Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po przeciągnięciu biegów, mocno szarpie, przerywa...

Featured Replies

Napisano

Kiedyś już pisałem o bardzo nieregularnych przypadłościach mojego Lanosa z instalką BEDINI.

Było ze 3000km spokoju i znowu wczoraj jadąc po mieście zgasł mi kilka razy na wolnych, później naleciało go falowanie na wolnych do tego stopnia że spadając z obrotów przełączał się sam na noPb, po ponownym przygazowaniu przełączał się na LPG i jechał. Później mu przeszło i chodził idealnie a wieczorem gdy mocno pociągnąłem go na 2, później 3 to po włączeniu na 4 jak odpuszczałem gaz mocno szarpał tzn gdy odpuszczałem gaz gwałtownie hamował silnikiem a przy dodaniu była dziura i później gwałtwone szarpnięcie i ciągnął. Na noPb wszystko oki.

i po kilku km wszystko wróciło do normy.

Zastanawiam się, może coś nie łączy, może jakiś przekaźnik bo jak inaczej wytłumaczyć że czasami jest poprostu idealnie, szczególnie kilka ostatnich tys a później takie szopy.

Napisano
  • Autor

Aaa nie napisałem-oczywiście, regulacje, krokowy od gazu, świece, przewody, filtry-to już przerobione smile.gif

Może jakaś sonda, może jakieś zawory teraz??

I mam takie spostrzeżenie że nawet gdy chodzi dobrze to jadąc sobie z równą prędkością potrafi wpaść silnik w takie kołysanie tzn ciągnie i przestaje np na 4 przy 70.

Poza tym tak jak by przy przełączaniu biegów występowało ostatnio lekkie szarpanie.

Napisano

> Aaa nie napisałem-oczywiście, regulacje, krokowy od gazu, świece, przewody, filtry-to już przerobione

U mnie miałem podobne objawy na benzynie - problem był w zapłonie - kable. Jak masz jakieś inne stare, to popodmieniaj po jednym i zobacz, może nowe są nie teges!

Albo cewka zapłonowa - szczególnie, że chyba masz 2 szt.

Więc jak jedna pada - to tylko 2 gary chodzą.

Napisano
  • Autor

Wcześniej gdy miałem problem z przewodami to były strzały, poszarpywanie przy przyspieszaniu. Tera to mi wygląda bardziej na chwilowe odcięcia-może lelktrozawór się nie otwiera do końca albo zaciera? Już brakuje mi pomysłów-jutro umówiłem się ze znajomym mechanikiem ma rzucić okiem echh zobaczymy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.