Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zagwozdka taśma led rgb

Featured Replies

Napisano

Syn ma oświetlenie taśmą led RGB oparte na sterowniku Fut025. Przez przypadek złamał wtyczkę w gniazdku 220,wyłamały się bolce. Po zakupie przewodu zasilającego dzieją się cuda na kiju, brak jest barwy bialej światła, sterowanie kolorami działa różnie, nie zgodnie z kolorami na pilocie, np na niebieskim jest zielone etc etc. 

I teraz zastanawiam się czy to wina nieoryginalnego przewodu który powinien być o oznaczeniu Setmi KE21 czy może padł kontroler. 

Oczywiście, mogę kupić na test drugi kontroler ale wolałbym iść z młodym na pizze np zamiast niepotrzebnie wydawać kasę która może być spożytkowana w inny sposób 

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, 2000_mc napisał(a):

Może coś było zatopione we wtyczce, dioda itp. 

No właśnie frapuje mnie to oznaczenie rodzaju przewodu zasilającego ale ja się nie znam 

Natomiast wydaje mi się to zwykłym przewodem jaki można spotkać np w radiu 

Napisano
3 godziny temu, 4thelement napisał(a):

Syn ma oświetlenie taśmą led RGB oparte na sterowniku Fut025. Przez przypadek złamał wtyczkę w gniazdku 220,wyłamały się bolce. Po zakupie przewodu zasilającego dzieją się cuda na kiju, brak jest barwy bialej światła, sterowanie kolorami działa różnie, nie zgodnie z kolorami na pilocie, np na niebieskim jest zielone etc etc. 

I teraz zastanawiam się czy to wina nieoryginalnego przewodu który powinien być o oznaczeniu Setmi KE21 czy może padł kontroler. 

Oczywiście, mogę kupić na test drugi kontroler ale wolałbym iść z młodym na pizze np zamiast niepotrzebnie wydawać kasę która może być spożytkowana w inny sposób 

Dzieje się tak niezależnie jak obrócisz wtyczkę w gniazdku?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, K3 napisał(a):

Dzieje się tak niezależnie jak obrócisz wtyczkę w gniazdku?

Bez względu na położenie wtyczki problem jest ten sam

Napisano
  • Autor
6 minut temu, zzzz napisał(a):

Stemi....

To jest zwykły kabelek.

Czyli coś się podziało z modułem? 

Napisano

Na to wygląda, ja bym tam zajrzał. Ps jak brak któregoś koloru RGB to białego też nie będzie (chyba że są osobne białe ledy).

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, zzzz napisał(a):

Na to wygląda, ja bym tam zajrzał. Ps jak brak któregoś koloru RGB to białego też nie będzie (chyba że są osobne białe ledy).

Nie, są pojedyncze Ledy RGB, kolory są wszystkie za wyjątkiem białego, Pozatym na pilocie do sterowania jest przesunięcie, tak wspomniałem wyżej, na niebieskim jest zielonym i odwrotnie 

Napisano

Kolory mogą wariować przy zbyt niskim napięciu zasilania taśmy.