Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klepanie jakby zawory

Featured Replies

Napisano

Witam jestem nowy, posiadam astre 93r silnik C14NZ,od jakiegoś czasu przeglądam różne podpowiedzi na forum na temat stukania i pukania w głowicy silnika i nie moge znaleźć pomocy z moim problemem. A więc z silnika wydobywają się dźwięki jakby stukających zaworów na wolnych obrotach jak się doda gazu to jakby mniej ale wydaje mi sie ze poprostu silnik zagłusza. Mechnik polecił abym wymienił szklanki no i to zrobiłem przy okazji wymiana paska i regulacja wyprzedzenia zapłonu,wymieniłem też olej . Rozkładam ręce nie wiem gdzie dalej szukac przyczyn tych odgłosów. Z góry dziękuje z wszelkie podpowiedzi.

Napisano
  • Autor

Myslalem ze moj silnik jest w nieco lepszym stanie ale moze to faktycznie te luzy , myslalem o zastosowaniu tego przed robieniem szklanek ale teraz juz nic innego mi chyba nie pozostanie moze chociaz na chwile wyciszy

Napisano

a moze Ty słyszysz pracę wtryskiwacza ?? czasami głosno w astrach chodzą one .,

Musiał bym osłuchac , inaczej nie da rady cos powiedziec

Napisano
  • Autor

> Wtryskiwacz tez sobie cyka i go wyraznie slychac , cyka tez mi cewka, a to dochodzi jakby z głowicy blizej strony świec a te dokręcałem mocno tak ze tam zadnych przedmuchów nie ma

Napisano

mi cykało jak zapłon był źle ustawiony... passed_out.gif a teraz jest git biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

zapłon ustawiony i dalej to samo, zastanawiam sie czy moze kable ale mierzylem je i niby ok a w ciemnosci zadne iskry nie skaczą

Napisano

> > Wtryskiwacz tez sobie cyka i go wyraznie slychac , cyka tez mi

> cewka, a to dochodzi jakby z głowicy blizej strony świec a te

> dokręcałem mocno tak ze tam zadnych przedmuchów nie ma

Witam!

Kiedy sprawdzales??

Ja musze co pare setek km dokrecac. Kiedys dokrecajac trzymaly a te moje obecne Boscha obojetnie czy dokrece na zimnym czy goracym silniku po jakims czasie gdy sprawdzam maja luz. Odczuwam to bo mi spalanie wzrasta frown.gif .

Napisano
  • Autor

Sprawdzałam w piątek i dokręcałem na zimnym, a świece mam championa i jakies 15tys km zrobione na nich, wyglądały dobrze

Napisano
  • Autor

Dziś jeszcze raz sprawdziłem w ciemnym garażu czy nie przeskakuja mi żadne iskry i zauważyłem przy zagłębieniach przy świecach przeskakują iskierki czy to może dawać takie dziwne dżwięki jakby cykanie ,klepanie

Napisano

oczywiscie ze tak !

zadnych championów ...fijjj!! wywal to i wraz swiece , ale pozadne ja polecam NGK

Napisano
  • Autor

jutro wymienie kable a jak to nic nie da to jescze świeczki

Napisano

> Moze masz luzy na swozniach tłokowych , polecam zastosuj

> www.ceramizery.pl

Sam wlej ten srodek, widze ze kolega ma ciekawe pomysly jak kasowac luzy yikes.gif

Nie wiem jak dbasz o swoj samochod ale ceramizer to nie jest lekarstwo na wszystkie bolaczki samochodu.

moim zdaniem to nie jest zadne lekarstwo a tym bardziej na stuki silnika.

Napisano

> Sam wlej ten srodek, widze ze kolega ma ciekawe pomysly jak kasowac

> luzy

> Nie wiem jak dbasz o swoj samochod ale ceramizer to nie jest

> lekarstwo na wszystkie bolaczki samochodu.

> moim zdaniem to nie jest zadne lekarstwo a tym bardziej na stuki

> silnika.

Pisze bo własnie wlałem . Mam juz przejechane ponad 15 tys i jestem bardzo zadowolony , o czym pisalem tu na forum .

oczywiscie iż to nie jest lekarstwo na wszystkie stuki , tu masz racje , trzeba by osłuchac kolegi silnik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.