Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Brava 1,2SX] Dziwne wibracje przy hamowaniu :/

Featured Replies

Napisano

Bry wink.gif

Mam problem ze swoim Bravolotem. Od pewnego czasu pojawiły się wibracje przy hamowaniu. Postanowiłem zacząć od sprawdzenia tarcz Brambo które nabyłem jakieś 2 miesiące temu i zrobiłem na nich może z 1500km. Okazało się że jedna była delikatnie krzywa ale tokarz je dzisiaj wyrównał na tokarce. Po zlożeniu wszystkiego spowrotem wibracje nie ustały chociaż może się delikatnie zmniejszyły. Następnie zamieniłem koła, tylne na przód i odwrotnie. Teraz to już wogóle telepie masakrycznie nawet przy 50km/h. Jutro jadę jeszcze na wyważenie kół aby wyeliminować kolejną możliwość. Jak to nie pomoże to nie wiem co dalej sprawdzać. Wszystkie sugestie mile widziane. Thx.

Napisano

Może gdzieś masz luzy na zawieszeniu?

Napisano
  • Autor

Luzy są i niedługo pewnie będę robił remoncik zawiasu z przodu ale niedawno jechałem Toyką Cariną która miała wszystko tak wytłuczone że grało jak orkiestra ale przy hamowaniu to nic się nie działo więc sam już nie wiem...

Napisano

> ale tokarz je dzisiaj wyrównał na tokarce.

Nie przyłożył się chłopina do tego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dobra idę za ciosem, wahacze TRW, łączniki staba, drążki kierownicze i łożyska amorków - musi być dzidzia bo sprzedam tą padakę....

Napisano

Cześć, miałem coś podobnego niedawno. Podobne objawy, mechaniki mówili, że to tarcze, luzy, zbieżność i nie wiem co tam jeszcze. Ja nie należę do ludziów poddających się i postanowiłem sam dojść do przyczyny. Spróbuj jadąc jakieś 80-90/godz delikatnie zaciągać hamulec ręczny. Myślę, że bedziesz miał podobne objawy, jeżeli tak będzie to po prostu zainteresuj się nie tarczami a bębnami hamulcowymi. Większość mechaniorków wibracje utożsamia z przednimi kółkami, a nie zawsze tak jest. Spróbuj to hamowanie i daj znać jakie są efekty. Pozdrawiam - Mirek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.