Andon Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Zastanawiam się nad położeniem paneli laminowanych wodoodpornych w kuchni. Takie: https://komfort.pl/p/dab-craft-zloty-atlantic-10-k003-100317566 I tak się zastanawiam czy to dobry pomysł? Wiadomo rozlaną wodą od razu się wyciera ale czy np. przy smażeniu pryskający naokoło patelni tłuszcz nie zniszczy szybko panela? Wiem winylowe będą idealne ale nie mogę znaleźć takiego wzoru w winylu. Co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Od 3 lat mam położone panele (marketowe - coś koło 40 PLN/m2) w kuchni. Pod spodem poprzednia terakota (nie chciałem skuwać). Po tym czasie wyglądają dokładnie tak samo jak w holu (położyłem te same). Więc z mojego doświadczenia nadają się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esol Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 W dniu 17.11.2022 o 14:18, Tomo napisał(a): Więc z mojego doświadczenia nadają się. Potwierdzam. Miałem je już w dwóch mieszkaniach. Wystarczą zwykłe marketowe. Byle z błyszczącą powierzchnią. Za pierwszym razem położyłem matowe - że niby mniej śliskie, ale... nie do doczyszczenia były. Na szczęście wymiana paneli na inne to prosta robota - nawet w umeblowanej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luccass Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Ja mam panele wszędzie oprócz łazienek i wiatrołapu. Spokojnie dają radę tapatalked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.