Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio padł mi silniczek od wycieraczki. Przed całkowitym jego padnięciem miałem dziwne objawy dochodzące z okolic umiejscowienia silniczka tj. stukanie przypominające działanie przekaźnika ale w szybkim tempie.

Mam w związku z tym pytanie czy faktycznie poszeł silniczek i jak go wymienia się. Proszę o pomoc.

Napisano

> Witam. Ostatnio padł mi silniczek od wycieraczki. Przed całkowitym

> jego padnięciem miałem dziwne objawy dochodzące z okolic

> umiejscowienia silniczka tj. stukanie przypominające działanie

> przekaźnika ale w szybkim tempie.

> Mam w związku z tym pytanie czy faktycznie poszeł silniczek i jak go

> wymienia się. Proszę o pomoc.

Witam

TO moj pierwszy post na forum. Jakis czas temu dostalem fiata uno w prezencie i mam nadzieje, ze strona pomoze mi znalezc odpowiedzi na kilka pytan... Wpisuje w tym temacie, bo zainteresowany jestem samym silniczkiem do wycieraczek. W aucie nie dziala przednia wycieraczka, dobry jest bezpiecznik. sadze wiec, ze rzecz dotyczy silniczka. Moje pytanie dotyczy tego ile taka czesc moze kosztowac i gdzie najlepiej szukac?? W sklepie internetowym widzialem za 150 PLN, ale to chyba duzo??

Napisano

> Witam. Ostatnio padł mi silniczek od wycieraczki. Przed całkowitym

> jego padnięciem miałem dziwne objawy dochodzące z okolic

> umiejscowienia silniczka tj. stukanie przypominające działanie

> przekaźnika ale w szybkim tempie.

> Mam w związku z tym pytanie czy faktycznie poszeł silniczek i jak go

> wymienia się. Proszę o pomoc.

jeśli nie chodzi pióro wycieraczki to najprawdopodobniej się spalił silniczek. Ja miałem takie same objawy jak Ty, rozkręciłem go poodkręcałem gdzie się da i jakoś chodzi, ale bardzo słabo. Kupiłem nowy i czekam aż ten dokończy żywota.

Silniczek wyciąga się łatwo. Najpierw odmykasz na piórze osłonke taką małą. Klucz 13 i odkręcasz, ściągasz całe pióro z wycieraczką. Następnie klucz 21 odkręcasz nakrętkę tą na dole. Teraz musisz zdjąć cały panel podszybia. Śrubokętem krzyżakowym odkręcasz panel po obu stronacz na uszczelce i pod maską w 4 miejscach. Jak odkręcisz to ściągasz do góry cały ten plastik i zobaczysz że wycieraczka jest przykręcona do podszybia w dwóch miejscach(silniczka nie zobaczysz bo będzie pod osłonka z plastiku). Odkręcasz ostatnie dwie śruby i masz silniczek na dłoni. waytogo.gif

Napisano

> Witam

> TO moj pierwszy post na forum. Jakis czas temu dostalem fiata uno w

> prezencie i mam nadzieje, ze strona pomoze mi znalezc odpowiedzi

> na kilka pytan... Wpisuje w tym temacie, bo zainteresowany

> jestem samym silniczkiem do wycieraczek. W aucie nie dziala

> przednia wycieraczka, dobry jest bezpiecznik. sadze wiec, ze

> rzecz dotyczy silniczka. Moje pytanie dotyczy tego ile taka

> czesc moze kosztowac i gdzie najlepiej szukac?? W sklepie

> internetowym widzialem za 150 PLN, ale to chyba duzo??

Ja ten http://www.allegro.pl/item113050459_silnik_wycieraczek_uno_nowy_.html kupiłem i jest to najlepsza cena ok.gif, minus tylko że jest dwu biegowa frown.gif. Jak chcesz poszaleć to kup http://www.allegro.pl/item111357681_silnik_wycieraczki_przedniej_fiat_uno.html screwy.gif. W sklepach w większości u mnie na śląsku zamawiaja i jest w cenach za 260ok. a napewno będzie taki jak ten za 150 który kupiłem. Używki bym nie kupował bo nie wiadomo co to jest i na ile kkm starczy no.gif

Powodzenia waytogo.gif

Napisano

zanim wymienisz spróbuj najpierw dokładnie wyczyścić i nasmarować tuleję, w której siedzi ośka wycieraczki - tą, która wychodzi od silniczka i przechodzi przez podszybie. u mie też klikało o chodziło bardzo powoli i to tej operacji jak ręką odjął. No chyba, że faktycznie już spalił sie silnik...

Napisano

TRZEBA wyjąć ośke mocowania wycieraczki, wyczyścić ją i zaklajstrować towotem, tuleja jest z szajsmetalu, który utlenia się w biały proszek, w połączeniu z rdzą z ośki robi się super spiek. W moim silniczku zagrzały się szczotki i wtopiły w prowadzenie, po wydłubaniu, rozpiłowaniu i złożeniu spowrotem śmigał jak nowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.