Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MINI LECHO LAMBDA????Pomocy

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanko gdzie w Łodzi lub Warszawie znajdę zakład,który podejmie się regulacji instalacji z tą elektroniką.Za wszystkie namiary będę szczerze wdzięczna.Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki tą strone juz na pamięć znam wink.gif i właśnie wtym sęk,że bez tego psełdo testera nic nie mogę zrobić,a i zakładów które się tym zajmują nie mogę uświadczyć,wyłączając rzecz jasna ten,w który mi zakładali,którego szerokim łukiem będę omijała frown.gif

Napisano

oj panie kolego cool.gif do regulacji tego nie potrzeba ,zadnych "specjalnych" urządzeń .... wystarczy taki testerek sondy lambda jak w podwieszonym wątku ... można samemu go wykonać

I z takim oto urządzonkiem reguluje się to tak (skrót instrukcji regulacji zlosnik.gif)

Wypinasz sonde od kompa (wtedy krokowiec sie otwiera na maksa bo ma sygnał < 0,5V) ... no wolnych obrotach ustawiasz na reduktorze mieszanke bogatą (tak trochę pow. zielonego na testerze) ,teraz trzymasz go na obrotach ok. 3000-3500 i zakręcasz śrubę przy attuatorze ,aż do momentu kiedy z bogatej ,zejdzie Ci na ubogą (troszkę poniżej zielonego) ... teraz powtarzasz czynności jeszcze raz tak ,żeby na wolnych była bogata , a na 3000-3500 troszkę za uboga (albo najlepiej wręcz na zielonym)

Teraz wpinasz spowrotem lambde i masz wyregulowane

Zakładam oczywiście ,że TPS'a masz odpowiednio ustawionego

Napisano

Mam instalke Stag 2L i musze ją ustawić jak trzeba, bo gazownicy chyba nie potrafią. sick.gif

Tester mam, ale nie wiem jak ustawić TPS i co to jest?

Znalazłem w instrukcji do instalki, że:

"... Ustawić potencjometr TPS tak aby wskaźnik TPS

w kontrolerze zaświecał przy lekkim naciśnięciu pedału gazu...."

Jak tylko dodam gazu, to zaświeca się dioda, czy dobrze ustawione? confused.gif

Następne pytanie: którymi śrubami kręcić na parowniku, żeby ustawić? Parownik LOVATO i mam dwie śrubki: na górze i z boku do obrotów...

Dodam, że auto gaśnie mi przy skręcaniu w prawo (gazownicy stwierdzili, że mam skręcać tylko w lewo spineyes.gif i że pompa od wspomagania za bardzo obciąża silnik -> jak stoje, to nie gaśnie-> to nie pompa).

Postaram sie jakoś odwdzięczyć...

Dzięki Krzychu 30.GIF

Napisano

TPS to czujnik położenia przepustnicy i z niego powinien iść sygnał do centralki w jakim położeniu się znajduje przepustnica i jak szybko się zmienia kąt otwarcia (znaczy czy delikatnie wciskasz pedł gazu czy od razu decha)

Napisano
TPS własnie tak sie ustawia ... a co do regulacji staga to nie mam pojęcia ...
Napisano
  • Autor

Tak Bastku333 faktycznie w Twoim opisie to wygląda na błachostę,nie powiem skończyłam PŁ i nawet jedną ze specjalizacji mam elektryczą,choć było to zarządzanie i marketing,ale pomimo wielu laboratorii jakie odbyłam i nie jedno tam zmalowałam wink.gif to jeszcze nie doszłam do wprawy zmontowania tego banalnego testeru,wiem,ze wystarczą 3 no moze 4 diody itp,ale niestey jeszce jak dla mnie to za wysokie progi biglaugh.gif

Dlatego jestem nadal zmuszona poszukiwać kogoś kto taki tester posiada angryfire.gif,a jak widac niewiele osób ma ten badziew założony.

W każdym razie dzięki serdeczne za szczere chęci. cool.gif

Napisano
No to tylko pozostaje poszukać kogoś z kącikowiczów z łodzi z takim urządzonkiem zlosnik.gif - niestety innej drogi regulacji tego nie ma ...
Napisano

Jak wcześniej pisałem w innym poście, miałem nieprzyjemność posiadania MiniLabdy. Facet ustawiał instalację za pomocą analizatora spalin i chyba to jest najbardziej optymalny sposób.

Napisano

> Witam mam pytanko gdzie w Łodzi lub Warszawie znajdę zakład,który

> podejmie się regulacji instalacji z tą elektroniką.Za wszystkie

> namiary będę szczerze wdzięczna.Pozdrawiam

..droga z wawy na debe wielkie

po prawej stronie...byla stacja ASO fiata

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.