Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie głośniki do Bravki?

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko związane z głośnikami. W moim autku są jedynie w drzwiach, a chetnie bym sobie założył jakieś średniej klasy głośniczki na tył oraz na przód, w miejscach, gdzie przewidział to producent (ale nie każdemu niestety zamontował) smile.gif

Czy ktos mógłby polecić coś konkretnego, niezbyt drogiego a jednocześnie nie charczącego? I czy standardowy wzmacniacz w radyjku firmowym (wersja prymitywna) to wszystko pociągnie (nie chodzi mi o takie, od których auto podskakuje w rytm muzyki typu umc, umc, umc, tylko coś spokojnego, żeby jadący z tyłu słyszeli) hehe.gif

Z góry dzięki i pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Mam pytanko związane z głośnikami. W moim autku są jedynie w

> drzwiach, a chetnie bym sobie założył jakieś średniej klasy

> głośniczki na tył oraz na przód, w miejscach, gdzie przewidział

> to producent (ale nie każdemu niestety zamontował)

> Czy ktos mógłby polecić coś konkretnego, niezbyt drogiego a

> jednocześnie nie charczącego? I czy standardowy wzmacniacz w

> radyjku firmowym (wersja prymitywna) to wszystko pociągnie (nie

> chodzi mi o takie, od których auto podskakuje w rytm muzyki typu

> umc, umc, umc, tylko coś spokojnego, żeby jadący z tyłu

> słyszeli)

> Z góry dzięki i pozdrawiam

w fabryczne miejsca chyba nic dobrego nie wsadzisz, ja na tył kupiłem pioneer-y 13-tki i są gorsze niż fabryczne z przodu, a z przodu w ogóle ich nie słychać. Niby dobra firma a taki badziew robią.

Napisano

Osobiście polecam Magnaty 2drożne bądź jakieś modele z Herza. Ładnie grają, choć w fabrycznym miejscu za wiele nie zwojujesz. Jeśli to za mało trzeba by było pomyśleć o dystansach i większych głośnikach smile.gif

Napisano

Ale zanim kupisz glosniki to powiedz mi czego oczekujesz.

Jesli jezdzisz tylko z przodu, to zupelnie nie potrzebne sa Ci glosniki z tyl. Chyba ze ludzie z tylu bardzo bardzo chca muzyki. Ale nie jest to powod zeby zakladac cos na tyl. Jesli oczekujesz basu, albo ladnego brzmienia to zrob tak. Wymien fabryczny przod, zaloz w drzwiach glosniki jednodrozne (najlepiej na zwrotnicach lub jakims filtrze dolnoprzepustowym), poszukaj albo takie jak masz teraz czyli rozmiar 5x7 albo jeszcze lepiej cos 13 " (na dystansie zeby pasowal). W podszybie wloz jakie ladne gwizdki i juz bedziesz mial ladny efekt. Napisz mi jeszcze jakie masz radio? Jesli cos porzadnego to dla wzmocnienia efektu do bagaznika wrzuc najmniejsza skrzynie basowa TAKA SKRZYNIE I DO NIEJ GLOSNIK (cos taniego, nawet mozesz sam zbudowac) i podlacz ja pod jeden tylni kanala wzmacniacza z radia, zupelnie nie ma sensu kupiwac dodatkowego wzmacniacza. Efekt bedzie bardzo ladny, a tak jak mowie zupelnie nie ma sensu kupowac glosnikow do tylu jesli jezdzisz tylko z przodu. Ale to moja propozycja

Napisano

> Jesli cos porzadnego to dla wzmocnienia efektu do bagaznika

> wrzuc najmniejsza skrzynie basowa TAKA SKRZYNIE I DO NIEJ

> GLOSNIK (cos taniego, nawet mozesz sam zbudowac)

IMHO nie polecam. Obudowa musi byc zrobiona pod konkretny glosnik. Oczywiscie to, o czym piszesz bedzie gralo, ale jak? Gdzie rezonans? Gdzie fmin? Wszystko zalezy od wybrednosci ucha sluchacza. Mi bas schodzi bardzo nisko jak na samochod - pieknie zaczyna grac przy 50Hz i w dol, do ok. 30 (testowane sinusem). Z reszty pasma jestem srednio zadowolony, ale za to pomagaja mu juz wtedy glosniki drzwiowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.