Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio

Featured Replies

Napisano

Mam radio ad 182 l,mam pytanie,ile głosników można do niego podłączyc?Bo z tyłu w obiciu pod głosnikami zauważyłem kable(sa chyba do głosników)?pozdrawiam.

Napisano

to sa kable od glosnikow tylnich z tym ze raczej nie sa podpiete pod radio, chyba ze juz ktos tam mial kiedys glosniki, podepnij i zobacz cool.gif

Napisano

Instalacja elektryczna jest we wszystkich autach taka sama. Przewody do głośników tylnych są podprowadzone. Nie ma w nich sygnału. Z tyłu radia w miejscu gdzie podpięte są głośniki jest wmontowana zaślepka, która wysyła sygnał tylko na zestaw głośników do przodu. Należy wyjąć zaślepkę i wtedy sygnał popłynie do wszystkich głośników ( kabli). Radio ma tylko 20W mocy i przy obecnym podłączeniu sygnał rozchodzi się na 2 X 10W, jeśli podłączysz głośniki z tyłu to uzyskasz 4 x 5W. W momencie wyjęcia zaślepki w funkcjach radia pojawi sie nowe ustawienie "Load", które należy ustawić w pozycji "ON".

Napisano
  • Autor

To teraz chcąc podłączyc głosniki musze.Zainstalowac je i podpiac z tyłu kablami.A potem wyjac radio i podpiac tam znajdujace sie kable do radia?i bedzie wszystko grało pieknie?A na koncu tych przewodów sa kosteczki.Sory za takie banalne pytania,ale nie chce wybebeszyc wszystkiego

Napisano

Nie pamiętam wymiarów głośników, ale to znajdziesz w instrukcji obsługi auta, pamietam tylko, że to są takie owalne, następny ważny parametr to opór i moc, powinny posiadać opór nie większy niż 8 omów i moc co najmniej 4 W. Zacznij jednak od wyjęcia radia i demontażu zaślepki. Jak będziesz miał włączony sygnał na kablu to bedziesz miał pewność , że wszystko jest tak jak opisałem. Fiata robił różne ciekawe modyfikacje i np. klocki hamulcowe występują do bravy w 26 odmianach (przez 6 lat produkcji auta).

Napisano

no niestety nie we wszystkich auta jest tak jak napisales bo u mnie te kable nie wchodza do kostki za radiem i ogolnie poszukiwania gdzie sie koncza za radiem spelzly na niczym co zaowocowalo calkiem nowa instalacja do tylnych glosnikow - koszt wykonania ok 20 plnow + jakies 1,5 godz wlasnej roboty smile.gif

Napisano

> no niestety nie we wszystkich auta jest tak jak napisales bo u mnie

> te kable nie wchodza do kostki za radiem i ogolnie poszukiwania

> gdzie sie koncza za radiem spelzly na niczym co zaowocowalo

> calkiem nowa instalacja do tylnych glosnikow - koszt wykonania

> ok 20 plnow + jakies 1,5 godz wlasnej roboty

Witam!

Mi jeden z kolegów z kącika podpowiedział gdzie te kable się kończą i faktycznie tam je znalazłem.

pod pokrywką skrzynki bezpieczników jest kostka łącząca przednią i tylną wiązkę elektryczną w aucie. kable kończą sie w tej wiązce.

dokupiłem na allegry końcówki do kostek fiatowskich i pociągnełem z tamtąd kabelki do radia.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Mi jeden z kolegów z kącika podpowiedział gdzie te kable się kończą i

> faktycznie tam je znalazłem.

> pod pokrywką skrzynki bezpieczników jest kostka łącząca przednią i

> tylną wiązkę elektryczną w aucie. kable kończą sie w tej wiązce.

> dokupiłem na allegry końcówki do kostek fiatowskich i pociągnełem z

> tamtąd kabelki do radia.

> Pozdrawiam

ja jak pytalem na kaciku to nie bylo tu nikogo tak uprzejmego coby dokladnie poinformowac sciana.gif a na ich poszukiwaniu stracilem godzine zycia po czym wyjalem z bagaznika wczesniej zakupione 15 m kabla (kupilem zanim zajzalem za wykladzine w bagazniku mlot.gif ) i wzialem sie do roboty devil.gif

Napisano

> Koledzy prosze szybko o pomoc"jak wyjąc te radio"bo juz szaleje?????

Na naszym smietniku masz fajna instrukcje.

Napisano

> Koledzy prosze szybko o pomoc"jak wyjąc te radio"bo juz szaleje?????

Nożami stołowymi ew. specjalnymi blaszkami dostajesz się w szczeliny po bokach. Dwa zaczepy na stronę. Odpinasz jedną stronę, klinujesz, odpinasz drugą stronę, voila!

Napisano

> Wyciagnałem te radio,ale nie ma kabli od tylnych głosników,gdzie sa

> te kable?By wpiac je do radia???

Proszę, postaraj się trochę i poszukaj w dawnych postach...

Napisano

> Wyciagnałem te radio,ale nie ma kabli od tylnych głosników,gdzie sa

> te kable?By wpiac je do radia???

no przecież Ci chłopie napisałęm gdzie były u mnie.

sprawdź czy u Ciebie tam sie znajdują.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.