Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o tłumik do 1,6

Featured Replies

Napisano

Witam!

Marea 1,6SX 2000 rok. Czy ma ktoś tłumik firmy Płóciennik (PolmOstrów) i jak się sprawuje? Interesuje mnie, czy jest cichy, bo obecnie mam warkot jak z F1 (choć tłumik nie dziurawy i prawie nowy). Proszę o opinie w sprawie Płóciennika.

Dzięki.

Superbravo

Napisano

> Witam!

> Marea 1,6SX 2000 rok. Czy ma ktoś tłumik firmy Płóciennik

> (PolmOstrów) i jak się sprawuje? Interesuje mnie, czy jest

> cichy, bo obecnie mam warkot jak z F1 (choć tłumik nie dziurawy

> i prawie nowy). Proszę o opinie w sprawie Płóciennika.

> Dzięki.

> Superbravo

Witam

mam takowy - wymieniłem w zeszłym roku, przejechałem 200 km i w ramach gwarancji wymieniłem na nowy bo w tym coś się w środku odczepiło i wpadał w rezonans. Na kolejnym przejechałem15000 i pewnie następnego takiego nie kupie - jest głośny po przekroczeniu 3000 obr buczy

zatem odradzam

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> mam takowy - wymieniłem w zeszłym roku, przejechałem 200 km i w

> ramach gwarancji wymieniłem na nowy bo w tym coś się w środku

> odczepiło i wpadał w rezonans. Na kolejnym przejechałem15000 i

> pewnie następnego takiego nie kupie - jest głośny po

> przekroczeniu 3000 obr buczy

> zatem odradzam

> pozdrawiam

U mnie siedzi Walker. Drogi, ale dopiero powyżej 4500 dżwięk staje się zbyt dobrze słyszalny. Przejechane 15000 (mam fakturę) i przrdzewiała tylko zawiecha (10zeta przyspaw). Przy 120 jest bdb.

Napisano

> jest głośny po

> przekroczeniu 3000 obr buczy

> zatem odradzam

Potwierdzam! Mam taki wydech w Bravo 1.6. Jest duzo glosniejszy niz oryginal. Po przekroczeniu 3000obr/min jest glosny. Ale jak auto schodzi z obrotow, powiedzmy tak z 4000obr/min, buczy jak jakis pseudotuningowy wydech. Dzisiaj wybralem sie ze znajomymi na wycieczke i wszyscy pytali czemu tak glosno chodzi?

Nie polecam tego tlumika!!!

Napisano

Ja mam takowy ale w Bravie wiec pewnie ciut inny niz u Ciebie w Marysi. Przejechalem na nim juz ok. 3kkm. Ludzie narzekaja ze podobno te tlumiki sa glosne, no ja nie wiem, u mnie wydaje mi sie ze jest dosc cicho, a juz w porownaniu do tego syfu co mialem przed wymiana, to jest w ogole bardzo cichutki (w starym juz mi wszystko w srodku pognilo i normalnie bulgotalo w czasie jazdy, teraz to po prostu cichy pomruk silnika). Fakt jest taki ze w okolicach 3 - 3,5 tys. obr. jest taki jakby metaliczny poglos, ale stawiam na to, ze to od strumienicy (bo od razu z calym wydechem wstawilem tez strumienice).

Tak wiec ja nie narzekam, moze byc, tym bardziej ze byl dosc tani (180zl za calosc z montazem) ok.gif No i mam na niego papier na 18 miesiecy gwarancji 270751858-jezyk.gif

Napisano

> U mnie siedzi Walker. Drogi,

To ile kolega zapłacił za tego Walkera? oslabiony.gif

Napisano

> i prawie nowy). Proszę o opinie w sprawie Płóciennika.

Mam w Bravie (1.2) Płóciennika chyba od ok 20tys km i kupiłbym go jeszcze raz. Kosztował niecałe 200zł (w ASO chcieli chyba 1000 shocked.gif), wymiana 30zł. Różnic w dzwięku nie zauważyłem, ale wcześniej przed wymianą trochę na dziurawym jeździłem. Do 1.6 sądząc po opiniach może się gorzej sprawują ? natomiast mechanicznie jest ok.

Do 1.6 marei ojciec dał izo... cośtam (nie pamiętam nazwy) bo akurat taki był , niewiele droższy od płócinnika i też jest ok. Na pewno nie jest zbyt głośny, normalnie auto chodzi.

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano
  • Autor

> To ile kolega zapłacił za tego Walkera?

Dołączam się do pytania. Czy warto zapłacić za Walkera czy lepiej dać Płóciennika?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.