Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yokohama BluEarth 4S AW21

Featured Replies

Napisano

Ktoś zna, używał, może coś napisać? Interesują mnie 17tki do japońskiego auta.

• 3 tygodnie później...
Napisano
10 minut temu, analyzer64 napisał(a):

Tu masz jedną opinię:

Przejeździłem całą zimę, byłem autem w górach, i mogę polecić. Na suchym również nie mam żadnych zastrzeżeń.

Napisano
  • Autor

Dzięki, na 99 % je kupię, będą pasować do japońskiego auta 😁

• 1 miesiąc później...
Napisano

No i Panowie @misiu, @dobromir- jak te Yokohamy? Dalej polecacie?

Co jakiś czas trafiam na opinię, że są głośne - jak oceniacie?

U mnie rozmiar 215/65/16, albo 235/60/16 (ale te są sporo droższe), zastanawiam się jeszcze nad Nexen N'Blue 4 Season :hmm:

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, open napisał(a):

U mnie rozmiar 215/65/16, albo 235/60/16 (ale te są sporo droższe), zastanawiam się jeszcze nad Nexen N'Blue 4 Season :hmm:

Ja jeszcze nie kupiłem 😁 ale na 99 procent je kupię, dojeżdżam obecnie zimówki.

Napisano
29 minut temu, dobromir napisał(a):

Ja jeszcze nie kupiłem 😁 ale na 99 procent je kupię, dojeżdżam obecnie zimówki.

Ja moje zimowki fuldy dojeżdżam juz trzeci sezon :hehe: Całkiem dobrze radzą sobie jako uniwersalne ;]

Ale teraz juz chyba nie przejdą badania technicznego...

Edytowane przez open

Napisano
4 godziny temu, open napisał(a):

Dla mnie nie są głośne.

Generalnie polecam, jak już wcześniej pisałem w zimie sprawdziły się całkiem ok, a teraz też nie ma zastrzeżeń. Ale ja nie jestem fetyszystą oponiarskim więc może mają jednak jakieś wady.

Napisano
  • Autor
W dniu 2.06.2023 o 17:22, open napisał(a):

Ja już mam na aucie tylko 17, są ok, z wyważeniem nie było problemu, nie są idealnie ciche ale da się normalnie w aucie rozmawiać nawet przy większych prędkościach. Samochód zachowuje się całkowicie normalnie na drodze a spalanie w porównaniu do zimówek spadło o 0,5 l. Warunki w jakich jeździłem to średni deszcz i słońce. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu.

Napisano
45 minut temu, dobromir napisał(a):

Ja już mam na aucie tylko 17, są ok, z wyważeniem nie było problemu, nie są idealnie ciche ale da się normalnie w aucie rozmawiać nawet przy większych prędkościach. Samochód zachowuje się całkowicie normalnie na drodze a spalanie w porównaniu do zimówek spadło o 0,5 l. Warunki w jakich jeździłem to średni deszcz i słońce. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu.

No ja też już założyłem :oki:

Porównując do moich zjechanych ale szerszych zimówek Fuldy to są cichutkie :hehe: 
Spalanie zauważalnie od razu spadło ale ma to też związek z tym, że wziąłem rozmiar węższy - 215/65/16, zamiast 235/60/16. 
Niestety wygląd mocno ucierpiał, ten rodzaj bieżnika sprawia, że wydają się jeszcze węższe niż w rzeczywistości (miałem tak z Uniroyalami RainSport).
Jak komuś zależy na wyglądzie to trzeba brać najszersze na jakie pozwala homologacja.

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor
W dniu 10.06.2023 o 15:03, dobromir napisał(a):

Kolejne testy.

Na świeżym dużym śniegu rewelacja, nie widzę różnicy między zimowymi, miałem też jedna niebezpieczna sytuację na mokrym, gdzie ktoś mi wyjechał nagle z bocznej i nie wiem jakim cudem udało się wyhamowac i odbic pod pełną kontrola, byłem przekonany że już nie da rady. Tak więc w pierwszym roku użytkowania jestem w pełni zadowolony, zobaczymy co będzie dalej.