Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co może być powodem tych pęknięć ??

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

ostatnio umylek furaka, zaczalem woskowac i przy zamku zobaczylem takie cuda crazy.gif

1xh6.jpg

2kn1.jpg

i druga strona

3ps3.jpg

a to peknięcia po zewnetrznej nad zamkiem

4bw3.jpg

czy widzieliscie cos podobnego ? od czego to sie moze dziac ? pęknecia sugerowalyby, ze drzwi mocno dociskane są do uszczelki i ciągnięte 'do góry'. Drzwi zamykaja sie jednak bardzo lekko... moze TTTM ? W sumie jak sie przyjrzec, to po kazdej stronie widoczne są cztery rozmieszczone 'po kwadracie' dookola zamka jakby jakies spawy. Skarajne srodkowe (od strony uszczelki) są dołeczkami, a te skrajne od zewnątrz zaczynają pękać confused.gif WTF ??? Autko jest delikatnie usztywnione na Weitec'ach, czy jakies maewry na drodze typu szybkie zakrety, czy mocniejsze hamowania mogą tak wpływać na te punkty ? Czyzby drzwi az tak mocno pracowaly ?

Pozdr.

J

Napisano
  • Autor

> ztcw, to TTTM, w wielu pękają budy w tych miejscach, nawet na serii

> zawiasie...

> nie chwaląc się to też mam spękaną troszke...

poki bylem na serii zawiasie, to 5 lat nic nie wychodzilo zlosnik.gif pomyslalem, ze najwyzej jak speka bardziej, to dam do blachary, wytniemy i pospawamy na amen zlosnik.gif

Dzieki za uspokojenie, bo serducho mi troche drgnęło jak szmata mi się tam zatrzymała zlosnik.gif

J

Napisano
  • Autor

> szpachla pęka czy mi się zdaje?

auto raz było oddane na malowanie słupków (przy okazji malowania gwarancyjnego klapy tylnej). Nie mam pojęcia, czy do delikatnego retuszu zadrapań używa sie tyle szpachli confused.gif Robilem to jakies 3-4 lata temu. W sumie dobra podpowiedź, podjade sobie do nich ok.gif

J

Napisano

na twardym zawiasie lubi pekac w okolicy slupków. nawet bez szpachli. u mnie jeszcze nie peka, a mam weitec i pzm-1.

tttm

Napisano

Tam pod spodem jest wzmocnienie do mocowania zamka i zaczyna pękać na zgrzewach

Napisano

Moim zdaniem to szpachla peka.A jak masz twarda zawieche i obnizona to trzeba sie liczyc z tym ze buda dlugo nie wytrzyma.Podnosilem raz seja na kobylki i zaczelo puszczac na spawach w okolicach laczenia progu z nadkolem,biorac pod uwage ze przod jest seryjnie nowy i nic tam nie bylo robione.

Napisano

to chyba niestety większość Sejków ma tongue.gif

Napisano

niestety nawet kompletne serie pękają moje CC jak juz kupowałem to miało takie "znamie" ale jak koledzy piszą TTTM. poprostu pęknie i tyle. ja zauważyłem że jak pęknie to się nie powiększa- a patrze na to dość często bo nie lubię niespodzianek smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.