Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tipo jakie zarowki do lamp p?rzednich

Featured Replies

Napisano

witam. potrzebuję pomocy. od ok pol roku walczę z żarówkami a konkretniej , nie mogę dobrać odpowiednich. przy zakupie każdy sprzedawca zachwala jak to teraz będzie super a potem okazuje sie kapiszon. czy ktoś miał podobny problem i w końcu udało mu się kupic i założyć cis dobrego? myślę o żarówkach xenonowych ale nie wiem czy to dobry pomysł? eksperyment bedzi mbie kosztował disco dużo wiec chętnie skorzystam z waszej wiedzy. 

Napisano

Jak miałem jeszcze żarówki to kupowałem po prostu markowe Philips albo Osram. Różnica w świetle minimalna. 

Napisano
18 godzin temu, jacek_kloss napisał(a):

witam. potrzebuję pomocy. od ok pol roku walczę z żarówkami a konkretniej , nie mogę dobrać odpowiednich. przy zakupie każdy sprzedawca zachwala jak to teraz będzie super a potem okazuje sie kapiszon. czy ktoś miał podobny problem i w końcu udało mu się kupic i założyć cis dobrego? myślę o żarówkach xenonowych ale nie wiem czy to dobry pomysł? eksperyment bedzi mbie kosztował disco dużo wiec chętnie skorzystam z waszej wiedzy. 

No ale co jest nie tak?

Świecą gorzej niż fabryczne, palą się za szybko? Tipo może nie ma jakiś super świateł, ale jeździłem przez kilka dni i nie świeciło to jakoś źle.

Przez lata posiadania Grande Punto przerobiłem trochę żarówek, od teoretycznie gorzej świecących long-life'ów, przez normalne, jakieś +30%, marketowe "xenon-effect" aż po +200%. Od najtańszych po kilkanaście złotych do takich za ponad stówę za pudełko. Kolosalnych różnic może nie było, ale najgorsze były najtańsze no-name'y, ale też te o zbyt zimnej barwie światła, te całe niebieskie, zwłaszcza w deszczu lub przy mokrej drodze.

Najlepiej sprawdzały się jakieś firmowe Tungsramy czy Philipsy typu +30%, +50% itp., które miały na niebiesko pomalowany tylko kawałek bańki (pasek). W miarę długo wytrzymywały (nie miałem dziennych, więc świeciły cały czas), dawały radę w deszczu i do tego nie kosztowały kroci.

Napisano
2 godziny temu, Majkiel napisał(a):

No ale co jest nie tak?

Od odpowiedzi na to pytanie trzeba jeszcze raz rozpocząć dyskusję. 

Moja szklana kula jest w serwisie.