Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

już nie wiem o co chodzi- pomocy

Featured Replies

Napisano

Fiat UNO 1.3 diesel , problem- nie pali po rozgrzaniu, a mianowicie nie chce kręcić tak jakby coś stawiało mu opór. Jak jest zimny pali doskonale, po przejechaniu krótkiego dystansu ponowny rozruch silnika jest nie możliwy.

Akumulator jest sprawny.

Myślałem , że to jest wina rozrusznika, ale nic wymieniłem szczotki i wielkie G... Może jest ktoś kto miał podobny problem bądź słyszał o tak dziwnym przypadku. Dziękuję za pomoc.

Napisano

Ja kiedyś miałed diesla ale nissana i miałem podobny problem i okazało sie że po rozgrzaniu tłoki puchną , a to jest niezła zabawa z wymiana .Może sie mylę , oby tak nie było w tym przypadku.

Napisano

zatarty motor:P remoncik smile.gif

po rozgrzaniu pierscienie zwiekszaja swoja objetosc i tlok staje deba.

Napisano

> zatarty motor:P remoncik

> po rozgrzaniu pierscienie zwiekszaja swoja objetosc i tlok staje

> deba.

hmm.gif ale by się wtedy jeździć nie dało a ja zrozumiałem z pytania że jeździ ale nie zapala jak się nagrzeje niewiem.gif

Napisano

> Fiat UNO 1.3 diesel , problem- nie pali po rozgrzaniu, a mianowicie

> nie chce kręcić tak jakby coś stawiało mu opór. Jak jest zimny

> pali doskonale, po przejechaniu krótkiego dystansu ponowny

> rozruch silnika jest nie możliwy.

> Akumulator jest sprawny.

> Myślałem , że to jest wina rozrusznika, ale nic wymieniłem szczotki i

> wielkie G... Może jest ktoś kto miał podobny problem bądź

> słyszał o tak dziwnym przypadku. Dziękuję za pomoc.

sprawdż dokładnie rozrzusznik - tj. stan łozysk (tulejek , jaki jest luz na nich oraz otworów (bądź wypustów) centrujących względem siebie poszczególne elemnenty rozrusznika. Ważna jest równierz wielkośc luzu osiowego wirnika.

jakiej firmy jest rozrusznik i czy wzbudzenie ma od uzwojenia czy magnesów trwałych?

pozdr

Napisano
  • Autor

Dziękuję za wszystko. Jutro sprawdzę dokładnie rozrusznik, i jego model, ale na boschowski mi nie wygląda, strasznie poprzerabiany. Kupiłem jedynkę już z takim, ktoś do niego dobrał się nie z tej strony co trzeba. Juz wogóle przestał reagować (nawet zimny confused.gif ).

Wzbudzenie o ile pamiętam wychodzi z uzwojenia (o ile dobrze to interpretuję hmm.gif ) Dziękuję Wam za wskazówki i pozdrawiam banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem rozrusznik. Wczoraj nad nim siedziałem do 2 w nocy. Jest to magneti marelli numer seryjny 63221533

E95 - 1,1/12

czy to jest typowy rozrusznik do diesla? niewiem.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Rozrusznik zrobiłem, ale znów to samo. Po przejechaniu kilku kilometrów , nie ma siły zakręcić tak jakby był wyładowany akumulator. Ale bateria jest ok. Zimny zapala od ręki jeden , dwa obroty, a po rozgrzaniu chełsta i siada. Kurka co jest? confused.gif

Napisano

Tak jest jak pierścienie sie przycieraja dopóku nie zgasisz silnika auto bedzie jechało ale jak jest silnik nagany i jak go wyłączysz to musisz odczekać dłuższa chwilę żeby silnik przstygł i palisz i jedziesz dalej .Lub wymiana pierścieni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.