Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodge problem z rozrzadem

Featured Replies

Napisano

Witam posiadam Dodge Neon 2.0 benzyna+ gaz(nowy przejechane 12k) 2003r 132km automat.

jakies 1,5k km temu miałam wymieniony rozrząd po okolo 500km auto zaczęło gorzej pracować i ciężej odpalać myslalam ze to od zepsutego zaworka odmy, nietety po wymianie  bez zmian a pozniej bylo tylko gorzej. Pewnego dnia cos mi zaczelo trzaskać pod maską i wypadła mi w tracie jazdy obudowa rozrządu albo jakiegos paska ktora była przy rozrzadzie  (jest z plastiku) po dojechaniu do domu juz mi nie zapalił. 

Cewke przewody świece i rozrusznik wymieniałam  wczesniej jeszcze myślałam że może jakiś błąd blokuje zapłon bo kiedyś tak było podpielam pod komputer wyskoczyły 2 błędy skrzyni o czujnikach obrotowych ktore sa przy skrzyni, wymieniłam dalej nic ale błędy zniknęły.Odpinane byly kable żeby sprawdzic czy pompa podaje paliwo -podaje iskra na świecach jest i po zmierzeniu kompresji na cylindrach wyszlo po koleji 1)11.1 2)11.1 3)9.9 4)8.0 przed założeniem gazu była mierzona kompresja i wszystko bylo ok dlatego byl montowany.

I pytanie brzmi czy spartolili mi rozrzad i przeskoczył?

Napisano
W dniu 5.11.2022 o 13:29, TusiaLaLa napisał(a):

Witam posiadam Dodge Neon 2.0 benzyna+ gaz(nowy przejechane 12k) 2003r 132km automat.

jakies 1,5k km temu miałam wymieniony rozrząd po okolo 500km auto zaczęło gorzej pracować i ciężej odpalać myslalam ze to od zepsutego zaworka odmy, nietety po wymianie  bez zmian a pozniej bylo tylko gorzej. Pewnego dnia cos mi zaczelo trzaskać pod maską i wypadła mi w tracie jazdy obudowa rozrządu albo jakiegos paska ktora była przy rozrzadzie  (jest z plastiku) po dojechaniu do domu juz mi nie zapalił. 

Cewke przewody świece i rozrusznik wymieniałam  wczesniej jeszcze myślałam że może jakiś błąd blokuje zapłon bo kiedyś tak było podpielam pod komputer wyskoczyły 2 błędy skrzyni o czujnikach obrotowych ktore sa przy skrzyni, wymieniłam dalej nic ale błędy zniknęły.Odpinane byly kable żeby sprawdzic czy pompa podaje paliwo -podaje iskra na świecach jest i po zmierzeniu kompresji na cylindrach wyszlo po koleji 1)11.1 2)11.1 3)9.9 4)8.0 przed założeniem gazu była mierzona kompresja i wszystko bylo ok dlatego byl montowany.

I pytanie brzmi czy spartolili mi rozrzad i przeskoczył?

To kącik chevroleta - dotyczy modeli sprzedawanych w Polsce. Czyli tych koreańskich.  Musisz przeszukać internety - na pewno gdzieś jest jakaś grupa. Zaczął bym od facebooka. Temat wygląda na złożony i moim zdaniem bez obejrzenia tego przez ogarniętego mechanika nic nie zgadniesz. 

Napisano

Prawdopodobnie źle rozrząd złożony. Przeskoczył o 1 ząbek.