Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co moze byc przyczyna?? Felicia 1.3 MPI

Featured Replies

Napisano

Witam!!! od momentu jak zamontowalem gaz zauwazylem ze duzo szybciej mi sie zagrzewa samochód, chodzi dokladnie o to ze przy normalnej jezdzie temp silnika jest normalna taka jak powinna byc, ale jezeli chwile stoje na właczonym silniku (np switła,parking itp) to w ciagy 1-2 min. temperatura podskakuje od razu do 100'C i włacza mi sie wentylator. Jezeli rusze to po przjechaniu niedługieigo dystansu silnik znowu wraca do odpowiedniej temperatury (zapewne chłodzi wtedy je prad powietrza) co moze byc przyczyna tego ?? jak dzwonilem do wasztatu gdzie zamontowali mi gaz to powiedział mi pan ze gaz ma wyzsza temperature spalania i ze to wina samochodu a nie instalacji plg bo na paliwe miogły sie nie objawiac niedomagania pompy wodnej,albo termostatu a przy lpg ma to miejsce?? co o tym sadzicie??? A drugi problem mam z zapalaniem, po prostyu jak na zimno zapalam auto po nocy na benzynie to nie ma problemu, po jakims czasie przełaczam na gaz i gdzies przykladowo dojade, zgasze auto - pojde cos zalatwic i jak znowu chce zapalic silnik na tzw. automacie (czyli benzynie\po 2500obr LPG) to długo musze krecic rozrusznikem zanim pocignie benzyne. Napiszcie co o tym myslicie.Pozdrawiam

Napisano

Moze cos zle wpieli sie w obieg wody...

Napisano

Wygląda na spaprane podpięcie się w obieg chłodziwa lub zapowietrzony układ chłodzenia. Co do złego zapalania to może nie trzyma elekrozawór wylotowy i uchodzą resztki z reduktora do kolektora więc mieszanka jest przebogacona na starcie(gaz + NoPB).

Napisano

Co do zapalania to coś z Gazem jest nie tak.

Ja zapalam auto po nocy na benzynie i po przełączeniu na LPG potrafi przy zejsciu zgasnąć silnik.

Ponowne uruchomienie to dopiero po odczekaniu ok 3 min inaczej nie chce zapalic silnik.

Prawdopodobnie musi odparować GAZ.

I to samo może masz u siebie, ze mieszanka jest zbyt bogata i masz problemy z zapaleniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.