Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

700-tka, FOS i wyczepiające się notorycznie ssanie

Featured Replies

Napisano

Pomóżcie pliz, boo już dostaję pasji szewskiej z tym cholernym ssaniem (gaźnik FOS, CC700) Wyczepia się ssanie: metalowy drucik połaczony z kawałkiem plastiku, który jest przymocowany do przepustnicy ssania. Niby szczegół ale bez tego ssanie nie działa. Wystarczy wyciągnąć ssanie i wsadzić je spowrotem i się wyczepia i ssanie nie działajet. angryfire.gif I spróbuj tu pojechać bez ssania w mieście przy zimnym silniku z latającą jak pies po pustyni luźną przepustnicą ssania. Kupiłem więc nowe toto coś (niemało to kosztowało jak na takie g*o - aż 18 zeta), nosiłem w kieszeni do zimy i zamontowałem i to cholerstwo po kilku tygodniach znowu się wyczepiło (nie zorientowałem się od razu, bo były raz ciepłe dni, raz zimne) i teraz notorycznie się wyczepia. Dla nieuświadomionych przytaczam, że wsadzenie tego czegoś wymaga tak ekwilibrystycznej sprawności, że małpa w połączeniu z zwinnością kota miałaby niemały problem z zamontowaniem tego. Trzeba pół gaźnika rozebrać, żeby się do tego badziejstwa dostać. Ręce normalnie opadają. Macie na to jakiś patent czy tylko ja się z tym cholerstwem męczę? frown.gif Dzięki z górki

Napisano

heh.miałem osatnio ten problem.Po pierwsze stestuj czy ci sie te przepustnice nie blokuja gdzieś .Ew przesmaruj ten trzpien do którego sa przymontowane ,albo spiłuj delikatnie same te klapki.A co do tego palstiku to on jest przykrecany do takiego "preta" .Zakreć go na max i pamietaj żeby nie wyciagać cięgła ssania "na hama" bo urwiesz ....co jużpewnie zrobiłeś ....Powodzenia!!!

Napisano
  • Autor

> heh.miałem osatnio ten problem.Po pierwsze stestuj czy ci sie te

> przepustnice nie blokuja gdzieś .Ew przesmaruj ten trzpien do

> którego sa przymontowane ,albo spiłuj delikatnie same te

> klapki.A co do tego palstiku to on jest przykrecany do takiego

> "preta" .

No właśnie nie ma gwintu... wyczepia się w miejscu wciskanym ten kawałek drutu w plastik przy osi przepustnicy. Co ja mogę tam zrobić? Nie skleję bo elementy pracują, nie owinę drutem bo nisza, w której toto jest zamontowane jest za mała. Nie mam kompletnie pomysłu co z tym zrobić, myślałem, że ktoś coś wymyślił na to.

>Zakreć go na max i pamietaj żeby nie wyciagać cięgła

> ssania "na hama" bo urwiesz ....co jużpewnie zrobiłeś

Wystarczy lekuchno wyciągnąć ssanie i spowrotem je włożyć i już dupa. Same przepustnice pracują dość lekko.

Napisano

> No właśnie nie ma gwintu... wyczepia się w miejscu wciskanym ten

> kawałek drutu w plastik przy osi przepustnicy. Co ja mogę tam

> zrobić? Nie skleję bo elementy pracują, nie owinę drutem bo

> nisza, w której toto jest zamontowane jest za mała. Nie mam

> kompletnie pomysłu co z tym zrobić, myślałem, że ktoś coś

> wymyślił na to.

to teraz nie wiem o którym elemencie mówisz.O tym takim małym prlastiku który z jednej strony wciska sie na taką "kulkę"a z drugie przykreca.Innych tam nie kojarze...

> Wystarczy lekuchno wyciągnąć ssanie i spowrotem je włożyć i już dupa.

> Same przepustnice pracują dość lekko.

hmmm. to weź popatrz jeszcze na łaczenie teko "bolca" do ktoego są przykrecone blaszki przepustnic i tego druta z plastikiem.Moze tam ci sie coś zwaliło.Tam taka śrubka mała jest.Mi wogle wypadła (jak to mozliwe to nie wiem) .Wiec moze tam twki problem żę ci obciera albo sie blokuje.Daj znać co i jak ...pzdr.

Aha .no i jak masz mozliwość strzelic foty to dawaj ...

Napisano
  • Autor

> to teraz nie wiem o którym elemencie mówisz.O tym takim małym

> prlastiku który z jednej strony wciska sie na taką "kulkę"a z

> drugie przykreca.Innych tam nie kojarze...

> hmmm. to weź popatrz jeszcze na łaczenie teko "bolca" do ktoego są

> przykrecone blaszki przepustnic i tego druta z plastikiem.Moze

> tam ci sie coś zwaliło.Tam taka śrubka mała jest.Mi wogle

> wypadła (jak to mozliwe to nie wiem) .Wiec moze tam twki problem

> żę ci obciera albo sie blokuje.Daj znać co i jak ...pzdr.

> Aha .no i jak masz mozliwość strzelic foty to dawaj ...

Strzelę w wekend, bo teraz ze względu iż aparat z telefonu komórkowego to za ciemno popołudniami jak wracam z worka, a rano za wcześnie na tajkie eksperymenty z rozbieraniem gaznika. W każdym razie dzieki, właśnie wpadłem na pomysł, żeby ten plastik stopić i połączyć elementy które są podatne na wyskakiwanie, tak aby się już w życiu swoim nie wyczepiły nigdy smile.gif. Dam znać o rezultatach i fotkach z operacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.