Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stan instalacji - o zgrozo

Featured Replies

Napisano

Wczoraj troche grzebiąc przy Asterixie z ciekawości zajrzałem pod elestyczny łacznik klapy tylnej i co zobaczyłem to zdębiałemiziolacja przewodów w stanie krytycznym i przerwany jeden z przewodów kórego przeznaczenia nie ustaliłem

poniżej fotka pokazuje stan jak to wygląda

DSCF0687.JPG

szykuje mi się w wakacje wymiana tej części instalacji jak nic.

no i przestroga dla pozostałych żeby i tam od czasu do czasu zaglądali.

Napisano

Brazowy kabel to przewaznie jakas masa jest. A swoja droga to fabryczne przewody sa o wiele twardsze niz taki sam kabel o identycznym przekroju ze sklepu elektrycznego. Z moich obserwacji wynika ze przyczyna jest to ze fabryczny kabel jest splatany z mniejsze ilosci grubszych (i zarazem twardszych) wloskow/zylek niz taki ze sklepu ktory ma wiecej wloskow/zylek ale cienszych. Wplyw czasu na twardosc ilozacji tez ma tutaj zapewne bardzo duze znaczenie

Napisano
  • Autor

Izolacja na większości przewodów jest popękana i tylko czekać aż zacznie się coś palić.

Przyjżyjcie się uważnie fotce to zobaczycie jak wyglądają przewody, moim zdanie duży wpływ na ich stan mam miesjsce w którym sie one znajdują.

Tak czy siak jeden dzień z urlopu spędze z lutownicą w ręku i pęczkiem rurek termo kurczliwych gdzyż nie uśmiecha mi się gasić mego Asterixa bądź patrzeć jak płonie

Napisano

> Wczoraj troche grzebiąc przy Asterixie z ciekawości zajrzałem pod

> elestyczny łacznik klapy tylnej i co zobaczyłem to

> zdębiałemiziolacja przewodów w stanie krytycznym i przerwany

> jeden z przewodów kórego przeznaczenia nie ustaliłem

> poniżej fotka pokazuje stan jak to wygląda

> szykuje mi się w wakacje wymiana tej części instalacji jak nic.

> no i przestroga dla pozostałych żeby i tam od czasu do czasu

> zaglądali.

Ja podobny przypadek miałem w swojej Zafirze. Niedziałała mi elektryka tylnych drzwi (szyby, głośniki) i po zajrzeniu właśnie pod tą gumę między słupkiem i drzwiami zastałem pourywane kable.

Z moich obserwacji wynika, że inżynierowie Opla trochę nie pomyśleli projektując tą część instalacji bo po prostu przy zamykaniu tak się to wsystko wygina, że tyko kwestią czasu będzie kolejna akcja z lutownicą.

Napisano

To nie tylko inż Opla nie pomyśleli smile.gif niedawno lutowałem koledze przewody w Cordobie i to co tam zobaczyłem to była masakra izolacji prawie nie było a Cu się utleniło!Nawiasem mówiąc kolega przyjechał do mnie bo mu się ciągle bezpieczniki paliły i nie miał oświetlenia tablicy grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.