Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie różnice między wersjami?? '91-'94

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko.. mianowicie jakie są wersje i różnice między nimi - tzn. co było w standardzie(nie jako dodatkowa opcja!!).. Ja znam takie wersje(rocznik 91-94) - VIVA, CLUB, CD, CDX, BERTONE, CALIFORNIA, GSi, GT, GL, GLS. -- są jesze jakieś??

Ja mam GLS i ma - centr.zamek, szyberdach(ręczny), wspom., welury, czarna deska rozdz., oryg. radio + 4głośniki.. a teraz "duperele" ale istotne w porównywaniu - obrotomierz, dzielona tylna kanapa(2/3) + podłokietnik, światełka z tyłu koło "rączek", regulacja wysokości fotela kierowcy(ręcznie)

jak ktoś coś wie na temat wersji astrolotów to proszę o wypowiedzi smile.gifjump.gifwaytogo.gif270635636-JUMP2.gifyay.gifbrawo.gif20.GIFblagam.gifboozing.gif

Napisano

o wypas lepiej nie pytaj bo zaraz sie zrobi tu gorąco grinser006.gifzolta.gif Z wyposazeniem danej wersji nie ma jednoznacznej odpowiedzi....

Napisano

wersja sportive zlosnik.gif

ma - centralny zamek, szyberdach(ręczny), wspomaganie, welury, czarna deska rozdz, radio + 4głośniki, obrotomierz, dzielona tylna kanapa(2/3), regulacja wysokości fotela kierowcy(ręcznie), fotele kubełkowe, poduszka pow., elektryczna antena, elektryczne szyby, schowek zamykany na kluczyk 270751858-jezyk.gif, TID, el. regulowane światła przednie, halogeny, chyba wszysko 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

zapomniałem dodać... też mam zameczek na kluczyk.. reg.reflektórów to chyba każda astra ma, nie?? 270751858-jezyk.gif aaa...wyświetlacz mam DID sciana.gifwrrr.giffrown.gifoslabiony.gifbuu.gifczacha.gifcrazy.gifblush.gifmad.gificon_rolleyes.gif

a czemu ma być zaraz kłótnia...?? wink.gif [przecież to jest tylko luźna rozmowa.. wiadomo ze doadnie sie człowiek nieczego niedowie w takich sprawach;) myśłe że niebedzie aż tak xle confused.gif893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

tak _Zero_ tylko że mi chodzi o rocznik 91-94..a sportive to już CHYBA astra II, nie?? blush.gif

Napisano

> oryg. radio + 4głośniki..

A nie 6 głośników? No chyba, że lusterka ręcznie ustawiane, w CD są elektrycznie (i podgrzewane zlosnik.gif) i 6 głośniczków jest, do tego to chyba tylko ABS wiecej niż w GLS, no i nie wiem jak z zagłówkami bo widziałem GLS-y z tych roczników z zagłówkami tylko z przodu (w CD były 4).

Hmm dodam tylko jeszcze, że mam właśnie przed sobą katalog lakierów i tapicerek do Opli z roku 1993 i nie ma słowa o wersji CDX, ale zastrzegam,że nie twierdze że takiej nie było icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

CDX były produkowane od 94roku... a jeśli chodzi o głośniki to racja..6 wink.gif napomniłem tych w lusterkach(mam ręcznei ustawiane)..a jełsi chodzi o zagłwoki to tylko roczniki 91crazy.gif niemiały z tyłu od 92.do..99 mają..heh

Napisano

> ustawiane)..a jełsi chodzi o zagłwoki to tylko roczniki 91

> niemiały z tyłu od 92.do..99 mają..heh

No nie wiem, mam GL z 1992 roku i nie mam z tylu zaglowkow (HTB).

Napisano

> tak _Zero_ tylko że mi chodzi o rocznik 91-94..a sportive to już

> CHYBA astra II, nie??

do 94 też wychodziły :-) takie z trzema paskami na przednich błotnikach 893goodvibes.gif

Napisano

> do 94 też wychodziły :-) takie z trzema paskami na przednich

> błotnikach

Potwierdzam, stoi taka obok mojej pod blokiem, kolegi zresztą, z silnikiem 1,6Si i też z '93

Napisano
  • Autor

to ja nieiwem blush.gif wszyscy zawsze tak mi mówili to i ja tak dalej mówie wink.gif -- naprawdę niewiem jak z tym jest-pisze to co inni mówili

Napisano

> Potwierdzam, stoi taka obok mojej pod blokiem, kolegi zresztą, z

> silnikiem 1,6Si

wersje sportive wychodziły z silnikami 1.6/1.7/1.8 innych nie widziałem :-)

Napisano
  • Autor

ciekawe.. hmm.gif a masz może jakąś fotke takiej asterki?? - bo nigdzie w necie niemogę znaleźć 270751858-jezyk.gifsmile.gif

Napisano

> wersje sportive wychodziły z silnikami 1.6/1.7/1.8 innych nie

> widziałem :-)

Nie chodziło mi o to że z 1,6 tylko że Si

270751858-jezyk.gif

Napisano

a to ja was zaskocze bo moja Asterka to jest wersja Merit

270635636-JUMP2.gif

wyposażenie: poduszka sztuk jeden, wspomaganie, TID, regulacja światełek, radyjko, dzielone siedzenia, hak i to chyba wsio smile.gif

a najlepsze jest to że to Vauxhall yay.gif

Napisano
  • Autor

więc pokolei... polskie wersje astrolotów(91-94r) cool.gif :

1.BERTONE

2.CALIFORNIA

3.CD

4.CDX

5.CHAMPION

6.CLUB

7.GL

8.GLS

9.GSi

10.GT

11.Si

12.SPORTIVE

13.VIVA

14.WORLD CUP

i teraz tylko kogoś kto by poszczególne wersje opisał jakie wyposażenie było w standardzie spineyes.gif sam bym się tym zajął ale niemam ską zaczerpnąć danych wink.gif893goodvibes.gificon_eek.gifclaps.gifniewiem.gifbeksa.gifcool.gif

Napisano

> Ja mam GLS i ma - centr.zamek, szyberdach(ręczny), wspom., welury,

> czarna deska rozdz., oryg. radio + 4głośniki.. a teraz

> "duperele" ale istotne w porównywaniu - obrotomierz, dzielona

> tylna kanapa(2/3) + podłokietnik, światełka z tyłu koło

> "rączek", regulacja wysokości fotela kierowcy(ręcznie)

> jak ktoś coś wie na temat wersji astrolotów to proszę o wypowiedzi

porownajmy ja mam tez GLS : centr.zame, szyber na korbke , welury czarne , deska czarna ,cały czarny w srodku -piekna sprawa,bez wspom,ale za to el.szyby ,radio+6 głosnikow. w duperelach to samo co ty i jeszcze kilka dupereli typu wszystko wszedzie podswietlone, regul,pasow , zamiast TIDA mam zegerek

Napisano

..a jełsi chodzi o zagłwoki to tylko roczniki 91

> niemiały z tyłu od 92.do..99 mają..heh

Pomijając kwestię pośpiesznej pisowni, to co do zagłówków, to chyba nie do końca tak jest. Ja mam 95 caravana bez zagłówków na tylnej kanapie (wersja gl - jedna pp, przeciwmgielne i regulacja wysokości foltela kierowcy), co ciekawsze założyłem sobie wszystkie fotele z hatchbacka z 96 roku w welurze (co wskazywałoby na jakąś ciut lepszą niż GL wersję) i również nie mam zagłówków z tyłu.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ja jeszcze raz wszystko napisze(dokładniej) i przejrzyściej...

-centralny zamek

-wspomaganie kierownicy

-szyberdach(ręczny)

-kolor metalik(bordowy)

-welurowa tapicerka

-ciemne(czarne)wnętrze

-obrotomierz

-katalizator(mój qumpel niema)

-tylni spoiler(nad szybą)

-oryg.radio blaupunkt SC202 + 6głośników

-felgi 14"

-dzielona tylna kanapa 2/3 z podłokietnikiem

-regulacja wysokości świateł

-regulacja wszytkich pasów

-regulacja wysokości fotela kierowcy

-tylko 2 zagówki:(

-światełka z tyłu koło "rączek"

i niech każdy tak napisze to wkońcu dojdziemy do sedna sprawy smile.gifcool.gifgrinser006.gifzlosnik.gif

NIE DLA SZPANU TO WSZYSTKO WYPISYWAŁEM TYLKO DLA PORÓWNANIA smirk.gif

Napisano

> ciekawe.. a masz może jakąś fotke takiej asterki?? - bo nigdzie w

> necie niemogę znaleźć

to pokaze tobie moją 270751858-jezyk.gif

p10004897ka.th.jpgp10005338vr.th.jpgp10005361md.th.jpg

ma taki znaczek

p10005372sp.th.jpg

Napisano
  • Autor

ale się błyszczy shocked.gifshocked.gifshocked.gifshocked.gifshocked.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifcool.gifcool.gifcool.gifcool.gifcool.gifwink.gifwink.gifwink.gifwink.gifdevil.gifdevil.gifdevil.gifdevil.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif a czy to nie jest wersja Si??

jutro postaram zamiescic fotki mojej asterki zlosnik.gifgrinser006.gif (pod wieczór - 21-22)

Napisano
  • Autor

looknij tutaj

i ta ma taki sam znaczek i jest to wersja Si..jak to w końcu jest z ta twoją?? SPORTIVE czy Si??

Napisano

> looknij tutaj

> i ta ma taki sam znaczek i jest to wersja Si..jak to w końcu jest z

> ta twoją?? SPORTIVE czy Si??

z tego co mi powiedziano w ASO to sportive a z tego co czytam na necie to Si tyczy silnika 1.6

tu masz wersje CD Si

Si CD

Napisano

Si to nie jest zadna wersja tylko to jest typ silnika na wielopunktowym wtrysku....... icon_rolleyes.gif

Napisano

GL z 92 roku (HB 3D) - to co bylo przy kupnie:

- zero elektryki zlosnik.gif wszedzie korbki, lusterka "manualne", brak CZ

- nie mam TIDa, DIDa, ani MIDa, a sam zegarek zlosnik.gif

- brak przeciwmgielnych

- zdezie czarne, a w zasadzie szare zlosnik.gif

+ Szyberdach - manual

+ fotel kierowcy regulowany dodatkowo na wysokosc

+ wspomaganie

+ tylna kanapa dzielona 2+1 (brak zaglowkow)

+ ogrzewana tylna szyba (ale to juz pewnie bylo we wszystkich)

+ lekko przyciemnione szybki - zielonkawe + pasek na przedniej

+ radyjko + 6 glosnikow zlosnik.gif

Fele 13"

I to by chyba bylo tyle zlosnik.gif

Reasumujac mam praktycznie tylko to co niezbedne + gratis troche rdzy biglaugh.gif

Napisano

a tu wersje sportive na niebieckich ogłoszeniach

1.

2.

i jest ich tam więcej 893goodvibes.gif

Napisano

> Tutaj mozna poczytac - była dyskusja

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=274855746&page=0&fpart=1&vc=1

> Ja tu tez poruszyłem wczesniej ten wątek

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=274034864&page=0&fpart=1&vc=1

A daj spokoj niech sobie popisza troche bo to i tak niewiele da. Astra to nie PF126p ze mozna bylo sobie dokupic ogrzewana tylna szybe, prawe lusterko i wentylator

Napisano
  • Autor

i oto te obiecane fotki smile.gifcool.gifzlosnik.gifpalacz.gif (w załączniku)

PS>właśnie przed sesją zdjęciową odpadł mi kołpak beksa.giffrown.gifcrazy.gif i nigdzie nie mogę go znależć confused.gifniewiem.gifrant.giffrown.giffrown.giffrown.gifcrazy.gifcrazy.gifcrazy.gifoslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gificon_rolleyes.gificon_rolleyes.gificon_rolleyes.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

> i oto te obiecane fotki (w załączniku)

> PS>właśnie przed sesją zdjęciową odpadł mi kołpak i nigdzie nie

> mogę go znależć

cos jest nie teges z załacznikiem, a moze to tylko umnie ? :/

Napisano
  • Autor

aaa... mam pytanie odnośnie tego tłumiika w mojej astrze..czy nie jest on zbyt nisko zawieszony?? confused.gifconfused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.