Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka przy szybie

Featured Replies

Napisano

Ludzie mam problem z uszczelką szyby w drzwiach kierowcy. Wczoraj kurcze coś się z nią stało i podczas zamykania uszczelka (ta od zewnątrz) wyciąga się... Myślałem że może to przez ten upał bo autko cały czas na słońcu stało... Ale rano patrze a to nadal tak działa... Jak się otwiera szybe to wszystko oka... A jak się zamyka to sie zaczyna wyciągać... Co ja mam z tym fantem zrobić teraz? Ona powinna być jakos przyklejona czy jak?

Napisano

Trzeba wyjąć z drzwi całą tą plastikową listwe, wyciągnąć z niej usczelke i ponownie ją wsunąć "z boku" w taki specjalny rowek/prowadzenie. Po tym zabiegu załozyć na drzwi spowrotem i powinno być ok.gif.

Jezeli coś zamotałem w opisie to jak wyjkmiesz cały plastik na zewnątrz, to po przyjrzeniu się dokładnym zobaczysz o co biega i sobie poradzisz.. zeby.GIF Chyba smile.gif

Pozdro

Napisano

Najlepiej jakbyś odkręcił szybe z prowadnicą tak żeby nie zeszła na sam dół i nieprzeszkadzała.

Palcami wepchnij ją w rowek, troszke ciężko wchodzi ale ja dałem rade bo mi też wyskoczyła przy okazji przyciemniania szyb

Napisano

> Najlepiej jakbyś odkręcił szybe z prowadnicą tak żeby nie zeszła na

> sam dół i nieprzeszkadzała.

> Palcami wepchnij ją w rowek, troszke ciężko wchodzi ale ja dałem rade

> bo mi też wyskoczyła przy okazji przyciemniania szyb

Cięzko ją tak wepchnąć palcami w ten rowek. Znacznie wygodniej jest ją wsunąć z boku. Istnieje tez jeszcze jedna opcja, mozna w ASO kupić za trzydzieścipare złotych nową listwe i wymienić ją poprostu.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Trzeba wyjąć z drzwi całą tą plastikową listwe, wyciągnąć z niej

> usczelke i ponownie ją wsunąć "z boku" w taki specjalny

> rowek/prowadzenie. Po tym zabiegu załozyć na drzwi spowrotem i

> powinno być .

> Jezeli coś zamotałem w opisie to jak wyjkmiesz cały plastik na

> zewnątrz, to po przyjrzeniu się dokładnym zobaczysz o co biega i

> sobie poradzisz.. Chyba

> Pozdro

A ten plastik jak się wyciąga? Bo juz tak myślałem ale cos tak ciężko szło więc dałem sobie spokój z obawy że to połame...

Napisano

> Trzeba wyjąć z drzwi całą tą plastikową listwe, wyciągnąć z niej

> usczelke i ponownie ją wsunąć "z boku" w taki specjalny

> rowek/prowadzenie. Po tym zabiegu załozyć na drzwi spowrotem i

> powinno być .

Dokładnie tak robiliśmy z kuzynem (mimo, iż on nie jest Centomaniakiem) zeby.GIF

Napisano

> A ten plastik jak się wyciąga? Bo juz tak myślałem ale cos tak ciężko

> szło więc dałem sobie spokój z obawy że to połame...

Opuść szybe na dół i uzywająć sprytu + siła wyciągnij cały plastik do góry. Mozesz zacząć od strony lusterka, ale trzeba na tyle delikatnie to robić aby nie połamać go. BO w takim wypadku tylko ASO będzie ratunkiem

Pozdro

Napisano

Spoko, da rade bez wyciągania czegokolwiek. Miałem to samo raz z w drzwiach kierowcy, raz zpasażera i za każdym razem udało się ją wsadzić palcami. Trza się troche nagimnatykować tymi palcami ale da rade ją wsadzić w ten rowek. W sumie więcej nerwów przy robieniu tego niż samego probelmu- trzeba cierpliwości. Oczywiście szyba opuszczona max.

Napisano

> Spoko, da rade bez wyciągania czegokolwiek. Miałem to samo raz z w

> drzwiach kierowcy, raz zpasażera i za każdym razem udało się ją

> wsadzić palcami. Trza się troche nagimnatykować tymi palcami ale

> da rade ją wsadzić w ten rowek.

potwierdzam. nie trzeba rozkrecac. mi tez sie udalo. smile.gif

Napisano

TTTM Może być tak,że ta stara się wyrobiła i nie będzie się trzymała na tej szynie. Ja ostatnio miałem to samo,stara uszczelka nie dawała się zaczepić o tą szynę,ciągle wypadała przy otwieraniu okna, w końcu się wkurzyłem i w ASO kupiłem nowe za 32 zetony sztuka (zgroza,ale nigdzie nie było) i zamontowałem bez żadnych problemów. Montaż taki jak opisali koledzy wyżej.nie ma tu żadnej filozofii,jal odkręcisz szybę odrazu będziesz wiedział o co chodzi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No kurde mac... Już dosałem... Chopla przy tej uszczelce... jakoś nie moge wyciągnąc tego plastiku... A po włożeniu tej uszczelki w tą szyne za każdym raz po zamykaniu szyby uszczelka wypada... jutro jeszcze coś pomyśle i pokombinuje bo dziś to już... Nie chce mi się...

Napisano

Może ci się uda,u mnie,tak jak napisałem wcześniej uszczelka tak się wyrobiła,że nie dawała się założyć...dopiero pomógł zakup nowych. Najważniejsze żeby uszczelka pod oknem była, bo zapobiega dostawaniu się wody i brudu do środka drzwi,a w konsekwencji korozji i zanieczyszczeniu mechanizmu szyby !!! Warto ją mieć Powalcz jeszcze grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dziś w pracy za dużo roboty nie miałem więc zająłem się moją strzałą... Najpierw chciałem wyciuągnąć ten plastik ale... Jakoś mi to nie wychodziło więc... Srubokręt w ręke i... Powpychałem ta uszczelke w ten rowek. Troszke się namęczyłem ale udało się...

Dzięki za pomoc

Napisano

Gratulacje,dla chcącego nic trudnego,a przy okazji zaoszczędziłeś trochę dziędziorów hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.