Piotrus Posted May 18 Share Posted May 18 Dzisiaj auto powitało nas komunikatem że dla mojego samochodu jest przewidziana akcja serwisowa polegająca na przeprogramowaniu DDE. Podejrzewam że jest pokłosie dieselgate, jak będę wiedział coś więcej to wrzucę info. Auto z końca 2018r, silnik B47D20 (2.0 190 koni) Akurat mieliśmy zgrywać oryginalny soft do zrobienia softu od 525d więc może będzie szansa porównać co się zmieni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrus Posted Tuesday at 05:12 PM Author Share Posted Tuesday at 05:12 PM Jednak nie dieselgate a temat z chłodniczką EGR. Akcja dla mojego auta obejmuje tylko programowanie sterowników bez fizycznej kontroli stanu chłodniczki EGR. Jeśli jednak zgłaszamy że był ubytek płynu to oglądają również chłodniczkę i w razie potrzeby wymieniają na nową. U mnie okazało się że trzeba wymienić i tak o to po 145kkm mam nowy EGR. Co się zmieniło z resztą softu ciężko powiedzieć, z pkt widzenia użytkownika jest to niezauważalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts