Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VREDESTEIN ULTRAC PRO

Featured Replies

Napisano

Screenshot2025-10-16at11_01_19AM.png.e50ae1d66f5818e7fb35148761264423.png

TireRack twierdzi że Vredestein Ultra Pro są lepsze do codziennej jazdy niż Michelin Pilot Sport 4S. Przede wszystkim cichsze i troszkę miększe, choć Michelin lepszy jest w hamowaniu i zakrętach. W związku z czym postanowiłem zaryzykować i pojeździć następne dwa lata na Ultra Pro. O tym że były znacząco tańsze od Michelinów nie wspomnę bo to oczywiste. 

Napisano

Mam na koniu 4S i czekam aż się skończą. Na mokrym i w niższych temperaturach dopóki się nie rozgrzeją słabo się na nich jeździ.

Napisano
  • Autor
W dniu 16.10.2025 o 11:31, katorznik napisał(a):

Mam na koniu 4S i czekam aż się skończą. Na mokrym i w niższych temperaturach dopóki się nie rozgrzeją słabo się na nich jeździ.

U mnie jest ciepło cały rok. Jak na razie pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Są niezwykle ciche i raczej komfortowe. Jedyna wada jaką zauważyłem to większe opory toczenia (większe zużycie prądu) ale możliwe że to dlatego że są nowe i muszą się dopasować. Na ulewnym deszczu trzymają się nawierzchni perfekcyjnie. Na suchym też nie zauważyłem jakichś problemów z trakcją. Ale to dopiero pierwsze kilkaset kilometrów. Zobaczymy co z czasem, szczególnie gdzieś po roku jak połowa bieżnika zniknie.

Tu zdjęcie świeżo po instalacji. 

IMG_7077.jpeg.7701fe9cb1a2e31df79ea1ef8787b8eb.jpeg

Edytowane przez Florydzialski

Napisano
7 minut temu, Florydzialski napisał(a):

U mnie jest ciepło cały rok. Jak na razie pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Są niezwykle ciche i raczej komfortowe. Jedyna wada jaką zauważyłem to większe opory toczenia (większe zużycie prądu) ale możliwe że to dlatego że są nowe i muszą się dopasować. Na ulewnym deszczu trzymają się nawierzchni perfekcyjnie. Na suchym też nie zauważyłem jakichś problemów z trakcją. Ale to dopiero pierwsze kilkaset kilometrów. Zobaczymy co z czasem, szczególnie gdzieś po roku jak połowa bieżnika zniknie.

Tu zdjęcie świeżo po instalacji. 

IMG_7077.jpeg.7701fe9cb1a2e31df79ea1ef8787b8eb.jpeg

😉 smieszkując: no moj sprzęt na michałkach wyjechał z Flat Rock, Michigan. Przebiegu na nich max 7kkm zrobiłem...

A te Vredestein wyglada że na mokrym wg etykiety EU sa niezle:
image.png.d874d64e02e4035762ea23cd55fecf6f.png

4s:
image.png.81101c3b8b91e95c0f1d23df8142e72a.png

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, katorznik napisał(a):

😉 smieszkując: no moj sprzęt na michałkach wyjechał z Flat Rock, Michigan. Przebiegu na nich max 7kkm zrobiłem...

A te Vredestein wyglada że na mokrym wg etykiety EU sa niezle:
image.png.d874d64e02e4035762ea23cd55fecf6f.png

4s:
image.png.81101c3b8b91e95c0f1d23df8142e72a.png

Zużyłem w życiu kilka kompletów Pilot Sport (w różnych wersjach) i zawsze były to świetne opony na początku. Wraz ze zużyciem bieżnika stawały się zwykle coraz głośniejsze ale nadal były dobre. To w odróżnieniu od innych marek które zaczynały dobrze ale potem robiło się gwałtownie gorzej. Dlatego zawsze najpierw sprawdzam cenę Michelinów i decyduje się na coś innego tylko jeżeli oszczędność jest spora a niezależne testy nie pokazują znaczącej utraty przyczepności. 

Ale trzeba w życiu próbować nowe. Tu dostałem opcję oddania ich jak mi się nie spodobają (mam 30 dni / 500 mil). Ale chyba je zostawię bo jak na razie mi się podobają.