Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy 2200 zł za brc just????????????

Featured Replies

Napisano

za instalacje 2 generacji brc just do punto 2 1.2 8v z dwiema sondami lambda to nie za duzo czasem niewiem.gifniewiem.gif

Napisano

> za instalacje 2 generacji brc just do punto 2 1.2 8v z dwiema

> sondami lambda to nie za duzo czasem

duzo - chodza ponizej 2000PLN

Napisano

Wszystko zalezy od warsztatu. Zakladaj tam gdzie dobrze zakladaja, a nie tam gdzie taniej. Bo nie warto oszczedzac kilkuset zlotych poto zeby potem miec problemy.

Ja zakladalem w glownej siedzibie Czakramu (wylacznego dystrybutora BRC w polsce) za 2000zl rok temu. Moglem zalozyc gdzieindziej za 1700-1800 ale nie zaluje ze dolozylem.

Napisano

Za okolo 2500zeta mozna juz sekwencje zalozyc wiec mysle ze to troche drogo jak za 2 generacje hmm.gif

Napisano

Ja założyłem za 2200zł w październiku 2005. Można było taniej, ale wolałem zapłacić te 2200zł bo miałem zaufanie do tego warsztatu.

Przejechałem już 13 tyś i wszystko działa.

Wybierz porządny zakład i tyle. cena to drugorzędna sprawa.

Napisano

Witam.

Jazałożyłem w 2004 roku w lipcu za 2200 zł w Szczecinie u autoryzowanego przedstawicila CZAKRAM. Jak na dziś dzień 2200 zł to b. drogo

Napisano

Za drogo, ja zakładałem 4 miesiące temu za 1800 zł

Napisano

cena spoko ja placilem w poprzednim samochodzie za to cudo 2400 chyba jezeli pamiec mnie nie myli a teraz slyszalem ze chca az 2500 a wiem ze moza zalozyc druga generacja ju za 1800 zlosnik.gif

Napisano

> za instalacje 2 generacji brc just do punto 2 1.2 8v z dwiema sondami lambda to nie za duzo czasem

W tym autku bardzo dobrze sprawują się instalacje 2 gen., ale za 2500-2600 nie powienieneś mieć problemu ze znalezieniem warsztatu, który założy Ci 4 gen. - stag 200 lub diego.

Dopłać 300zł i zakładaj 4 gen. - mniej grzebania w elektryce, mniejsze spalanie, żadnych emulatorów, lepsza dynamika - naprawdę warto.

Też założyłbym 4 gen, tylko jak zakładałem, to różnica w cenie była 2 tys. zł.

PS. A i jeszcze mi się przypomniało - 4 gen. z punktu widzenia prostoty konstrukcji, szczególnie elektryki, jest prostsza od 2 gen. z emulatorami wtrysku, a na pewno z emulacją dwóch sond lambda.

Napisano

Ciut dużo chyba... Ja w czerwcu zeszłego roku dałem za taką instalkę 1,8 kpln (butla "w kole"). Chodzi pięknie do dziś, założona jak na mój gust profesjonalnie. W Wawie to sekwencję można podobno za 2,2 -2,3 kpln założyć... Dowiedz się o ceny sekwencji, bo moim zdaniem nawet kilka stów więcej to opłaca się dać za IV gen.

Napisano

> W tym autku bardzo dobrze sprawują się instalacje 2 gen., ale za

> 2500-2600 nie powienieneś mieć problemu ze znalezieniem

> warsztatu, który założy Ci 4 gen. - stag 200 lub diego.

> Dopłać 300zł i zakładaj 4 gen. - mniej grzebania w elektryce,

> mniejsze spalanie, żadnych emulatorów, lepsza dynamika -

> naprawdę warto.

> Też założyłbym 4 gen, tylko jak zakładałem, to różnica w cenie była 2

> tys. zł.

IMO lepsza dobra 2 generacja niż jakas tandetna i uboga IV jak stag smirk.gif

Napisano

> IMO lepsza dobra 2 generacja niż jakas tandetna i uboga IV jak stag

Nie znam Stag-a, ale znam DT-Gas i nie określiłbym jej jako ubogą i tandetną, a raczej bardzo dobrą (oczywiście chodzi mi o kompa i jego możliwości, łatwość konfiguracji itp). Obie instalki w Gdańsku kosztują 3 kpln. Jak Stag-a można mieć w Wawie za 2,3 kpln to być może DT-Gas też, lub nieznacznie drożej. Jakbym miał dać 2,2 kpln za II i nawet 2,8 kpln za IV to wolałbym IV. Ale każdy z nas tak naprawdę kieruje się trochę innymi kryteriami, jest w innej sytuacji materialnej i decyzję podejmuje sam.

Napisano

> IMO lepsza dobra 2 generacja niż jakas tandetna i uboga IV jak stag

Pod jakim względem stag jest ubogą instalacją?

Pod względem zamontowanych czujników? - mniej części do psucia się. Jest to prosta instalacja najlepiej spisująca się w autach z pełną sekwencją.

Jednakowoż wolę staga200 niż inst. 2 gen, oczywiście, jeżeli autko ma sekwencyjny wtrysk wielopunktowy jak punto2 8V, a nie parami, czy trójkami.

Znam conajmniej 4 autka, w tym jedno V6 - wtrysk trójkami, w których stag200 działa bardzo dobrze.

Napisano

> Pod jakim względem stag jest ubogą instalacją?

> Pod względem zamontowanych czujników? - mniej części do psucia się.

> Jest to prosta instalacja najlepiej spisująca się w autach z

> pełną sekwencją.

> Jednakowoż wolę staga200 niż inst. 2 gen, oczywiście, jeżeli autko ma

> sekwencyjny wtrysk wielopunktowy jak punto2 8V, a nie parami,

> czy trójkami.

> Znam conajmniej 4 autka, w tym jedno V6 - wtrysk trójkami, w których

> stag200 działa bardzo dobrze.

stag to taka klasa bazarowa sciana.gif elektronika jak by byla na tajwanie w szopie robiona smirk.gifa osprzet też wadliwy oslabiony.gifprosze poczytac forum to kolega zrozumie palacz.gifnawet przelaczniki do instalacji gaźnikowej to tandeta rozsypują sie szybko spineyes.gif

Napisano

> stag to taka klasa bazarowa elektronika jak by byla na tajwanie w szopie robiona a osprzet też wadliwy prosze poczytac forum to kolega zrozumie nawet przelaczniki do instalacji gaźnikowej to tandeta rozsypują sie szybko

Znaczy się nie uboga, tylko tandetnie wykonana ... a to już inna sprawa.

Auta, które znam, mają tą instalację conajwyżej od roku, więc od tej strony jej nie znam.

Napisano

JA w październiku 2005 założyłem do feli 1.6 za 2400 ( z wymianą kolektora na metalowy ) kolektor ponoć 600zł kosztował

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.