi. Próbowałem ruszyć dźwignię którą on porusza i dało się ale z dużą siłą jak na takie delikatne coś. Czy to normalne?

Napisano

> Witam. Mam pytanie do właścicieli cc na aisanie. Jeden z siłowników

> podciśnieniowych (nr.2 na rysunku) nie chodzi. Próbowałem ruszyć

> dźwignię którą on porusza i dało się ale z dużą siłą jak na

> takie delikatne coś. Czy to normalne?

Czy są jakieś objawy tego bezruchu??? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Czy są jakieś objawy tego bezruchu???

Z tego co wiem to odpowiada to za nie spadanie obrotów przy dużym poborze prądu przez użądzenia w samochodzie a przy włączaniu się wiatraka chłodzenia to mam wrażenie że zaraz zgaśnie tak obroty spadają a pozatym to nierówna praca po uruchomieniu ciepłego silnika ale to pewnie gaz bo jest.

Napisano

> Z tego co wiem to odpowiada to za nie spadanie obrotów przy dużym

> poborze prądu przez użądzenia w samochodzie a przy włączaniu się

> wiatraka chłodzenia to mam wrażenie że zaraz zgaśnie tak obroty

> spadają a pozatym to nierówna praca po uruchomieniu ciepłego

> silnika ale to pewnie gaz bo jest.

Nie znam się dokładnie na Ais®anie,ale też mi poważnie spadają obroty jak się włączy wentyl - tylko jak depnę gaz to się nie dusi(cały rok na światłach,radio non-stop,+dmuchawa wnętrza na 2 lub 3).Za normę przyjmuję zachowanie jak w 126p - jak nagle wcisnę gaz do oporu(nieważne w jakiej sytuacji) to nie powinien zgasnąć tylko po ułamku sekundy zastanowienia ruszyć w obroty.

Napisano

Zobaczę jutro jak to u mnie działa. Jeśli chodzi o właczanie się wentylatora to obroty też mi spadają, ale do tego stopnia że chce gasnąć, nawet na włączonych światłach.

Napisano

witam smile.gif ten siłownik działa bardzo ciężko a nie tylko ciężko a to dlatego żejest dwustopniowy... to że spadają obroty znacznie po właczeniu wentylatora chłodnicy to także normalny objaw, co prawda nie do tego stopnia by zgasnąć ale uciąg prądu podczas załączenia jest tak duż że obroty są w stanie zlecieć o japieś 300. Aby takie zjawisko nie wystepowalo nalezy prawidłowo wyregulować obroty tj. na PBJ 1550-1650 a na BJ 1100-1200 i nic takiego nie bedzie miało miejsca smile.gif pozdrawiam

Napisano

a ja dodam to od siebie ze przy nim sa srubki do regulacji i ta NR 25 jest do ustawiania wolnych obrotow silnika, przynajmniej u mnie tongue.gif

Napisano

Powiem tak, że ręcznie nie bardzo da się to poruszać również u mnie, ale działa bo sprawdzałem. W momencie włączenia wszelkich urządzeń elektrycznych obroty spadają i wtedy ten bolec się podnosi i znów obroty idą w górę. Po włączeniu wentylatora też. Nawet jeśli instalacja obciążona to obroty po sekundzie wracają do normy. Działa to też przy deptaniu pedału hamulca. Może przyrdzewiało tam coś? Weź psyknij na te wszelkie pierdołki jakimś odrdzewiaczem i powinno być lux!

Napisano

> witam ten siłownik działa bardzo ciężko a nie tylko ciężko a to

> dlatego żejest dwustopniowy... to że spadają obroty znacznie po

> właczeniu wentylatora chłodnicy to także normalny objaw, co

> prawda nie do tego stopnia by zgasnąć ale uciąg prądu podczas

> załączenia jest tak duż że obroty są w stanie zlecieć o japieś

> 300. Aby takie zjawisko nie wystepowalo nalezy prawidłowo

> wyregulować obroty tj. na PBJ 1550-1650 a na BJ 1100-1200 i nic

> takiego nie bedzie miało miejsca pozdrawiam

Ja mam nieco niżej obroty ustawione i wsio działa. W sumie sam ustawiałem BJ i PBJ metodą taką, że ustawiłem BJ, włączyłem ogrzewanie tylnej szyby (też duży pobór) i światła i ustawiałem PBJ tak, żeby nie występowało falowanie. Oczywiście teraz deczko falują bo ustawiałem to w styczniu, a wtedy powietrze nieco inne 893goodvibes.gif

Napisano

witam smile.gif ja napisałem jak powinno być smile.gif a sam zrobiłem bardzo podobnie tzn. wolne BJ ma na poziomie 1100-1200 ale z PBJ to już inaczej znaczy się ok 1300 bo jak się ustawi 150-1650 to zaczynają za bardzo falować przy obciążeniu a to dyćko denerwuje smile.gif pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.