Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem - kapanie benzyny:/

Featured Replies

Napisano

W pod okolic silnika kapie mi benzyna na fotach zamieszczam dokladnie gdzie mi kapie< tam ida takie dwa metalowe wezyki ktore lacza sie w gumowe wezyki i wlasnie na tym laczenu mi kapie:/ . Z tym kapaniem to jest tak ze raz na jakies czas sobie siknie < ok 50 ml > i przestaje znowu na jakis czas:/ Co sie dzieje moze wy mi powiecie?? I gdize to mozna naprawic bo moj mechanik poddocikal wszystkie przewody i mowi ze on nic nie widzi < bo faktycznie jak do niego jade to nic nie chce kapac> Boje sie zeby na jakims skrzyzowaniu moja astra mi sie nie sfajczyla bo to goraco i jakis baran mi peta rzuci i bedzie angryfire.gif

post-47022-14352472379285_thumb.jpg

Napisano

> W pod okolic silnika kapie mi benzyna na fotach zamieszczam dokladnie

> gdzie mi kapie< tam ida takie dwa metalowe wezyki ktore lacza

> sie w gumowe wezyki i wlasnie na tym laczenu mi kapie:/ . Z tym

> kapaniem to jest tak ze raz na jakies czas sobie siknie < ok 50

> ml > i przestaje znowu na jakis czas:/ Co sie dzieje moze wy mi

> powiecie?? I gdize to mozna naprawic bo moj mechanik poddocikal

> wszystkie przewody i mowi ze on nic nie widzi < bo faktycznie

> jak do niego jade to nic nie chce kapac> Boje sie zeby na jakims

> skrzyzowaniu moja astra mi sie nie sfajczyla bo to goraco i

> jakis baran mi peta rzuci i bedzie

Mam co prawda inny silnik ale wrzuce co o tym mysle.

twoje autko jest z 93 jak widze z opisu. Wiec nie dziw sie ale wedlug mnie te gumowe wezyki sa sparciale i szybko do wymiany a przestanie kapac.

Napisano
  • Autor

Przeciez mi wezyki nie przepuszaczja. Prawdopodobnie w układzie paliwa wytwarza sie jakies podcisnienie ktore wypycha mi paliwo spod laczenia < obejmy >. Jest to objaw ktory nie wystepuje zawsze tylko co pewien czas. Wiec wezyki nie maja chyba nic do tego. <chyba> KIedys mialem taki problem http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...e#Post277145843 ale on jakos ustapil jak zdiolem uszczelke z korka wlewu paliwa.

Napisano

Chyba sie nie rozumiemy. Weze sa stare i opaska nie utrzyma cisnienia bo porobily sie tzn. pory, w starej gumie to normalka. Z zewnatrz bedzie wygladac extra.

Napisano

przerabiałem to niedawno benzynka kapala z przewodu z tym kółeczkiem, wymieniłem wężyk na "nowy" (znaleziony w garazu) i wszystko gra

a jeżeli kapie z tych aluminiowych przewodów to trzeba zanieśc tam gdzie spawaja aluminium

zapach benzyny czulem już on ponad roku ale niewiedzialem dokładnie z kąd sie wydobywa aż pewnego mokrego poranka zobaczyłem smuge paliwa na asfalcie i wiedziałem ze to z pod maski. Zanim dojechałem do domu i do kolegi na tunel około 15km wyciekło 5-7l bezołowiowej a jechałem na LPG

Napisano
  • Autor

> przerabiałem to niedawno benzynka kapala z przewodu z tym kółeczkiem,

A co to jest to koleczko na tym przewodzie???

Napisano

> Chyba sie nie rozumiemy. Weze sa stare i opaska nie utrzyma cisnienia

> bo porobily sie tzn. pory, w starej gumie to normalka. Z

> zewnatrz bedzie wygladac extra.

nie koniecznie ja mam podbny problem , z tym że po wymianie wężyków + ospasek nadal na łączeniu wężyka bezyna lekko kapie , wygląda tak jakby było za duze ciśnienie i nawet opaski skrecone kluczem płaskim na siłe puszczają

Napisano

> A co to jest to koleczko na tym przewodzie???

niewiem.

A to czesem niejest przewód powrotny?

Napisano

> Nom i co robic

A zrobiłeś to co mówili koledzy? Wymieniłeś przewody?

Napisano

> Przeciez mi wezyki nie przepuszaczja. Prawdopodobnie w układzie

> paliwa wytwarza sie jakies podcisnienie ktore wypycha mi paliwo

> spod laczenia < obejmy >. Jest to objaw ktory nie wystepuje

> zawsze tylko co pewien czas. Wiec wezyki nie maja chyba nic do

> tego. KIedys mialem taki problem

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...e#Post277145843 ale

> on jakos ustapil jak zdiolem uszczelke z korka wlewu paliwa.

Witam!

Skoro twierdzisz ze te gumowe wezyki sa w porzadku, a ktos napisal ze one sa od powrotu paliwa, sprawdz czy odpowietrzanie zbiornika jest drozne. Moze gdzies zalamal sie przewod lub zapchal. Na powrocie nie moze byc takiego cisnienia aby opaski nie utrzymaly.

Napisano
  • Autor

a jak to sprawdzic i jak odpowietrzyc < gdzie to sie robi? > ?? Bo faktycznie jak otworze kurek wlewu baku to mi powietrze zasysa do srodka ale nie mam pojecia jak odpowietrzyc oslabiony.gif Juz wczesniej chcailem odpowietrzyc sobie wiercac.. no ale sie wstrzymalem:/ Moze ktos mi opisze jak to sie odpowietrza .. bylbym wdzieczby pub2.gif

Napisano

wymien przewody, razem z tymi zaciskami (opaskami) albo zrob to sam kub przewody i opaski.

Niedawno to przerabialem choc mam inny silnik. To normalne jak na 13-letnie auto.

Napisano
  • Autor

Kupilem nowe przewpdy i opaski zalozylem przejechalem 50 km i nadal leci wiec ponawiem prosbe

angryfire.gifa jak to sprawdzic i jak odpowietrzyc < gdzie to sie robi? > ?? Bo faktycznie jak otworze kurek wlewu baku to mi powietrze zasysa do srodka ale nie mam pojecia jak odpowietrzyc Juz wczesniej chcailem odpowietrzyc sobie wiercac.. no ale sie wstrzymalem:/ Moze ktos mi opisze jak to sie odpowietrza .. bylbym wdzieczby

Napisano

Witam!

Ogladalem w EPC rysunek dla twojego autka, ale ciezko mi rozeznac sie w nim. Nie rozbieralem jeszcze w Astrach tego.

W zeszlym roku zwiazku ze mam luzny korek wlewu, podlozylem dodatkowy krazek z gumy i padla mi pompa (oj bolalo sciana.gif ).

Teraz caly czas jezdze z luznym, moze dlatego mi nie robi podcisnienia.

Kiedys w korkach byly specjalne dziurki, ale tu w Astrach nie wiem czy sa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.