Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełącznik szlifierki

Featured Replies

Napisano

Szlifowałem w pyle i zanieczyścił mi się przełącznik szlifierki, wyczyściłem, oskrobałem też styki, przewodzi, ale za czorta nie wiem, jak to poskładać do kupy. Przełącznik jak w tej aukcji

IMG_5369.JPG.d573d602badae6e7da9251a553d35ec8.JPGIMG_5370.JPG.2107bd00b4f5c7b9d5f1172ec3c98d43.JPGIMG_5372.JPG.724c6394473409290bb00621a4f11a95.JPG

Ta szeroka blaszka z 2 pierwszych zdjęć przewodzi prąd po podniesieniu, obudowa przycisku jest cała z plastiku z wystającym metalowym dzyndzlem, który włączał szlifierkę opuszczając się. Są dwie sprężynki z trzeciego zdjęcia, które nie wiem gdzie były i zapewne one jakoś powodowały, że paradoksalnie ten dzyndzel opuszczając się, jednak podnosił tę blaszkę, ale jak to zmontować? Jeśli te sprężynki miałyby wchodzić pomiędzy te ząbki od przełącznika do tych blaszek to pomiedzy nimi jest ze 3mm miejsca i są one na samym dole plastikowej obudowy bez otworów - bez szans na monowy montaż, ratujcie :bzik:

Edytowane przez Josyp

Napisano

Tak wygląda,  jakby trzeba było wcisnąć te sprężynki pomiędzy blaszki w kształcie C a pomiędzy spezynkami w osi ta blaszka z trzeciego zdjęcia.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, 2000_mc napisał(a):

Tak wygląda,  jakby trzeba było wcisnąć te sprężynki pomiędzy blaszki w kształcie C a pomiędzy spezynkami w osi ta blaszka z trzeciego zdjęcia.

I niestety dokładnie tak jest, rozwalilem to wszystko w ramach testow i dopiero z wyjetym guzikiem udalo sie to poskladac i zasymulowac dzialanie, w praktyce, majac przycisk umocowany w obudowie i scianki obudowy - operacja jest nie do wykonania, zamówiłem nowy po kilku godzinach walki...

Napisano
W dniu 4.01.2026 o 20:23, rwIcIk napisał(a):

W swojej, po tym, jak ją pożyczyłem fachowcom co robili podbitkę i zniszczyli włącznik pyłem z plastiku, dołożyłem zewnętrzny włącznik na dwie trytytki i tak już działa od lat ;]

''Lepsze''(a może nowsze?) elektronarzędzia mają włączniki z antystartem co zapobiega uruchomieniu urządzenia po przerwie w zasilaniu z załączonym włącznikiem więc czymkolwiek tego nie zastąpisz:)

Napisano
W dniu 5.01.2026 o 20:33, volf6 napisał(a):

''Lepsze''(a może nowsze?) elektronarzędzia mają włączniki z antystartem co zapobiega uruchomieniu urządzenia po przerwie w zasilaniu z załączonym włącznikiem więc czymkolwiek tego nie zastąpisz:)

Trzeba uważać :old: