Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepisanie OC po zakupie używki

Featured Replies

Napisano

Dziś przerejestrowałem wreszcie auto na siebie i postanowilem odrazu zrobić porządek z polisą OC odziedziczoną po poprzednim wlaścicielu .

W inspektoracie bardzo zapracowana kobieta , chcąc mnie spławić pewnie stwierdziła że bez zaświadczeń o moim przebiegu ubezpieczenia nie może zrobić aneksu do polisy , naturalnie chcialem napisać oswiadczenie woli o przysługujących mi zniżkach ale stwierdzila że ja to nie interesuje , mało tego wydumala że nie mogę screwy.gifporuszać sie po drogach bo numery rej . na polisie i dowodzie są rózne więc mam postawić auto do garażu do czasu aż dostarczę zaswiadczenia , ewentualnie ona może mi przeliczyć składkę bez żadnych zniżek z czego nie skorzystalem bo posiadam takowe .Jakiś absurd

Napisano

A jaki problem iść do dotychczasowego ubezpieczyciela i wziąć wydruk? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki problem iść do dotychczasowego ubezpieczyciela i wziąć wydruk?

Problemem bo głowna siedziba MTU jest w Sopocie i może wyślą mi to faxem jutro albo nadejdzie pocztą za kilka dni

Napisano

> mało tego wydumala że

> nie mogę poruszać sie po drogach bo numery rej . na polisie i

> dowodzie są rózne więc mam postawić auto do garażu do czasu aż

> dostarczę zaswiadczenia

A to juz bardzo ciekawe! Wydawalo mi sie, ze ubezpieczony jest samochod a nie jego tablice rejestracyjne... zlosnik.gif

A w polisie oprocz numeru rejestracyjnego jest rowniez VIN.

Napisano

Przerabiałem temat miesiąc temu w Compensie.

Mozliwe są trzy warianty:

1.Kierowca ma poniżej 25 lat, poprzedni właściciel powyżej. -Trzeba dopłacić do stawki zaostrzonej (chyba 30% więcej)

2. Kierowca ma powyzej 25 lat i ma mniej zniżek niż poprzedni właściciel(czyli teoretycznie powinien dopłacić) w praktyce ubezpieczenie jest przepisywane bez dodatkowych dopłat. Kazali mi tylko wpłacić drugą składkę od razu, pomimo że termin płatności był za 3 miesiące.

3. Nowy właścicie ma powyżej 25 lat il więcej zniżek niz poprzedni-przeliczają nową składkę aby obiżyć drugą ew. trzecią, czwartą ratę. (nic nie zwracają), gdy jest zapłacona całość opłaty za oc to tylko przepisują polisę.

Istnieje też mozliwość wypowiedzenia umowy OC w terminie do miesiaca od zakupu.Wtedy musisz zawrzeć nową umowę oc, a pozostała częsć zapłaty za oc jest zwracana poprz. właścicielowi po potrąceniu miesiąca+zaokrągleniu do pełnego miesiąca(czyli w skrajnym przypadku potrącają sobie prawie dwa miesiące sciana.gif).

Jeśli chodzi o kwestię czy możesz jeździć na starej polisie z nowymi tablicami rej., to możesz bez przeszkód, ale wtedy trzeba wozic ze sobą umowę kupna.

Po przepisaniu polisy na Ciebie dostaniesz aneks który będziesz woził wraz ze starą polisą.

Poproś od razu o zieloną kartę, nie będziesz musiał dwa razy jeździć, nic nie kosztuje, a moze się przydać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.