Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paliwo - nie przypuszczałem, że będzie taka różnica.

Featured Replies

Napisano

Ale nie w cenie smile.gif

Tankowałem w małej stacyjce, bo jest blisko mojej pracy. Cena (wczorajsza) 4,45zł/l. Wczoraj zatankowałem w Shell (bo było mi po drodze) za 4,47zł/l. Różnica, jak łatwo obliczyć... zaraz, zaraz.. 4,47-4,45... smile.gif 2gr na litrze a różnica w jeździe OGROMNA (piszę o Shell). Silnik zaczął pracować równiej, ciszej, a do tego dostał kopa smile.gif Juz nie wyje przy dodawaniu gazu, tylko rwie do przodu, aż w fotel wciska smile.gif Od teraz tankuję tylko w firmowych stacjach.

Pozdrawiam

Napisano

> Ale nie w cenie

> Tankowałem w małej stacyjce, bo jest blisko mojej pracy. Cena

> (wczorajsza) 4,45zł/l. Wczoraj zatankowałem w Shell (bo było mi

> po drodze) za 4,47zł/l. Różnica, jak łatwo obliczyć... zaraz,

> zaraz.. 4,47-4,45... 2gr na litrze a różnica w jeździe OGROMNA

> (piszę o Shell). Silnik zaczął pracować równiej, ciszej, a do

> tego dostał kopa Juz nie wyje przy dodawaniu gazu, tylko rwie

> do przodu, aż w fotel wciska Od teraz tankuję tylko w firmowych

> stacjach.

> Pozdrawiam

potwierdzam, shell teraz ma dobre paliwko, tankowalem niedawno vpower-a do diesla, no i prawie jak niemieckie paliwo yikes.gif, silnik nie buczy jak sie wcisnie pedal do podlogi na 5 biegu, tylko ladnie idzie. no ale ta cena hmm.gif

Napisano

to wyobraz sobie ze przez miesiac jezdzilem na Shell V-Power Racing zrobilem 4000km (nie ja placilem to lałem co chciałem 275123014-zielony.gif) , po zatankowaniu na niemieckiej stacji gazu asterka zbierala sie lepiej niz na tym polskim v-powerze

Napisano

Porównując benzynę z zagranicy do polskiej jest podobnie.

W poniedziałek zatankowałem pod korek benzynę Super (Pb95) na stacji BP w Wiedniu (w Polsce też tankuję tylko na BP).

Myślałem, że do Polski jadę na Ultimate 100:))) Po prostu paliwo idealne i superwydajne. Dojechałem tylko na tym tankowaniu do Warszawy!!! 4 osoby+bagaż+40% jazdy z klimą, jazda zgodnie ze znakami.

Rewelacja!

Napisano

> Ale nie w cenie

> Tankowałem w małej stacyjce, bo jest blisko mojej pracy. Cena

> (wczorajsza) 4,45zł/l. Wczoraj zatankowałem w Shell (bo było mi

> po drodze) za 4,47zł/l. Różnica, jak łatwo obliczyć... zaraz,

> zaraz.. 4,47-4,45... 2gr na litrze a różnica w jeździe OGROMNA

> (piszę o Shell). Silnik zaczął pracować równiej, ciszej, a do

> tego dostał kopa Juz nie wyje przy dodawaniu gazu, tylko rwie

> do przodu, aż w fotel wciska Od teraz tankuję tylko w firmowych

> stacjach.

> Pozdrawiam

Witam!

Nie podniecaj sie tak, na tej malej mieli podrobke paliwa. Ja co 2 -3 tankowania ( a tankuje jak jest na ostatniej bialej kresce to chyba w zbiorniku zostaje ponad 8litrow) na Shellu i tylko czasami silnik lepiej chodzi jak tankuje na Lotosie. Z tym ze jest jeden problem z Shellem, przy ruszaniu na niskich obrotach ( a takie sa w korku) potrafi zgasnac silnik lub szrapac, a tego nie mam na Lotosie. frown.gif

Napisano

a jeśli ktoś by pomykał przez Ostrów Mazowiecką i przyszło by się mu zatankować to polecam tylko LOTOS - najlepsze! Orlen przy obwodnicy omijać z daleka, że nie wspomnę już o Petochemii... (z resztą to ten sam właściciel) Drugi Orlen ma o wiele lepsze paliwko, nie gorsze jest też na prywatnej stacji WiG.

Napisano

> a jeśli ktoś by pomykał przez Ostrów Mazowiecką i przyszło by się mu

> zatankować to polecam tylko LOTOS - najlepsze! Orlen przy

> obwodnicy omijać z daleka, że nie wspomnę już o Petochemii... (z

> resztą to ten sam właściciel) Drugi Orlen ma o wiele lepsze

> paliwko, nie gorsze jest też na prywatnej stacji WiG.

Cześc . ja dzis skoczyłem z bańka po 5 l paliwka i tak patrze na V-POWER 4.61 i V-POWER RACCING 100 oktanowa co to za fuel . Mówił mi że dobrze tego zwykłego V- Power zalac na jakis czas bo czysci wszystko . hmm.gifjest to odpowiednik 98 ponoc

---------------

Astra 95 1.6 16V HB

157kkm

Napisano

Najbardziej chyba odpowiada stacja Shell lub statoil

Na shell VPower a na statoil Suprema95

co o tym myślicie? icon_rolleyes.gificon_eek.gif

Napisano

czym sie różni suprema 95 od zwykłej 95 ma statoil confused.gifconfused.gif

Napisano

dokladnie z ojcem tak ostatnio dywagowalismy czy jest sens tankowac dalej na BP, bo paliwko minimalnie drozsze, mowie o LPG, mowie wiec tym razem pojade na taka stacje gdzie jest tylko LPG i moze bedzie taniej....

zajezdzam gaz kosztowal 1,93 (jakis tydzien, dwa temu) bylem zaskoczony bo cena taka jak i na BP, weszlo 23L z groszami, zwykle wchodzi 21 i cos gora 22 i cos grinser006.gif, przejechalem 130km zajezdzam dzisiaj na BP leje do pelna, weszlo 18litrow z kawalkiem!! i tak sie wlasnie koncza takie eksperymenty tak zaoszczedzilem ze nie wiem czy mi wlali tam mniej niz bylo na dystrybutorze, czy maja taki ch...owy gaz ze zniknal w mgnieniu oka grinser006.gif jednak co BP to BP i do tego jakis plyn do spryskiwaczy z raz na rok (przy tym ile tankuje) wyhacze za punkty hehe.gif

Napisano

> dokladnie z ojcem tak ostatnio dywagowalismy czy jest sens tankowac

> dalej na BP, bo paliwko minimalnie drozsze, mowie o LPG, mowie

> wiec tym razem pojade na taka stacje gdzie jest tylko LPG i moze

> bedzie taniej....

> zajezdzam gaz kosztowal 1,93 (jakis tydzien, dwa temu) bylem

> zaskoczony bo cena taka jak i na BP, weszlo 23L z groszami,

> zwykle wchodzi 21 i cos gora 22 i cos , przejechalem 130km

> zajezdzam dzisiaj na BP leje do pelna, weszlo 18litrow z

> kawalkiem!! i tak sie wlasnie koncza takie eksperymenty tak

> zaoszczedzilem ze nie wiem czy mi wlali tam mniej niz bylo na

> dystrybutorze, czy maja taki ch...owy gaz ze zniknal w mgnieniu

> oka jednak co BP to BP i do tego jakis plyn do spryskiwaczy z

> raz na rok (przy tym ile tankuje) wyhacze za punkty

BP owszem ale nie stacja partnerska :-). U mnie w mieście jest BP tyle, że stacja partnerska i patrzcie jakie opinie o ich paliwie można przeczytać na www.autocentrum.pl:

"2006-03-29

J@rekS

ja

[email protected] BP rzadko tam tankuje ale ostatnio po tankowaniu silnik mi szarpal ale wyjezdzilem to paliwo i zatankowalem na lotosie i objawy ustapily.nie polecam tej stacji BP w dabrowie tarnowskiej Dąbrowa Tarnowska

2005-07-18

bryndal BP auto jakos mocno nie jedzie...:/ wręcz muli.. etylina 95 dąbrowa tarnowska

2004-05-07

Ostry BP Wystarczył kilometr by odczuć niską jakość gazu - mondeasy są wyjątkowo uczuciowe. Dąbrowa Tarnowska

2003-06-23

roko@ionteri

a.pl BP opel na gwarancji zatankowałem za 100zł po przejechaniu 20km zaczą słabnąć i przerywać dolałem uleprzacz paliwa i zatankowałem do pełna i objawy ustały dąbrowa tarnowska

2003-06-23

mietek BP samochód opel na gwarancji zatankowałem za 100zł po ujechaniu 20km samochód zaczą tracić moc i gasł na wolnyc h obrotach dolałem dopiero uleprzacz do paliwa i 5 litrów paliwa i samochód zacza chodzić jak nowy DĄBROWA TARNOWSKA"

Także w moim przypadku nie potwierdza się wasza opinia ze stacjami firmowymi heh ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.