Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pukanie Sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś tygodnia przy wciskaniu pedału czuć było delikatne puknięcie ( nic pozatym), dzisiaj po włączeniu silnika słychać było przez chwilę chrobot z okolic sprzęgła (nie był ruszany pedał) który po chwili zamilkł. Przejchałem kilkanaście km i przy powtórnym odpaleniu pojawił się znów ten chałas oraz brak możliwości wrzucenia biegu zgrzyt . Padł chyba docisk sprzęgła dobrze że nie w trasie. Zamówiłem sprzęgło Valeo nr z katalogu 821242 dla 1,2 16v cena 415 zł z wymianą 600zł zamówiony na wszelki wypadek uszczelniacz.

Napisano

> Od jakiegoś tygodnia przy wciskaniu pedału czuć było delikatne

> puknięcie ( nic pozatym),

Cho...a go wie. Wielu pisało, że coś stuka, puka, ja osobiście mam nowe (od 20000km) sprzęgło fiatowskie montowane przez ASO i tyż to samo 270751858-jezyk.gif

Ja lekkie pukanie czuję tylko gdy chodzi klima, a poza tym czasami lekko szarpie przy ruszaniu.

Łolać i czekać. aż całkiem padnie zlosnik.gif.

Napisano

A ja od nowości sprzęgła w aucie nie wymieniałem. Przebieg: 256 tys. km. Nic nie stuka, nie puka, nie strzela, tylko trochę ciężko chodzi i wcześnie łapie.

Napisano
  • Autor

>Wymiana w rezultacie kosztowała 200 +_380 sprzęgło Vaelo. Stan starego docisku był opłakany. Po wymianie sprzęgło chodzi bez jakichkolwiek oporów, trzeba się przyzyczajać od nowa. Przy okazji okazało się że powoli trzeba się przymierzać do prawej końcówki drążka, reszta zawieszenia w porządku, a przebieg 100kkm. Co wy nato, dotej pory nic niebyło robione.

Napisano

> tylko trochę ciężko

> chodzi i wcześnie łapie.

Znaczy że niedługo wymienisz.

I wtedy zobaczysz jak przyjemnie mozna jezdzić padaką.

Napisano

witam mnie sprzęgło akurat nie pukało, ale po ok 2 dniach od zakupu nie mogłem włączyć żadnego biega gdy silnik był włączony, odpalałem na 1 lub wstecznym okazało się zlosnik.gifże naciągła się i dopasowała linka od sprzęgła bo była wymieniana przy zakupie i na szczęście nie kosztowało mnie to nic i jak narazie jeździ bez problemu

---------------

Brava 1,2 '99 90 kkm

Napisano

> Znaczy że niedługo wymienisz. hehe.gif

Nie ma lekko

> I wtedy zobaczysz jak przyjemnie mozna jezdzić padaką.

Tak po wymianie sprzegła jazda jest czysta przyjemnością

Boa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.