Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura w drodze i autocasco

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wpadlem dzisiaj przy predkosci na trasie okolo 80km/h w dziure na poboczu. Efekt pogiete prawe felgi i kapec, wygieta belka na ktorej stoi chlodnica, uszkodzona chlodnica (klima swiezo po nabiciu przestala dzialac czyli zwial czynnik), chlodnica spadla z belki i "wisi" w powietrzu w dodatku przy jezdzie na wprost "drzy kierownica" szkode chce zlikwidowac z AC. Jako iz nigdy nie mialem szkody to teraz moje pytanie brzmi jakiej kwoty mozna sie spodziewac? Czy robic we wlasnym zakresie ( allegro) czy dac do ASO i niech rozliczaja sie sami?

Pozdrawiam

Michal

Napisano

najlepiej to zarząd dróg powinien Ci to zrekompensowa, trzeba bylo sie tam udac. Z AC dostaje sie dosc dobre pieadze i jak bedziesz robil sam to mozesz wyjsc na plus, ale jak cos z chlodnica nie tak itp i jak wyjdzie cos jeszcze niespodziewanego to moze byc nieciekawie i polecisz w koszty, oddaj do ASO niech wszystko zrobia i tylko gotwca odbierzesz, tylko wiesz wzwyzki pojda do gory w AC, za pierwsza szkode wychodzi 30% do gory.

Napisano

Na tym forum:

formu alfy

na przełomie zima/wiosna był wątek o dochodzeniu odszkodowania od właściciela drogi - skutecznym dochodzeniu dodam, poszperaj , może się uda , bo warto sądząć po rozmiarach szkód. Tylko że wartro było od razu na miejsce policję wezwać o ile dobrze pamiętam z w/w wątku.

Ale powodzenia!

A jak nie to raczej do ASO i niech oni się rozliczają z ubezp, bo różne rzeczy mogą wyjść.

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano
  • Autor

No raczej ASO odpada mam opcje z racji wieku auta 50% amortyzacji na czesci frown.gif wiec nie wiem czy da rade to w ASO zrobic nie doplacajac majatku...

Napisano

Gdzie masz AC? Jak firma? Powinno wyplacic bezproblemowo. Tylko rob bezgotowkowo (chyba ze chcesz zarobic) ale najlepiej odstawic Auto do dobrego mechaniora, zadzwonic do ubezpieczyciela, powiedziec gdzie stoi auto, przyjedzie likwidator szkod tam to mechanika i zrobi wycene. A jesli zglosisz ze chcesz bezgotowkowo to niczym sie nie martwisz smile.gif pozdr

Napisano

zadzwoniles po policje ?

przyjada... zaloza sprawe i pozniej musisz dowiedziec sie, kto jest wlascicielem drogi... - pozniej dalej juz co do odszkodowania w wlascicielem drogi....

Napisano

A dlaczego jechales poboczem? Nie mozna jechac poboczem, bo to pobocze sluzy do awarii, do zjezdzania i wjezdzania na nie - a nie do ciaglej jazdy po nim.

Jak byla linia ciagla a Ty jechales poboczem to uwazaj, bo mandat mozesz dostac. A jak jeszcze w terenie zabudowanym to i mandat za przekroczenie predkosci :-)

pzdr

Rostek

> Witam,

> Wpadlem dzisiaj przy predkosci na trasie okolo 80km/h w dziure na

> poboczu. Efekt pogiete prawe felgi i kapec, wygieta belka na

> ktorej stoi chlodnica, uszkodzona chlodnica (klima swiezo po

> nabiciu przestala dzialac czyli zwial czynnik), chlodnica spadla

> z belki i "wisi" w powietrzu w dodatku przy jezdzie na wprost

> "drzy kierownica" szkode chce zlikwidowac z AC. Jako iz nigdy

> nie mialem szkody to teraz moje pytanie brzmi jakiej kwoty mozna

> sie spodziewac? Czy robic we wlasnym zakresie ( allegro) czy dac

> do ASO i niech rozliczaja sie sami?

> Pozdrawiam

> Michal

Napisano
  • Autor

Poboczem bo jakies zwierze mi z lasu wyskoczylo (chyba lis) i je omijalem, a ubezpieczony jestem w Benefii. Po wstepnych ogledzinach u mechanika okazuje sie ze prawe kolo jest cofniete confused.gif dodatkowo "wybrzuszyl" sie blotnik jakby go ktos od srodka wypchnal. Normalnie az sie boje ile taka naprawa wyjdzie. A co do bezgotowkowych napraw to w 2 miejsach powiedzieli mi ze to za "mala szkoda" aby bawili sie bezgotowkowo

Napisano

Trzeba bylo dogonic tego lisa i mu tlumik w dupe wepchnac :-)

Moze jakis nawalony ten lis byl - to z jego polisy Ci wyplaca, bo po pijaku do kurnika sie zakradal :-)

A tak serio to wspolczuje - ile teraz czasu zmarnujesz na zalatwianie formalnosci.

pzdr

Rostek

> Poboczem bo jakies zwierze mi z lasu wyskoczylo (chyba lis) i je

> omijalem, a ubezpieczony jestem w Benefii. Po wstepnych

> ogledzinach u mechanika okazuje sie ze prawe kolo jest cofniete

> dodatkowo "wybrzuszyl" sie blotnik jakby go ktos od srodka

> wypchnal. Normalnie az sie boje ile taka naprawa wyjdzie. A co

> do bezgotowkowych napraw to w 2 miejsach powiedzieli mi ze to za

> "mala szkoda" aby bawili sie bezgotowkowo

Napisano
  • Autor

Wszystko wskazuje po wstepnych ogledzinach iz bedzie szkoda calkowita frown.gif

Napisano

A teraz pomysl ile rocznie placisz skladke na ubezpieczenie i w kazdym litrze benzyny...

Normalnie granda... i jeszcze h...je ciezarowkom drogi zamykaja. Rozkradli asfalt to ic dziwnego ze taki beznadziejny.

Ide przelac swoje frustracje na asfalt... moze splyna do rowu razem z asfaltem :-)

pzdr

Rostek

> Wszystko wskazuje po wstepnych ogledzinach iz bedzie szkoda calkowita

Napisano

najlepiej zgłoś z AC i napisz oswiadczenie o regres z OC drogi najszybciej bedziesz mial kase pamietaj ze powinni ci na kalkulacji przyznac czynnik klimy czynnik chlodniczi jak masz uskzodozna tylnia felge to sprawdzenie belki tyl a pozostale czesci wg uznania rzeczoznawcy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.