Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wandalizm-ułamana antena

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich w ten pochmurny dzień.

Rano wsiadając do auta stwierdziłem brak anteny. Jakieś szumowiny poprostu ją ułamały. Tu pojawia się moje pytanie czy można kupić jakąs inną czy to musi być oryginał i jak się ją montuje. Rozumiem że trzeba zdjąć podsufitkę chyba że nie. Proszę o pomoc wszystkich dotkniętych kiedyś tym problemem.

Pozdrawiam

Napisano

ja tez mam ulamana ale radyjo gra. niestety tylko w miescie, na trasie jest gorzej.

Napisano
20.GIFU mnie w HB przewód idzie obok lewego progu pod listwą.
Napisano

> Witam wszystkich w ten pochmurny dzień.

> Rano wsiadając do auta stwierdziłem brak anteny. Jakieś szumowiny

> poprostu ją ułamały. Tu pojawia się moje pytanie czy można kupić

> jakąs inną czy to musi być oryginał i jak się ją montuje.

> Rozumiem że trzeba zdjąć podsufitkę chyba że nie. Proszę o pomoc

> wszystkich dotkniętych kiedyś tym problemem.

> Pozdrawiam

No patrz. Mnie też to spotkało w miniony weekend. Mam dość już tych sku... furious.gifczerwona.gifzolta.gifrant.gifuzbroj_zlo.gifangryfire.gifpiesc.giftuk.gif ...synów .

Jakiś miesiac temu złamano mi antenę, mam zwykła ręczna teleskopową w moim sedanie, parę dni później kupiłem na alledrogo tzw. zestaw do wymiany połamanej - praktycznie cała antena tylko bez tej główki siedzącej w błotniku, no i ostatnio jadę i coś mi radio prawie nie gra, myślę że może coś się rozłączyło przy antenie albo przy radiu, patrzę a tu anteny brak wogóle icon_eek.gif ułaman przy samej dupie shocked.gif

Już nie wiem co mam zrobić ? To auto miało już chyba z 5 anten. Mam co miesiąc kupowac nową antenę za 3 dychy ? Myślałem o automatycznej ale szkoda mi 150-200 pln za porządną a badziewia za 80pln na jeden sezon nie chcę kupować ,zresztą też nie wiem czy mi te !@#$%^& nie wydłubią i automatycznej.

Myślałem kiedyś o antenie wewnętrznej, przyklejanej od wewnątrz do szyby, ale ponoć kiepski odbiór radia na nich jest, chyba że się coś zmieniło ?

Napisano

> Pozdrawiam

Witam!

Nie wiem jaka masz, z twojego opisu domyslam sie ze na dachu. Takiej nie rozbieralem. Ja mam zlamanego orginala Opla i ten jest rozbieralny tzn. mozna odkrecic przewod antenowy idacy do radia i wymienic sama rurke w ktorej sie chowa antena teleskopowa.

Podejrzewam, ze w tych na dachu krotkich batach, moze byc podobnie.

Napisano

>(...) Tu pojawia się moje pytanie czy można kupić

ja tez swojego czasu nie moglem przepatrzec na polamany i zardzewialy kikut przy moim astrolocie. kupilem jakas nieoryginalna za okolo 25 pln, ale nie jestem w stanie teraz juz powiedziec, czyjej to produkcji albo gdzie kupilem - w kazdym badz razie pasowala idealnie. w moim przypadku antena pelni raczej role czysto ozdobna - slucham tylko i wylacznie z nosnikow zewnetrznych, radia absolutnie nigdy.

Napisano

ja na szczęście mam wysuwaną antenkę i po zgaszeniu silnika chowa się dzięki czemu nikt "niechcący" jej nie zawadzi.

Napisano

kupuj elektryczną i zakładaj ok.gif

Napisano

> Pozdrawiam

Rozumiem, że masz antenę na dachu, jak to w kombiakach. Przerabiałem ten temat ze względu na walnięty wzmacniacz antenowy - jak do tej pory żaden burak się jej się nie czepiał i oby tak zostało. Nie wiem w którym miejscu masz ułamaną, może wystarczy ją odkręcić i wkręcić nową - koszt samej anteny to grosze, można zapewne kupić w każdym markecie. Jeżeli masz uszkodzony również wzmacniacz, to aby go wymienić należy go odkręcić od środka samochodu. Otwierasz klapę, u góry masz żaróweczkę w oprawce, wyjmujesz ją, następnie we wnęce po oświetleniu powinna być widoczna plastikowa osłonka, którą należy wyjąć. W ten sposób zobaczysz mocowanie anteny do dachu, odkręcasz ją, wyciągasz przewód antenowy i gotowe, możesz wkładać nowy zestaw. Ja kupiłem antenę ze wzmacniaczem, bodajże od Skody, za około 70 zł., ale widziałem takie komplety w markecie za około 25 zł.

Napisano

W media markcie mają antenki dedykowane do aster.

Na pewno do HB.

Cena około 35 zeta, wszystko pasuje super...

Napisano

u mnie też się jakiemuś burakowi spodobała - sam bacik mi zaje....li w nocy, ech co za naród :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.