Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strumienica

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> wrzuć do skrzyneczki z magnetyzerami

jest na allegro?

Napisano

> co sądzicie o tym, ktoś to już sprawdził

> http://www.allegro.pl/item120075943_strumienica_katalizator_awg_nr_1_postaw_na_jakos_.html

Co sadzimy? A o co konkretnie pytasz?

Ja mam zalozona podobna strumienice w miejsce katalizatora i moge Ci powiedziec, ze jesli chcesz ja zakladac po to, by sobie dodac pare konikow, to od razu sobie odpusc.

Ja mialem taka sytuacje, ze jak kupilem swoje auto, to nie mialem katalizatora, w jego miejsce byla wspawana ochydna rura. Jezdzilem tak pewien czas i kiedy w koncu nadszedl czas wymiany kompletnego wydechu, to w miejsce tej rury zalozylem strumienice o wygladzie katalizatora (praktycznie taka sama jak na tej aukcji, ale chyba innego producenta).

Nie odczulem zadnej poprawy osiagow, po prostu wszystko jest tak jak dawniej. Jedynym efektem jest troszke inny dzwiek wydechu, szczegolnie w pewnym zakresie obrotow (chyba tak cos kolo 2500 - 3000 obr/min) dzwiek staje sie taki jakby bardziej metaliczny. I to tyle, nic wiecej.

Moze jest jakis efekt gdy strumienica zastepujemy juz mocno zapchany katalizator, ale tego nie wiem, tak jak wspomnialem, ja nie mialem kata od poczatku. W kazdym badz razie to co pisza w opisie tej aukcji to jest chyba tylko i wylacznie marketingowa paplanina...

Jakbys jeszcze mial jakies pytania, to wal smialo 270751858-jezyk.gif

Napisano

U mnie podobnie. Wstawiłem strumiennice bo po zakupie Bravo okazało sie że potłuczony jest katalizator. Wiec wstawilem strumiennice zlosnik.gif o 10% mocy wiecej mozesz zapomnieć. Co najwyżej troszeczke chetniej sie na obroty wkręca i to wszystko. A i jeszcze dźwięk wydechu jest głośniejszy.

Napisano

powiem wam o moich doświadczeniach w tej sprawie nie wiem jak to działa przy pojemności 1.6 i to jeszcze z gazem ale miałem kiedyś astre gsi 2.0 16v 150KM i wywaliłem z niej katalizator i wstawiłem strumienicę łuskową efekt był naprawdę wyczuwalny auto szybciej wchodziło na obroty i miało lepsze przyśpieszenie przed sprzedażą spowrotem włożyłem katalizator i okazało się że auto po prostu się muli więc go znowu wywaliłem i został ze strumienicą ! podejrzewam że zwykła rura da taki sam efekt jak ta strumienica !!!

Napisano

> powiem wam o moich doświadczeniach w tej sprawie nie wiem jak to

> działa przy pojemności 1.6 i to jeszcze z gazem ale miałem

> kiedyś astre gsi 2.0 16v 150KM i wywaliłem z niej katalizator i

> wstawiłem strumienicę łuskową efekt był naprawdę wyczuwalny auto

> szybciej wchodziło na obroty i miało lepsze przyśpieszenie przed

> sprzedażą spowrotem włożyłem katalizator i okazało się że auto

> po prostu się muli więc go znowu wywaliłem i został ze

> strumienicą ! podejrzewam że zwykła rura da taki sam efekt jak

> ta strumienica !!!

Co mozesz powiedziec na temat porownania opla astry gsi 2.0 16v z Bravo HGT tzn który jest szybszy itp , itd?????

Napisano

to są tylko liczby każde żródła podają inaczej astrę gsi miałem już dawno bo 5 lat temu także nie moge porównać które z nich jest szybsze trzeba by je porównać łeb w łeb na pewno gsi jest szybsze na prędkość maxymalną bo jechałem nią 230 km/h , hgt jeszcze nie próbowałem na maxa ale na pewno tyle nie pójdzie bo ma krótsze przełożenia skrzyni a pozatym gsi jest około 100kg lżejsze !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.