Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdalne zarządzanie roletami

Featured Replies

Napisano

Moi drodzy, mam elektryczne rolety zewnętrzne, zamontowane są w ścianach tzw podwójne puszki, by przyszłościowo wrzucić jakis moduł sterujący.

Póki co obsługuje rolety przyciskami na ścianie, chciałbym dorzucić opcję zdalnego otwierania/zamykania i fajnie jakby to współpracowało z aplikacją SmartLife.

Co polecacie, nie musi to być spiętę jakąś centralką, wystarczy, że można te sterowniczki mieć w apce z możliwością zarządzania (opis ktora to roleta, indywidualnie albo wszystkie naraz zamknij otwórz, niekonieczny harmonogram) )

Napisano

Temat już wiele razy wałkowany tutaj

Ja mam w puszkach sterowniki wifi lub zigbee działające z Tuya

https://allegro.pl/oferta/sterownik-do-rolet-procentowy-tuya-wifi-dopuszkowy-smart-life-mini-17977946745?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOoqXiQhDhcelHSiDyMKZQ0vQnZyV1H1HRT-_mT0LE3d1mxSG7SX16Xc

W jednym miejscu zamiast standardowego włącznika zamontowałem taki smart

Aliexpress

który ma dodatkowo zwykłego pilota

Zigbee wymaga już bramki ale to z kolei otwiera możliwości podpinania kolejnych urządzeń (gniazdka, sterowniki światła, czujniki ruchu)

Napisano

U mnie w puszkach z kneflami od rolet siedzą sterowniki od zamel'a SRP-01. Sterownik, jakiś tam z alliexpres, mam tylko w włączniku centralnym w wiatrołapie, i za pomocą niego przez tuya steruje wszystkim jednocześnie. Nie czułem potrzeby mieć kontroli wifi nad każdą roleta z osobna.