Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zalewa świece na 2 i 3 cylindrze

Featured Replies

Napisano

witam na dwóch wewnetrznych cylindrach po odkręceniu świec sa one mokre . silnik na biegu jałowym pracuje równo potem obroty spadają aby znów lekko wzrosnąć (krokowiec czyszczony)

Swiece wymienione na nowe NGK. Myślalem że to wina nowych świec ale po ich zamianie nadal to samo. zamieniałem takze kable - nadal to samo. Na dodatek w czasie jazdy samochód szarpie. sprawdzałem cewke zapłonową pomiar obwód pierwotny cewki ma być około 0,4 Ohma a ma 0,8 , pozostałe dwa pomiary w normie. Co dalej robić?

Napisano

> witam na dwóch wewnetrznych cylindrach po odkręceniu świec sa one

> mokre . silnik na biegu jałowym pracuje równo potem obroty

> spadają aby znów lekko wzrosnąć (krokowiec czyszczony)

> Swiece wymienione na nowe NGK. Myślalem że to wina nowych świec ale

> po ich zamianie nadal to samo. zamieniałem takze kable - nadal

> to samo. Na dodatek w czasie jazdy samochód szarpie. sprawdzałem

> cewke zapłonową pomiar obwód pierwotny cewki ma być około 0,4

> Ohma a ma 0,8 , pozostałe dwa pomiary w normie. Co dalej robić?

Hej. A jak tam uszczelka pod głowicą??? Jaki przebieg ma autko. Bo może uszczelka ci przepuszcza. Tylko że powinieneś zauważyć wtedy ubytek płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym. A jak nie to może paliwko chrzczone = woda w baku angryfire.gif Sprawdź płyn najpierw czy nie ubywa taka moja opinia skromna swiety.gif

Napisano

> Hej. A jak tam uszczelka pod głowicą??? Jaki przebieg ma autko. Bo

> może uszczelka ci przepuszcza. Tylko że powinieneś zauważyć

> wtedy ubytek płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym. A jak

> nie to może paliwko chrzczone = woda w baku Sprawdź płyn

> najpierw czy nie ubywa taka moja opinia skromna

a olej bierze??

Napisano
  • Autor

> a olej bierze??

> Hej. A jak tam uszczelka pod głowicą??? Jaki przebieg ma autko. Bo może uszczelka ci przepuszcza.

oleju nie bierze. co do przebiegu auta to blisko 200 tyś. co do uszczelki to do wymiany , płynu lekko ubywa i jeżdze na lekko dokręconym korku bo węże twardnieją. więc sugerujecie ze to wina uszczelki? nic się nie stanie jak przejade jeszcze max 1 tyś zanim ja wymienie. i jeszcze jedno po odkręceniu swiece są mocno zaolejone.

Napisano

> oleju nie bierze. co do przebiegu auta to blisko 200 tyś. co do

> uszczelki to do wymiany , płynu lekko ubywa i jeżdze na lekko

> dokręconym korku bo węże twardnieją. więc sugerujecie ze to wina

> uszczelki? nic się nie stanie jak przejade jeszcze max 1 tyś

> zanim ja wymienie. i jeszcze jedno po odkręceniu swiece są mocno

> zaolejone.

mod.gif ja obstawiam uszczelke pod głowicą. Skoro świece są mokre płynu ubywa a i olej sie znajdzie na świeczkach to uszczelke szlag trafił. Nie wiem czy wytrzyma uszczelka 1000 km tego sie nie da przewidzieć. Może paść w każdym momencie. A szkoda zwlekać bo silnik siem rozklekota później i będzie sciana.gif

PS. Sprawdź jeszcze czy pod korkiem wlewu oleju nie ma takiego jakby "majonezu". Nie musi być ale jeśli jest to w połączeniu z innymi objawami = uszczelka is dead.

Napisano
  • Autor

> PS. Sprawdź jeszcze czy pod korkiem wlewu oleju nie ma takiego jakby

> "majonezu". Nie musi być ale jeśli jest to w połączeniu z innymi objawami = uszczelka is dead

pod korkiem wlewu oleju majonezu nie ma. zimą był ale to ponoć w tym okresie normalne. teraz pozostaje czym prędzej zbierać kase tongue.gif

Napisano

> pod korkiem wlewu oleju majonezu nie ma. zimą był ale to ponoć w tym

> okresie normalne. teraz pozostaje czym prędzej zbierać kase

Masz rację zimą może się tak zdarzyć bo generalnie auta są niedogrzane, szczególnie jeśłi ktoś pokonuje krótkie dystanse.

A co do tej uszczelki to mnie nic innego do głowy nie przychodzi. Oczywiści może też się zdarzyć że np. jest popękana głowica albo pierścienie też już puszczają przy okazji ale takich czarnych scenariuszy nie biorę pod uwagę. 200 ts. km to dla opla jeszcze nie tak dużo. Zresztą uszczelka tak czy inaczej cię cie minie a jak już rozmontujesz wszystko to się okaże czy w silniku wszystko ok. 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.