Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Max predkosc

Featured Replies

Napisano

Jaka max predkosc osiagneliscie swoimi autkami??Ja jechalem ostatnio 160km/h i wiecej nie pojedzie(jazda na gazie)....Co zrobic by mial lepsze osiagi??Wszystkie czesci u mnie to fabryka,a silnik 1.6 gaznik+LPG

Napisano

Ja ostatnio tez lecialem 160kmh ale pod noga jeszcze troche bylo, tylko ze droga sie skonczyla ladna. Jestem ciekaw czy te 170 pojdzie, chociaz w realu to przy tych 160 jechalismy ze 140.

Napisano
  • Autor

Wlasnie mi sie wydaje, ze powinienem nim troche wiecej jechac niz 160,dlatego wlasnie pytam czy wszyscy tak jezdza???A moze bym sobie cos porobil w silniczku by lecial wiecej spineyes.gif

Napisano

Moim tipkiem 1.4 jechalem 180km/h na benzynie. Bylo lekko z gorki i jeszcze sie rozpedzalem ale musialem hamowac bo mi jakas pala wyjechala na pas.

Napisano

> Jaka max predkosc osiagneliscie swoimi autkami??Ja jechalem ostatnio

> 160km/h i wiecej nie pojedzie(jazda na gazie)....Co zrobic by

> mial lepsze osiagi??Wszystkie czesci u mnie to fabryka,a silnik

> 1.6 gaznik+LPG

7 lat temu, w drodze do Niemiec, na autostradzie pod Koninem, jadąc na benzynie w 4 osoby z bagażem, osiągnąłem 170 km/h. Na gazie w ubiegłym roku pojechałem 160 km/h.

Napisano

Lato, autostrada 180 km/h ale wtedy już nie ma przyjemności z jazdy jest zbyt głośno.

Znajomy również Tipo gażnikowe 1.4 podobno w Niemczech jechał 190 z tym, że jego auto ma teraz ok. 80 tys. przebiegu a to było parę tys. km wcześniej :-)

Napisano

> 1.6 gaznik+LPG

130 na 3 biegu hehe

bo gdzie tu jeździć jak wszędzie dziur od hu@#??

a tok na codzień to potrafie moim Tipkiem jechać 50-70 km/h i jest przyjemnie. drive.gif

Napisano

> a tok na codzień to potrafie moim Tipkiem jechać 50-70 km/h i jest

> przyjemnie.

Hmm, a co to za czarne Tipo Sedicivalvole jezdzi po Gdyni? Kiedys je spotkalem obok Geanta... hmm.gif

Napisano

taaa a co powiecie na 4rce max to 140 przy silniku 2.0 16v ?:) no wiecie...starte 3 krzywki na walkach przekrecona panewka i inne rzeczy, tipcio jest konkretnym remoncie a raczej silnik otrzyma generalke we wtorek nastepny:

- wal korbowy

- panewki

- uszczelke pod glowice

- pierscienie

- dwa walki rozrzadu

- uszczelke pod rozrzad

- pasek rozrzadu i wyrownowazajacy

- rolka napinacza itp

jakies 1700 za czesci ale wole zrobic stary silnik niz kupic byle co za 1500 gdzie bede musial wymienic rozrzad na dzien dobry i nie wiem co jest w srodku,jak zrobie i go powoli dotre powiadomie jaki jest max, dodam ze bede mial kolektor 421 i mam strumiennice bez srodkowego z koncowym sportowym, zobaczymy czy 200 pojdzie smile.gif oczywiscie na letnich gumach smile.gif

Napisano

Ja maksymalnie leciałem na gazie 180 km/h, ale jak był nowy to na benzynie 195 poszedł, ale przy takich predkościach to już są chyba duże przekłamania na liczniku.

Napisano

> taaa a co powiecie na 4rce max to 140 przy silniku 2.0 16v ?:) no

> wiecie...starte 3 krzywki na walkach przekrecona panewka i inne

> rzeczy, tipcio jest konkretnym remoncie a raczej silnik otrzyma

> generalke we wtorek nastepny:

> - wal korbowy

> - panewki

> - uszczelke pod glowice

> - pierscienie

> - dwa walki rozrzadu

> - uszczelke pod rozrzad

> - pasek rozrzadu i wyrownowazajacy

> - rolka napinacza itp

> jakies 1700 za czesci ale wole zrobic stary silnik niz kupic byle co

> za 1500 gdzie bede musial wymienic rozrzad na dzien dobry i nie

> wiem co jest w srodku,jak zrobie i go powoli dotre powiadomie

> jaki jest max, dodam ze bede mial kolektor 421 i mam

> strumiennice bez srodkowego z koncowym sportowym, zobaczymy czy

> 200 pojdzie oczywiscie na letnich gumach

wow znaczy że 16 v ma inną skrzynie???

nie ,zebym zaraz sie spierał ,bo na pierwszym leprzym zlocie wezme kącikowicza do auta i potwierdzi zlany potem...z trzęsącymi się spoconymi rączkami..kurczowo trzymając się podłokietnika jedną ..a drugą ręką zapierającego się o deske rozdzieczą biglaugh.gif

nie no dżołk ale tak wyglądał koleś którego przewiozłem Estakadą Kwiatkowskiego w Gdyni bo zrobiliśmy sobie lansa z qmplem który obok jechał granturismo (taki sam silnik 2.0 8v) i tez sie dziwił jak mu powiedzieliśmy o pobrotach/biegach .. natomiast 1 i 2 bieg są bardzo kródkie tylko do ruszania icon_eek.gif

wracając do prędkości to nie odzywało mi się jeszcze odcięcie zapłonu ale miałem troszke sam stracha ,że mi coś pęknie (np pasek rozrządu)

a Ty piszesz że 140 to max na 4 biegu?

dziwne

aa co do prędkościomieza to obydwa Tipki wskazywały dokładnie tą samą prędkość, btw 3 auto palio mojej mamy również potwierdziło wskazania prędkościomieża w moim Tipku.

(dobre palio dobre love_4.gif..potwierdziło... dostanie papu, ale jutro wynocha z garażu but.gifbo samochód musi wjechać

piesc.gifcrazy.gifzlosnik.gif

Napisano

no wiesz ja sie dziwilem dlaczego to tak szlo H.... ale wiesz starte dwie krzywki na wydechowym i jedna na dolotowym wiec autko jakby na 3 cyl chodzilo i poprostu nie mialo tej mocy co powinno , mam nowe sprzeglo nowe swiece przewody filtry olej nowy zaleje i zobaczymy ile poleci jak sie dotrze , ale bede spokojnie jezdzil na poczatku zeby go dotrzec spokojnie.

Napisano

> no wiesz ja sie dziwilem dlaczego to tak szlo H.... ale wiesz starte

> dwie krzywki na wydechowym i jedna na dolotowym wiec autko jakby

> na 3 cyl chodzilo i poprostu nie mialo tej mocy co powinno , mam

> nowe sprzeglo nowe swiece przewody filtry olej nowy zaleje i

> zobaczymy ile poleci jak sie dotrze , ale bede spokojnie jezdzil

> na poczatku zeby go dotrzec spokojnie.

bu a juz myślałem ,że mam rakete... no 16 v mi się mazy ale niestety...będze zmuszony zbierać na turbine...niestety hehe hehe.gif a wtedy 16 v moze obok stanąć jestem ciekaw wyników !!

a swoją drogą to czytałem ,że 8v są bardziej żywotnymi jednostkami, zresztą nie zaturbiali 16v ( a szkoda co? spineyes.gifyikes.gif)

a co do tego "wyścigu" to zdziwienie kolejne było , jak moje tipo okazało się szybsze od tego drugiego!!!

widać silnik silniczkowi nie równy.

lubie tą bestyjke chociaż przyznam się ,że miałem chwile słabości ....była AR 155 v6 2,5l na wymiane.. ale bank na niej łape 3-mał może to i lepiej.

poozdro piwo.gif

aha jak remoncik zrobisz albo w trakcie masz możliwość fotki postrelać? bo zastanawiam się tez czy można głowice do mnie przezucić od 16v

peace pub2.gif

Napisano

jesli chodzi o zdjecia autka to fotki sa na forum ale:

- na wysokich zimowych oponkach za duzych

- bez progow ktore teraz mam

- z czerwonymi zaciksami hamulcowymi teraz mam zolte

- z paskami pomaranczowymi w zderzakach teraz mam bez tych paskow

- bez tylniej dobrej wycieraczki

jesli odbiore autko wtedy uaktualnie galerie smile.gifchyba ze chcesz odezwij sie wysle Ci na maila zdjecia smile.gif

aha nie sadze zeby glowica pasowala sa chyba inaczej poprowadzone kanaliki wodne...

Napisano

> 1.6 gaznik+LPG

Ja swoim jechałem 200 km/h na Trasie Toruńskiej w Wawie. Mamo ja wariat drive.gif

Napisano

> Ja swoim jechałem 200 km/h na Trasie Toruńskiej w Wawie. Mamo ja

> wariat

Chyba w nocy? Ja jeżdżę czasami tą trasą w dzień, i nie widzę możliwości na rozwinięcie takiej prędkości.

Napisano

> zresztą nie zaturbiali 16v ( a szkoda co? )

Uturbiali, uturbiali, zresztą ten silnik seryjnie był uturbiony w Fiatach Coupe i miał 190 koników.

Spotyka się projekty uturbienia na 200-250 Km zlosnik.gif

Przy seryjnych bebechach pewnie bezpieczną granicą uturbienia będzie właśnie ok 200 Km.

Napisano

> Chyba w nocy? Ja jeżdżę czasami tą trasą w dzień, i nie widzę

> możliwości na rozwinięcie takiej prędkości.

Fakt. Była 4 rano na odcinku między Radzymińską a Łabiszyńską. 2.0 16v nie potrzebuje dużo miejsca na rozpędzenie się. Belive me

Napisano

> Uturbiali, uturbiali, zresztą ten silnik seryjnie był uturbiony w

> Fiatach Coupe i miał 190 koników.

> Spotyka się projekty uturbienia na 200-250 Km

> Przy seryjnych bebechach pewnie bezpieczną granicą uturbienia będzie

> właśnie ok 200 Km.

icon_eek.gifbow.gif

Napisano

> Fakt. Była 4 rano na odcinku między Radzymińską a Łabiszyńską. 2.0

> 16v nie potrzebuje dużo miejsca na rozpędzenie się. Belive me

Wierzę Ci i nie chodzi mi o długość odcinka do rozpędzenia, tylko o strach, żeby przy większym ruchu ktoś nie zajechał drogi, a wjazdów i zjazdów jest tam sporo.

Napisano

ee to tata temperówką 1.4 170km/h to z lekka śmiga na lpg może i nawet wiecej pójdzie ale piłować go niechce cool.gif

> 1.6 gaznik+LPG

• 4 tygodnie później...
Napisano

mi swoim sie udalo ponad 170 w trzy osobki i kupe bagarzu. ale nie bylo to full.. po prostu sie balem.. miejsce: Krakow obwodnica poludniowa.

poza tym na autostradzie niemieckiej spokonie 160 non stop podroz..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.