Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwarancja na perforację blach - było?

Featured Replies

Napisano

Quote:

Gwarancja na perforację.

W celu sprecyzowania warunków na jakich udzielono gwarancji na perforację blach Fiat Auto Poland S.A. informuje, że zamieszczone w treści książki gwarancyjnej oświadczenie gwaranta w tym zakresie oznacza, że gwarancją na perforację blach objęte są elementy strukturalne nadwozia pojazdu, czyli wszystkie trwale połączone ze sobą elementy nadwozia, z wyłączeniem drzwi oraz pokryw przedniej i tylnej.

W przypadku gdyby perforacja wystąpiła na elementach nie objętych gwarancją, Fiat Auto Poland S.A. deklaruje indywidualne rozpatrzenie każdego zgłoszenia. Warunkiem uznania takiego zgłoszenia jest przestrzeganie wymogów Instrukcji Obsługi w zakresie dbałości o stan techniczny nadwozia oraz wykonywanie napraw i obowiązkowych przeglądów w sieci Autoryzowanych Stacji Obsługi.

Żródło

Było? Bo w piątek widziałem taki plakat w ASO, że auta kupione po 1 września

2006 mają już gwarancję na wszystko. Nawet na drzwi i klapy. Do tego czasu

w sumie tylko na 4 błotniki (u mnie 3 z nich już miałem robione zlosnik.gif), dach i progi zlosnik.gif

Wydaje mi się, że parę lat temu było o tym ale chyba zapomniało mi się przy

zakupie Stilo. Inne marki też tak mają?

Napisano

> Quote:

> Gwarancja na perforację.

> W celu sprecyzowania warunków na jakich udzielono gwarancji na

> perforację blach Fiat Auto Poland S.A. informuje, że

> zamieszczone w treści książki gwarancyjnej oświadczenie gwaranta

> w tym zakresie oznacza, że gwarancją na perforację blach objęte

> są elementy strukturalne nadwozia pojazdu, czyli wszystkie

> trwale połączone ze sobą elementy nadwozia, z wyłączeniem drzwi

> oraz pokryw przedniej i tylnej.

Odebrałem wczoraj polecony z tą treścią. Dobrze, że błotniki uważają za elementy strukturalne.

Inna sprawa, że rdza pojawia się już tylko w miejscach narażonych na uszkodzenia mechaniczne a nie tak jak np. w polonezach i maluchach gdzie popadnie.

Napisano

Jakies dwa-trzy dni temu widzialem Stilo, ktore mialo zdarty lakier do golej blachy tak z 10 cm kwadratowych tuz za przednim kolem i w znanym juz miejscu tuz przed tylnym kolem zlosnik.gif

Tak ogromnego efektu obijania kamieniami w zyciu nie widzialem - zaluje ze nie mialem przy sobie aparatu - moze jeszcze dorwe goscia zlosnik.gif

Ciekawe czy takie cos to gwarancja na lakier czy na blache hehe.gif

Napisano

To są normalne jaja, może FIAT da gwarancje tylko na dach, ja kupowałem samochód z gwarancją na perforację blachy taka jaka jest zapisana w ksiązce gwarancyjnej. Obecnie jestem na urloplie ale wiem że, do mnie też taki list trafił. Ja tego tak nie zostawię wyślę zapytanie do Rzecznika Praw Konsumentów czy takie postepowanie jest zgodne z prawem konsumenckim. Napewno to nie jest zgodne z prawem cywilnym, a jak trzeba bedzie to sprawę oddam do sądu. A, ja już ogladałem CROMĘ, chyba się zacznę zastanawiać nad zmianą firmy samochodowej.

Napisano

> To są normalne jaja, może FIAT da gwarancje tylko na dach, ja

> kupowałem samochód z gwarancją na perforację blachy taka jaka

> jest zapisana w ksiązce gwarancyjnej.

W książeczce gwarancyjnej masz chyba informację o elementach strukturalnych nadwozia - czyli taka interpretacja wydaje się być uprawniona. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.