Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszkodzone .... (właściwie jak to się nazywa)

Featured Replies

Napisano

1. jak nazywa się ten element który jest podczepiony do koła który powoduję że koło skręca confused.gifsciana.gif

2. właśnie na tym elemencie pękła mi ta gumowa osłona wylał mi się jakiś olej z tego. Można kupić samą gumową osłonę a jak nie to ile może kosztować nowy "element"??

Napisano

> 1. jak nazywa się ten element który jest podczepiony do koła który

> powoduję że koło skręca

> 2. właśnie na tym elemencie pękła mi ta gumowa osłona wylał mi się

> jakiś olej z tego. Można kupić samą gumową osłonę a jak nie to

> ile może kosztować nowy "element"??

1) zwrotnica

2) pewnie uszczelniacze polosi poszly

Napisano
  • Autor

> 1) zwrotnica

pewnie tak

> 2) pewnie uszczelniacze polosi poszly

teraz jak ta gumowa osłona pekła to widać swego rodzaju ząbki gdy koła są skręcone

Napisano

Nazwa to proawdopodobnie gumowa osłona przegubu zewnętrznego smile.gif

Napisano

> pewnie tak

> teraz jak ta gumowa osłona pekła to widać swego rodzaju ząbki gdy

> koła są skręcone

Mi sie wydaje, że to przekładnia kierownicza(maglownica) skoro widać ząbki i olej sie z tego wylewa. Jeżeli nie masz luzów w kierownicy i lekko się kręci to nie trzeba całej wymieniać. A nowe osłonki są bardzo tanie. Zobacz sobie tutaj http://www.automotosklep.pl/witryna_in.htm Poszukaj tam osłony maglownicy. W sumie to w normalnym sklepie motoryzacyjnym to też powinny być.

Napisano

Pękła Ci osłona przegubu napędowego (to napędza koło nie skręca zlosnik.gif) nowa osłona z opaskami i smarem to koszt 15 zł za komplet.

Napisano

> Pękła Ci osłona przegubu napędowego (to napędza koło nie skręca )

cytat: 1. jak nazywa się ten element który jest podczepiony do koła który powoduję że koło skręca

to jak czytać ten wątek to sam bym niewiedział co mi poszło

Napisano
  • Autor

ktoś mi powiedział że to nazywa się "listwa" czy jakoś tak

Napisano

> ktoś mi powiedział że to nazywa się "listwa" czy jakoś tak

Czyli jednak maglownica "listwa zębata:. Uszczelnienie na maglownicy. listwa jest połaczona drążkiem potem przegubem kulistym (gałka) i dochodzi do zwrotnicy. Tym skrcasz koła. Gumy na listwe przekładni kierowniczej szukac w sklepach motoryzacyjnych. Jak jesteś z Sanoka to popytaj koło SDH jak się idzie w dół na przeciwko tego szkieletu metalowego budynku, (chyba ulica Gieli) na dąbrówce na ulicy Bema3, koło ronda sklep przy rynku miejskim (chyba cerkiwewna ulica). Ceny nie znam ale nie będzie to dużo max 20zł.

Napisano
  • Autor

ze sklepami to nie ma problemu tylko czy duzo jest problemu z montazem tej gumy i jak wylal mi sie z tego jakis olej to musze go uzupełnić??

Napisano

> ze sklepami to nie ma problemu tylko czy duzo jest problemu z

> montazem tej gumy i jak wylal mi sie z tego jakis olej to musze

> go uzupełnić??

Z montarzem nie wiem bo nie wymieniałem alez tego co patrzyłem to nie. popuszczasz opaski wykręcasz jedną gałkę kierowniczą z tej strony z której ci cieknie (musisz liczyć obroty ile razy wykręciłes bo inaczej pochrzanisz zbierzność kół) zostaje goły drążek kierowniczy. Ściągasz starą pękniętą gume i zakładasz nową. Tak myśle chyba że coś pominołem to niech ktoś uzupełni. Olej w przekjładni to wg. książki fiata jakiś K854 nie wiem co to jest, zapytaj w sklepie o olej do prtzekładni kierowniczej do fiata i coś ci doradzi. Oleje sązazwyczaj mieszalne. A i tak jak ściągniesz stara gume to wyleje się reszta starego oleju.

Napisano

> ze sklepami to nie ma problemu tylko czy duzo jest problemu z

> montazem tej gumy i jak wylal mi sie z tego jakis olej to musze

> go uzupełnić??

Z montarzem nie wiem bo nie wymieniałem alez tego co patrzyłem to nie jest trudno. popuszczasz opaski wykręcasz jedną gałkę kierowniczą z tej strony z której ci cieknie (musisz liczyć obroty ile razy wykręciłes bo inaczej pochrzanisz zbierzność kół) zostaje goły drążek kierowniczy. Ściągasz starą pękniętą gume i zakładasz nową. Tak myśle chyba że coś pominołem to niech ktoś uzupełni. Olej w przekjładni to wg. książki fiata jakiś K854 nie wiem co to jest, zapytaj w sklepie o olej do prtzekładni kierowniczej do fiata i coś ci doradzi. Oleje sązazwyczaj mieszalne. A i tak jak ściągniesz stara gume to wyleje się reszta starego oleju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.