Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drążek zmiany biegow 700

Featured Replies

Napisano

Witam 20.GIFdziś wymieniłem obudowę mechanizmu zmiany biegów(rysunek A) i musiałem ściągnąć to cuś (B) hmm.gif , przez moją bezmyślność nie zaznaczyłem w którym miejscu powinno się znajdować i przykręciłem na oko. Po założeniu 3 bieg mam na 1 a 4 na 2. Czy zna ktoś odległości od Konica tego badyla frown.gif

Napisano

> Witam dziś wymieniłem obudowę mechanizmu zmiany biegów(rysunek A) i

> musiałem ściągnąć to cuś (B) , przez moją bezmyślność nie

> zaznaczyłem w którym miejscu powinno się znajdować i

> przykręciłem na oko. Po założeniu 3 bieg mam na 1 a 4 na 2. Czy

> zna ktoś odległości od Konica tego badyla

na zamontowanym od dołu sciagnij dekiej i są tam 2 sruby imbusowe palacz.gifodkrecaj i reguluj w tyl przod i na boki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A nie ma o tym w książce?

Niestety nic idę do garażu grzebać może mi się uda to ustawić, jak umiałem zepsuć to i naprawić się da 893goodvibes.gif

Napisano

> Niestety nic idę do garażu grzebać może mi się uda to ustawić, jak

> umiałem zepsuć to i naprawić się da

...wystarczy tylko wszystko sobie przypomnieć i zrobić to od tyłu - i dojdziesz do początkowego stanu rzeczy 893goodvibes.gif

napewno Ci się uda waytogo.gif

Napisano

odepnij drążek od skrzyni ustaw sobie 1 bieg (pamietaj że biegi bez drążka chodzą dokładnie na odwrót niż z drążkiem czyli 1 jest tam gdzie R , 2 tak jak byś chciał wrzucić 5 smile.gif, 3 jak 4, 4 jak 3 i R jak 1. Troche głupio i pomieszane ale niestety cały mechanizm w CC700 jest nieźle porypany bo skrzynia jest taka jak w BIS`ie tylko z przodu i tak dziwnie to jest rozwiązane że bardziew się 5 razy przegina smile.gif:):) POWODZENIA da się to zdziałać leżąc pod autem a jeden mósi ci ustawić na 1 i potem tylko to skręcić i bedzie ok smile.gif

Napisano
  • Autor

> odepnij drążek od skrzyni ustaw sobie 1 bieg (pamietaj że biegi bez

> drążka chodzą dokładnie na odwrót niż z drążkiem czyli 1 jest

> tam gdzie R , 2 tak jak byś chciał wrzucić 5 , 3 jak 4, 4 jak 3

> i R jak 1. Troche głupio i pomieszane ale niestety cały

> mechanizm w CC700 jest nieźle porypany bo skrzynia jest taka jak

> w BIS`ie tylko z przodu i tak dziwnie to jest rozwiązane że

> bardziew się 5 razy przegina smile.gif:) POWODZENIA da się to zdziałać

> leżąc pod autem a jeden mósi ci ustawić na 1 i potem tylko to

> skręcić i bedzie ok

To mam ustawić sobie tylko 1 bieg a reszta będzie ok.?? Znalazłem przyczynę obracającego się drążka i przylepiłem to kwadratowe dranistwo , jutro będę ustawiał te biegi. Dzięki ok.gif

Napisano

dokłądnie jak na skrzyni bez drążków ustawisz sobie 1 bieg, potem podłączysz drążki z poluzowanymi śrubami drążka i ktoś od srodka złapie wajche i ustawi tak jak powinna być 1 a ty dokręcisz od spodu sróby rgążka to powinno być wszystko OK smile.gif

Napisano
  • Autor

> dokłądnie jak na skrzyni bez drążków ustawisz sobie 1 bieg, potem

> podłączysz drążki z poluzowanymi śrubami drążka i ktoś od srodka

> złapie wajche i ustawi tak jak powinna być 1 a ty dokręcisz od

> spodu sróby rgążka to powinno być wszystko OK

A jak ustawić bez drążka 1 bieg. hmm.gif Resztę kapuje waytogo.gif

Napisano

> Witam dziś wymieniłem obudowę mechanizmu zmiany biegów(rysunek A) i

> musiałem ściągnąć to cuś (B) , przez moją bezmyślność nie

> zaznaczyłem w którym miejscu powinno się znajdować i

> przykręciłem na oko. Po założeniu 3 bieg mam na 1 a 4 na 2. Czy

> zna ktoś odległości od Konica tego badyla

Ciesz się, ja po zmianie sprzęgiełka na 1 biegu miałem 1, a na reszcie 2 wink.gif. Nawet na wstecnzym jechał do przodu wink.gif. Okaząło się, że jakieś coś małe przeskoczyło i źle łapało .... ale gotowało się we mnie bo myślałem że czeka mnie zmiana skrzyni biegów ... tyle że to było w 1.1 skrzynia od s'ka.

Napisano

> Cześć. Ustaw sobie ten prostopadłościan mniej więcej na środku drążka (tam gdzie jest zaznaczona powierzchnia przez radełkowanie), następnie patrząc w kierunku jazdy przekręć lekko drążek w skrzyni w prawo i pociągnij do siebie, to jest 1. Podłącz drążek zmiany biegów i zablokuj dwoma śrubami prostopadłościan. Następnie sprawdź działanie poszczególnych biegów.Powinny wchodzić lekko i bez oporów.Jeśli będzie jakiś problem to należy poluzować dwie śruby i ponownie ustawić biegi . Życzę powodzenia.To nie jest wcale takie trudne. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Witam jeszcze raz kolegów, 20.GIF po długiej walce udało się ustawić ale frown.gif stałem przodem do wyjazdu z garażu i pojechałem sprawdzić czy biegi chodzą i :

1 ok.gif

2 ok.gif

3 ok.gif

4 ok.gif

Podjeżdżam z bananem yay.gifna twarzy do garażu i chce wjechać tyłem a tu zonk, wstecznego brak i włącza się 4 biegi.

Czy dalej jest błąd w ustawieniu chociaż 1,2,3,4 jest dobry , a jak tak to może ktoś wie w którą stronę to przesunąć (rys B)

hmm.gif

Napisano

Cześć. Spróbuj tak: wbij 1,poluzuj śruby i przekręć drążek zmiany biegów max w lewo, zablokuj śruby i spróbuj wbić wsteczny. Jęsli nie pomogło to przekręć drążek w przeciwną stronę. Powinno skutkować. Daj znać czy się udało. Nara 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.