Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twardy pedał hamulca CCS

Featured Replies

Napisano

Kumpel zostawił mi swoje czerwone cudo CCS 96'. Wszystko było by pięknie,gdyby nie fakt,że autko ma strasznie trudny do wcisnięcia pedał hamulca-w pierwsz chwili myślałem,że wogóle nie ma hamulców,ale okazało się,że są,ale trzeba nieźle pierd***ąć w chebel,żeby zadziałały. Zrobiłem dwie próby awaryjnego hamowania,nie było tragicznie,chociaż trochę ściągało w jedną stronę,i trzeba było sporo pary,żeby wciśnąć ten pedał. Zadzwoniłem do kumpla,że coś jest nie hallo z tymi hamulcami,a on na to,że TTTM. U mnie w SC jest całkiem innaczej,nawet jak miałem trzy 126 p,to pedał hamulca nigdy nie był tak ciężki do wciśnięcia. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy i czy można by go zakwalikwikować jako uszkodzenie układu hamulcowego ??? Jeździć się w sumie da,ale trochę strach szybciej rozbujać to CCS,bo pierdolnię*** ma całkiem niezgorsze !!! zlosnik.gif

Napisano

Uszkodzony przewod podciśnienia do serwa hamulców lub/i membrana w tym ze serwie. Sprawdz taką plastikową rurke co idzie od serwa do pre[pustnicy czy nigdzie nie syczy albo nie jest złamana.

pozdro

Napisano

na moje oko to ten cienki ma hamulce zapowietrzone skoro pedal twardy a przy mocniejszym nacisnieciu hamuje i na dodatek sciaga.

Napisano

> na moje oko to ten cienki ma hamulce zapowietrzone skoro pedal twardy

> a przy mocniejszym nacisnieciu hamuje i na dodatek sciaga.

Gdyby był zapowietrzony to na moje oko by był miękki. Najlepiej zrobic test polegający na tym, ze na wyłączonym silnuiku naciskamu pedał hamulca i uruchamiamy silnik. Jezeli po uruchomieniu silnika pedał wpada to serwo działa, jezeli nie to serwo uszkodzone.

Pozdro

Napisano

Serwo nie działa. Przyczyny mogą być takie jak pisze lesiu.

pozdro

Napisano
  • Autor

No właśnie,w SC jak się odpali silnik,to pedzio idzie do podłogi,a tutaj ani drgnie... biglaugh.gif Dzięki chłopaki,przekaże rewelacje właścicielowi po powrocie z wakacji,pewnie się ucieszy... rotfl.gif Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.