Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leon3, opinie

Featured Replies

Napisano

Pewnie mamy to ktosiow co posiadaja.

Sie przymierzam do takowego, ale zdziwilo mnie jedno. On nie ma regulacji wysokosci pasow?

Da sie wiec dopasować jakos?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Da się choć ja jestem niski. Auto oklepane w każdej stodole naprawia. Wszystko zależy co chcesz jaki silnik jaka wersja itd. 

Napisano
  • Autor
Da się choć ja jestem niski. Auto oklepane w każdej stodole naprawia. Wszystko zależy co chcesz jaki silnik jaka wersja itd. 

Wersja ABC. Moze nie doslownie bo pare bajerow jednak ma, ale z silnikiem 1.0
Nie. Nie potrzebuje wiecej mocy. To i tak jezdzi sprawniej niz obecna 2.0 bez turbo

Napisano

To brać najtańsze 1.0 85KM wgrać na 110/130 i cieszyć się tanią jazdą. Niektóre wersje są wyjątkowo bidne. Robotę robią reflektory. 

Napisano
  • Autor

Tam juz fabryka wstawila 115km

Napisano
W dniu 22.04.2025 o 23:33, WaWeR napisał(a):

Pewnie mamy to ktosiow co posiadaja.

Sie przymierzam do takowego, ale zdziwilo mnie jedno. On nie ma regulacji wysokosci pasow?

Da sie wiec dopasować jakos?

175 cm bez problemu. 

Napisano

Auto budżetowe, więc nie ma regulacji (to nie premium) ;) 9 lat z dwoma egzemplarzami i auto uważam za niezawodne.

Solidnie złożone, proste, wszędzie to naprawią. Ze słabych punktów to są drobiazgi, niezależnie od wersji:

- jak w każdym VAGu obejrzyj przed zakupem styk nadkola przedniego z progiem, czy nie ma śladów rdzy (tam jest gąbka "wygłuszajaca" zbierająca syfi i wilgoć- po paru latach takiego okładu, może coś się zacząć dziać) - purchel lub rdza tam, tzn, że pod plastikami jest już źle.

- to samo do sprawdzenia przy tylnym nadkolu i takie same rokowania.

- możliwa korozja tylnej klapy (zaczyna się od górnego roku otworu na znaczek-klamkę w klapie)

- jeśli auto ma wymienioną szybę przednią, to się nie dziw - jakieś takie kruche, że byle odprysk i ludziom pękają.

- był temat pękania i parowania reflektorów i lamp tylnych, ale to dotyczyło bardziej LEDów.

- jeśłi auto ze wstawkami z ekoskóry w tapicerce, to nie zdziw się jeśli ma jakieś pęknięcia - 3 lata i każdemu ekocerata na boczku fotela pękała.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No cóż. Rodzynek się sprzedał w dniu gdy się skontaktowałem. 

Będę więc zawracał głowę skodziarzom.

Co ciekawe, Scala ma regulację o którą pytałem ;)

Napisano
W dniu 14.05.2025 o 22:22, 62545tomasz napisał(a):

ja w ateca nie mam i żyje;)

180 cm wzotsu, 140 kg wagi

bo to jest bardziej problem dla ludzi niskich niż dla wysokich - majac 210, też byś nie narzekał. Ja mam 190 i dla mnie pomimo braku regulacji też jest OK, ale jak kiedys jako pasażęrkę wiozłem moją babcię, która miałą wzrost poniżej 160 cm, to górne mocowanie pasa byłoby dla niej za wysoko i pas przebiegał jej koło ucha ;) 

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 20.05.2025 o 10:53, Manx napisał(a):

bo to jest bardziej problem dla ludzi niskich niż dla wysokich - majac 210, też byś nie narzekał. Ja mam 190 i dla mnie pomimo braku regulacji też jest OK, ale jak kiedys jako pasażęrkę wiozłem moją babcię, która miałą wzrost poniżej 160 cm, to górne mocowanie pasa byłoby dla niej za wysoko i pas przebiegał jej koło ucha ;) 

Raczej też kwestia jak wysoko zawieszono fotele. I generalnie pod kogo mierzono auto.

Ja mam ten problem w Twingo. Niestety przeoczyłem wybierając konkretną sztukę, że nie ma żadnej regulacji wysokości ani fotela ani pasów. Na szczęście nie ja się z tym męczę.