Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w trakcie jazdy pada wspomaganie kierownicy??

Featured Replies

Napisano

Witam ma ma pytanie jak w temacie. Dzisiaj małżonka zakomunikowła mi że jadac przez miasto w godzinach szczytu (upał + zakorkowane miasto) w ktoryms momencie wysiadło jej wspomagaie kierownicy. Z uwagi na to że mnie zarówno dzisiaj jak i wczesniej nic takiego nie spotkało mam pytanie czy to jest wogule mozliwe aby przy pracujacym silniku przestało działać wspomaganie a jeżeli tak to gdzie może tkwic przyczyna. I jeszcze jedno, autko postało 2-3h i wszystko działa prawidłowo. Sprawa jst dla mnuie dość istotna bo małozonka omal nie zaparkowała w gościa, z koleji z tym problemem spotykam sie poraz piereszy i niew wiem czy to kwestia zmęczenia małzonki czy fakltycznie mam kolejny problem z autem. niewiem.gif

PS.

95' 3HB, X16SZ + LPG

Napisano

> 95' 3HB, X16SZ + LPG

Przy tym silniku masz hydrauliczne wspomaganie napędzane

paskiem wieloklinowym. Żeby padło, to albo musiałby płyn gdzieś

spieprzyć z układu (łatwo sprawdzić), albo też musiałoby stać

się coś dziwnego z paskiem, co automatycznie spowodowałoby

także brak ładowania (odpowiednia kontrolka na desce).

Pompa wspomagania chodzi normalnie? Nie wydaje żadnych

dźwięków? Płyn w układzie masz?

Napisano

Ja mam ostatnio to samo, więc żona nie kłamała. A szkoda bo rowiązanie tego problemu może kosztować troche zdrowia bo ja sie już z tym od 2 tyg męcze i za cholere nie moge dojść o co chodzi. A na mechanice sie troche znam więc sprawdziłem co trzeba i nic. Może jakiś zawór (jeśli takowy jest) sie wiesza i zamyka coś tam i na chwile to zanika. Mi to sie tylko dzieje zazwyczaj rano jak kołuje po parkingu czy podwurku.

Napisano
  • Autor

Sytuacja pjawiła sie dziśiaj po raz pierwszy. Nie było mnie przy tym więc nic nie jestem w stanie powiedzieć o objawach towarzyszacych. Żona, jako to kobieta - nic oprócz reczowej informacji "brak wspomagania" nie powiedziała. Jak wspomniałem problem ustapił, jutro postaram sie zajrzec pod maske i zerknąć na zbiornik z płynem od wspomagania - a tak na marginesie ktos wie jak sie kontroluje poziom płynu od wspomagania, ile tego powinno byc czy dokonuje sie jakis dolewek i czym?.

Pasek wieloklinowy był wymieniany ok 14 mies. temu..

Podsumowujac niepodoba mi sie to wszystko, miałem mała próbke zaniku wspomagania w zime gdy koleś ciagnoł mnie na holu a mój silnik poodpaleniu nagle przy szybkości ok 30km/h zgasł, kierownica nagle zesztywniała, ledwo wyrobiłem na zakręcie.

Napisano

mój silnik

> poodpaleniu nagle przy szybkości ok 30km/h zgasł, kierownica

> nagle zesztywniała, ledwo wyrobiłem na zakręcie.

Silnik kaput = wspomaganie kaput. Normalne.

Napisano
  • Autor

Dzieki za podpowiedż. Jak na razie problem sie nie powtórzył.

Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.