Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek w tylnej klapie padł

Featured Replies

Napisano

Witam,

Astra 1 kombi.

Już od jakiegoś czasu były problemy z tym zamkiem: po włożeniu trzeba było trochę pokręcić kluczykiem zanim się udało go przekręcić.

Pojechałem na wycieczkę, wracamy z pieszej wycieczki, chcemy wsiąść do samochodu i kupa... nie daje się tyłeczka otworzyć. sciana.gif

W końcu pochyliłem tylne siedzenie i jakoś się do bagażnika dostałem.

Od tego czasu brak poprawy.

Pytania:

1. Jak się dostać do tego zamka gdy jest on teraz w stanie zamkniętym i klapa jest zamknięta?

Odkręcić od wewnątrz tapicerkę?

A może da się jakoś od wewnątrz sięgnąć śrubokrętem, zwolnić jakąś sprężynę żeby tę klapę otworzyć. Bo potem to już będzie łatwiej...

2. Jak już się z tym uporam, to co radzicie mi dalej zrobić?

Wymienić zamek / wkładkę?

A może da się jakoś raz na zawsze rozwiązać problem zamka w tylnej klapie który tak łatwo się brudzi i zamiast zamka zamontować jakieś cięgło żeby otwierać tylną klapę od wewnątrz samochodu?

Pozdr, KaeL

Napisano

napsikaj WD40 do środka i puści, a potem rozebrać, wyczyścić, nasmarować już odpowiednim smarem

Napisano

jak nie pusci to robisz tak (z wlasnego doswiadczenia) wbijasz sie od wewnatrz do bagaznika smile.gif ) odkrecasz z 20 wkretow torx w tej tapicerce plastikowej gdy ujrzysz ciegna to ciagniesz za ktores i sie otworzy smile.gif potem wyciagasz sobie wkladke i cala dokladnie olejem silnikowym traktujesz, wlozyc kluczyk i krecic az sie rozrusza, potem powinno byc ok, ja w sumie i tak z tego nie korzystam bo mam centralny i z pilota furke zamykam grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.