Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to koniec pompy paliwa?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Mam takie właśnie pytanie.

Wczoraj na trasie, jadąc na bezynie - przy prędkości 120 km/h moja asterka pare razy sobie porządnie kaszlnęła i to tak porządnie, że gdyby nie pasy to wyleciałbym pewnie przez przednią szybę zlosnik.gif. Później pod domem (gdy wyłączyłem radyjko) zaczęły dobiegać do mnie trochę dziwne odgłosy spod tylnych siedzeń blush.gif. Dało się słysześ głośniejszą niż zwykle pracę pompy z kilkoma chrobotanięciami. Dzisiaj rano nie mogłem odpalić samochodu za pierwszym razem, dopiero przy trzecim podejściu i szybkim przełączeniu na gaz autko zagadało.

Postanowiłem podjechać na stację benzynową i wlać trochę do baku. Po dolaniu około 20 litrów etylinki dźwięk pompy jakby był cichszy i nie miałem też problemów z odpaleniem (nawet na benzynie) crazy.gif.

Wiem, że problemy z pompą ma większość jeżdżących na gazie i wynikają one ze zbyt niskiego poziomu paliwa w baku. Ale ponieważ mam to autko od niedawna domniemuję, że poprzedni właścciel zbytnio nie przejmował się poziomem paliwa w baku.

I jeszcze jedno pytanie - czy uszkodzona pompa może mieć wpływ na dynamikę jazdy samochodu? bo gdy jeżdżę na benzynie to auto nie ma takiego przyspieszenia jak przy jeździe na gazie.

W sobotę czyściłem przepustnicę ale nie sądzę, żeby to mogło mieć jakiś związek z obecnymi problemami bo jednak na gazie autko jeździ normalnie.

Napisano

Można mieć nadzieję, że to filtr paliwa się zapchał, wymień, koszt parę dych(z wymianą)

Napisano

Wymien filtr paliwa i sprawdz jak bedzie sie zachowywalo auto w czasie jazdy na benie (podejrzewam ze wiele juz sie nie zmieni ). Dodatkowo mozesz sobie zamontowac odciecie zasilania pompy w czasie jazdy na gazie - moj manual znajdziesz w archiwum z okolic sierpnia 2005r wink.gif

Napisano
  • Autor

Problem w tym, że filtr paliwa wymieniłem ze 3 tygodnie temu. Podejżewam, że raczej jest to coś z wydajnością pompy w związku z częściowym jej zatarciem. hmm.gif

Napisano

> Problem w tym, że filtr paliwa wymieniłem ze 3 tygodnie temu.

> Podejżewam, że raczej jest to coś z wydajnością pompy w związku

> z częściowym jej zatarciem.

To zamontuj odciecie. Koszt nieduzy (okolo 15zeta) a jeszcze troche przedluzysz zywota pompie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.