Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy cos nie tak ze wspomaganiem

Featured Replies

Napisano

Otoz u mnie gdy skrece kola na maxa i przytrzymam kierownice mocniej slychac tak jakby silnik slabl....Oczywiscie wszystko to sie dzieje na postoju...Czy jest to normalne czy siada pompa od wspomagania....:(

Napisano

> Otoz u mnie gdy skrece kola na maxa i przytrzymam kierownice mocniej

> slychac tak jakby silnik slabl....Oczywiscie wszystko to sie

> dzieje na postoju...Czy jest to normalne czy siada pompa od

> wspomagania....:(

u mnie nic takiego nie zaobserwowałem wiec coś musi być nie tak ale czy to wspomaganie hmm.gif

Napisano
  • Autor

To od czego by to zalezalo...Tak chodzi silnikek idealnie....skrecam kola....az na maxa....kierownica stanie...i ja jeszcze troszkie probuje dalej skrecic...i jak przytrzymuje to slychac jak slabnie.....:(

Nie wiem czy zrozumiale to wytlumaczylem

Napisano

> To od czego by to zalezalo...Tak chodzi silnikek idealnie....skrecam

> kola....az na maxa....kierownica stanie...i ja jeszcze troszkie

> probuje dalej skrecic...i jak przytrzymuje to slychac jak

> slabnie.....:(

> Nie wiem czy zrozumiale to wytlumaczylem

U mnie jest podobnie... tylko na postoju. Reakcja jest taka jakby nagle włączyło się coś co potrzebuje dużo prądu. Na chwilkę bardzo delikatnie spadną obroty. Chyba o to Ci chodzi??

Byłem kiedyś u mechanika i przy okazji powiedziałem żeby sprawdził mi wspomaganie ale nie z tego powodu... Pokręcił kierownicą w tą i spowrotem (do oporu oczywiście), pozaglądał tu i tam i stwierdził, że wszystko jest oki. Więc wydaje mi się, że nie ma czym się martwić.

Napisano
  • Autor

Nie bardzo, ale juz blisko... smile.gif trzeba wziasc do oporu i trzymac...tylko wtedy...

A jak sie kreci w lewo i w prawo to tego nie ma......

Napisano

> To od czego by to zalezalo...Tak chodzi silnikek idealnie....skrecam

> kola....az na maxa....kierownica stanie...i ja jeszcze troszkie

> probuje dalej skrecic...i jak przytrzymuje to slychac jak

> slabnie.....:(

> Nie wiem czy zrozumiale to wytlumaczylem

czytam tak teraz o wspomaganiu i powiem że zagadke mam nic tam nie pisze co by mogło robić takie objawy , czy w czasie ruchu też to sie dzieje? i czy jak skręcasz na maksa w w obie strony? niewiem.gif

niewiem.gifniewiem.gif

Napisano

> Otoz u mnie gdy skrece kola na maxa i przytrzymam kierownice mocniej

> slychac tak jakby silnik slabl....Oczywiscie wszystko to sie

> dzieje na postoju...Czy jest to normalne czy siada pompa od

> wspomagania....:(

Powiem tak : w Hondzie Civic jest dokładnie tak samo (Astry jeszcze nie testowałem). Wydaje mi się że jest to normalne.Kręcąc kierownicą uruchamiasz pompę wspomagania, kiedy dojedziesz do końca pompa dalej pracuje obciążając silnik ale ponieważ dalej się nie da skręcić to masz opór dla pompy i jednocześnie silnika. Trochę zawile może ale takie jest moje zdanie

Napisano

Na mój gust to normalne zachowanie. Silnik napędza pompę wpsomagania. Dopóki koła się skręcają pompa tłoczy płyn i nie ma problemu. W momencie kiedy dokręcisz na maksa przez chwilę pompa jeszcze tłoczy a potem ciśnienie w układzie wzrasta do tego stopnia, że pompa zaczyna "odbijać" i stawia opór. No a jak pompa stawia opór silnikowi to masz taki efekt właśnie jakby załączył się porządny odbiornik energii (elektrycznej czy mechanicznej to już nie ma znaczenia).

Napisano

To normalne tylko zalezy jak bardzo silnik 'slabnie' bo jak znacznie to znak ze sprezanie juz nie te... frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.