Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poziom paliwa na max a przejechane 200km

Featured Replies

Napisano

witam. Co może być przyczyną jeśli zatankowałem ostatnio paliwo do max przejechałem 200km i wskazówka nawet nie drgnęła ?? confused.giffrown.gif Powiem jeszcze tyle, że przy przekręceniu kluczyka wskazówka powolutku idzie do góry przed ostatnią kreską oznaczającą max zatrzymuje się na moment i powolutku podciąga do max ??

Napisano

moze padł stabilizator który znajduje sie za zegarami...

Napisano
  • Autor

a w którym miejscu jest ten stabilizator ???? Zastanawiam sie co może być przyczyną bo samochód odebrałem w sobote z warsztatu po naprawie tyłu po dzwonie (klapa, tylna ściana i tył podłogi). Sprawdzałem czujnik - ok, wszystkie połączenia wyglądają nie ruszane. frown.gif wg moich obliczeń poziom paliwa powinien spaść do 3/4 a jest na max jeśli padł jakis stabilizator napięcia wówczas nic nie powinien pokazywać ?? frown.gif

Napisano

> jeśli padł jakis stabilizator napięcia wówczas nic nie powinien pokazywać ??

albo maximum grinser006.gif a jak wykrecisz zegary i je wyjmiesz to napewno zobaczysz takiego cusia spineyes.gif na 3 nóżkach (załącznik)

post-76943-14352472229271_thumb.jpg

Napisano

No właśnie miałem pisać, że możliwe jest zawieszenie/unieruchomienie pływaka. Dzwon mógł to spowodować.

Napisano
  • Autor

hmm może masz rację... jutro spróbuje wyciągnąć i przemierzyć, mam nadzieję że ewentualnie dostane taki w sklepie elektronicznym. Masz może jakieś dane tego stabilizatora ??

Napisano
  • Autor

czyli jeszcze jedna możliwość to spróbować zatankować do pełna ?? może to coś da ??

Napisano

niestety nie znam zadnych paramertów...

Napisano

> czyli jeszcze jedna możliwość to spróbować zatankować do pełna ??

> może to coś da ??

Odpowiadasz sam sobie:

[Re: astarot]

ale myslę, że odnosisz się do koncepcji zawieszenia pływaka czyli piszesz do mnie wink.gif

Mozesz spróbować ale wątpię. Wyjeździj paliwo (jest możliwość, że się przy okazji odblokuje) i wyjmij pływak i poprzygladaj się mu czy ma swobodę ruchu. Może zbiornik jest wgięty i pływak zahacza? Ale to byśpewnie zauważył....

Napisano
  • Autor
smile.gif:):) dzięki, spróbuje i jednego i drugiego wyjścia... mam nadzieję że to coś da bo szykuje sie w długą trasę... ehhh
  • 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Witam.

powodem ciągłego pokazywania pełnego zbiornika paliwa było zawieszenie sie pływaka tak jak pisał kolega lelek smile.gif

tak a propos to już się zacząłem pytać ile by kosztował na szrocie ale nigdzie nie było a w ASO chcą 300zł screwy.gif i czas oczekiwania ok 2 tyg.

Napisano

spokojnie jak jechałeś na trasie lub oszczędnie to 200 km jest nić - na zbiorniku można przejechać ok. 800 km. Więc zrób jeszcz ze 100 km. - napewno wskazówka się ruszy - a jak nie to wówczas do remontu. Wskazania nie są tak dokładne w proporcjach zużycia paliwa.

-------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano
  • Autor

No własnie tak próbowałem smile.gif wyjeździłem prawie całe paliwo bo przejechałem 759km i nawet kontrolka rezerwy sie nie zaświeciła - a licznik pokazywał dalej max; najgorsze w tym było to że nie wiedziałem czy w ogóle mam dobrą żarówke w kontrolce. Ale przyjechałem, wjechałem na kanał ściągnąłem wąż z czujnika, wylałem reszte paliwa (przy okazji wylał sie cały syf z baku) i wyciągnąłem pływak. Sprawdziłem go i okazało sie że jest ok żadnych rys czy załamań i że żarówke od rezerwy mam dobrą bo po przekręceniu stacyjki się świeciła. Wsadziłem spowrotem pływak wlałem troche paliwa i o dziwo zaczął pokazywać konkretny stan. Wniosek tego taki że sie zawiesił i trzeba było go ruszyć bo zatankowanie do pełna i wyjeżdżenie całego paliwa nic nie dało. Ufff ale sie rozpisałem.

Napisano

Jak nalałeś na maxa ,czyli rozumiem, że pod korek a nie do odbicia to normalne.W takim wypadku wchodzi ok 7-10 litrów wiecej niz przy odbiciu. zlosnik.gif

Napisano

> Jak nalałeś na maxa ,czyli rozumiem, że pod korek a nie do odbicia to

> normalne.W takim wypadku wchodzi ok 7-10 litrów wiecej niz przy

> odbiciu.

Jeżeli u ciebie mozna wlać 10 litrów po odbiciu, to sprawdź odpowietrzenie i zawór kapotażowy. Za wcześnie ci odbija. Max wejdzie 2 litry po "strzale"

Napisano

> Jeżeli u ciebie mozna wlać 10 litrów po odbiciu, to sprawdź

> odpowietrzenie i zawór kapotażowy. Za wcześnie ci odbija. Max

> wejdzie 2 litry po "strzale"

Witam! Lelek

A ja pokloce sie, dzisiaj rano tankowalem na mozna powiedziec mojej stacji i tym samym dystrybutorze. Wlozylem, wcisnelem ten dzyndzel od pistoleta i lalo (a jak bolalo bo po 3,39, a wczoraj oglosili ze na LOtosie spadnie o 6 gr) i odbil, z reki naciskalem i dolalem ponad 8 litrow, gdybym przytrzymal pod korek to moze by wlalo by sie frown.gif z 11litrow. A odpowietzrenie dziala i co mnie cieszy, po regulacji na swiecach od stepow na 1mm. znowu pali malo smile.gif.

Napisano

> A ja pokloce sie, dzisiaj rano tankowalem na mozna powiedziec mojej

> stacji i tym samym dystrybutorze. Wlozylem, wcisnelem ten

> dzyndzel od pistoleta i lalo (a jak bolalo bo po 3,39, a wczoraj

Temu 8 litrów bo po 3,39 hehe.gif

Chyba po 4,39 ?

Napisano

> A ja pokloce sie

Eeetam, kłócić się nie będziemy smile.gif Poczekamy po prostu aż inni się wypowiedzą. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.