Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgłoszenie sprzedaży auta-spóznione

Featured Replies

Napisano

Heja,

dostałem informacje z wydziału komunikacji ze 3 lata temu zgłosiłem sprzedaż auta po 180 dniach od sprzedazy(wtedy byly jakies pandemiczne przepisy) mianowicie spoznilem się miesiąc i teraz po 3 latach oni wszczynaja jakies postepowanie...

podobno w calym miescie posypaly sie wlasnie takie zawiadomienia.

Co moge zrobic w tej chwili zeby jakos ta sprawe zalagodzic?pisza o karze od 200-1000zł .dzieki z gory za pomoc

Napisano

Ja pindole. Szybko sobie przypomnieli. To ja ostatnio chciałem zgłosić sprzedaż online, a tam już mojego auta nie ma w systemie, tylko nowe. 

Napisano
W dniu 29.05.2023 o 20:12, kris1983 napisał(a):

Heja,

dostałem informacje z wydziału komunikacji ze 3 lata temu zgłosiłem sprzedaż auta po 180 dniach od sprzedazy(wtedy byly jakies pandemiczne przepisy) mianowicie spoznilem się miesiąc i teraz po 3 latach oni wszczynaja jakies postepowanie...

Co moge zrobic w tej chwili zeby jakos ta sprawe zalagodzic?pisza o karze od 200-1000zł .dzieki z gory za pomoc

Podobnie jak z US piszesz pismo z sensownym wyjaśnieniem i jest szansa że umorzą, a jak nie i jest to pierwszy raz to 200 zł kary.

Napisano
W dniu 29.05.2023 o 20:12, kris1983 napisał(a):

Heja,

Miałem taką sytuację (też w pandemii) i dostałem nawet decyzję o mandacie (2 stówy)

Tyle że ja próbowałem samochód przerejestrować ale jak pojechałem do swojego Wydziału Komunikacji to dowiedziałem się że od trzech lat już nie jest mój (Marki przenieśli z Wołomina do Radzymina). A że była to ostra pandemia a Radzymin nie miał opcji rezerwacji numerka a nie zamierzałem spędzić całego dnia z cebulakami bez maseczek - olałem temat.

Żeby było śmieszniej w Wołominie zapłaciłem 180 zł za przerejestrowanie auta, którego do tej pory mi nie zwrócili.

Dowiedziałem się że auto mogę zarejestrować nie zgodnie z meldunkiem tylko miejscem zamieszkania i tak zrobiłem od ręki.

I właśnie stąd dostałem te pismo z mandatem za niedochowanie terminu.

Napisałem podanie, dodałem skan tej opłaty, nawet numerek miałem z tego cholernego Wołomina i po trzech tygodniach przyszło pismo że umarzają 😁

Napisano
Heja,
Gdzieś czytałem że mają teraz taka akcję weryfikacji danych w WK i Cepik. Oficjalnie żeby wyczyścić rejestry z tzw. martwych dusz, ale jak widać główną rolą jest zapewnienie dodatkowych wpływów do budżetu.

Edit: https://autokult.pl/nowy-obowiazek-dla-wlascicieli-pojazdow-za-niedopelnienie-kara-500-zl,6903158593075872a

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 1.06.2023 o 06:29, DZIDA napisał(a):

Gdzieś czytałem że mają teraz taka akcję weryfikacji danych w WK i Cepik. Oficjalnie żeby wyczyścić rejestry z tzw. martwych dusz, ale jak widać główną rolą jest zapewnienie dodatkowych wpływów do budżetu.

Edit: https://autokult.pl/nowy-obowiazek-dla-wlascicieli-pojazdow-za-niedopelnienie-kara-500-zl,6903158593075872a

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

To nie ma nic wspólnego z tym czyszczeniem cepa bo kary wk mają obowiązek naliczać od 2020 r, fakt że jedne robią to b. skutecznie inne mniej.